Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

H επέλαση της τραπεζαρίας..

Αυτήν την εποχή τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια, τρέχουν πανικόβλητα να προλάβουν την ημερομηνία λήξης για την κατάθεση όλων των εγγράφων για την εναρμόνιση της νέα άδειας.

Θέλουν τόσα πολλά που ξεκινάς να διαβάζεις, σταματάς, κάνεις καφέ, συνεχίζεις, και στον τρίτο καφέ, έχεις πια τελειώσει.
Το πόσο κοστίζουν να μην σας πω καλύτερα γιατί θα σας πιάσει η ψυχή σας, η καλύτερα...απλά δεν σας ενδιαφέρει.
Δεν σας ενδιαφέρει το τι πληρώνουμε για να ήμαστε νόμιμοι, να πληρώνουμε εφορία, να τα βγάζουμε πέρα και τους 12 μήνες με πλήρη εργασία, πληρωμένη απλήρωτη τους 9.
Δεν σας ενδιαφέρει και πολλοί από σας προτιμάτε την λύση της τραπεζαρίας όπου στην δική σας η στην δική τους, πολλοί εξασκούν το επάγγελμα χωρίς κόστος...άντε το πολύ πολύ, να αλλάξουν το ριχτάρι.
Όμως δεν είναι δική μου δουλειά τουλάχιστον να πω ποιος είναι παράνομος και ποιος όχι.
Το κράτος έχει μηχανισμούς και τρόπους να το κάνει αυτό, και είναι πάρα πολλοί.
Δεν είναι σωστό να στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλον, όταν το ίδιο το κράτος, τα εξεταστικά κέντρα, οι φορείς των διπλωμάτων, τα πανεπιστήμια, οι εκδοτικοί οίκοι, όλοι, στηρίζουν αυτήν την κατάσταση, να πετάνε το μπαλάκι σε μας τους επαγγελματίες.

Μάλλον τους αρέσει το σύστημα της  τραπεζαρίας και το προωθούν από την μια, ενώ από την άλλη πιέζουν εμάς τόσο πολύ που μας βάζουν στον πειρασμό να κάνουμε το ίδιο.
Ειδικά πια αν έχεις και μεγάλο σπίτι!! Σχολείο κανονικό , χωρίς κανένα βάρος.

Και όμως εμείς , και τις τιμές έχουμε εξαφανίσει, και δωρεάν κάνουμε, και υποτροφίες δίνουμε χωρίς να περιμένουμε κάποια αναγνώριση της συνεισφοράς μας στην βαθιά κρίση που βιώνουμε ..Αντίθετα, υπομένουμε σιωπηλά ακόμα και τα απαράδεκτα σχόλια για τα ...φροντιστήρια και την δουλειά μας.

΄Έχω την τύχη να έχω καταπληκτικούς συναδέλφους και συναδέλφισες σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα και η αλήθεια είναι ότι μόνο μεταξύ μας καταλαβαινόμαστε.

Καλό κουράγιο αδέλφια και ψηλά το κεφάλι..που θα πάει..θα βρούμε και μείς κάποτε την τραπεζαρία που μας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου