Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.


 Μια ζεστούλα μέρα ξύπνησε και η φύση ακολουθεί τα δικά της μνημόνια τον χειμώνα, την υπόσχεση ελπίδας την Άνοιξη, την ξεγνοιασιά το Καλοκαίρι, και την προσγείωση στην πραγματικότητα το Φθινόπωρο.
 Χθες το βράδυ ακούσαμε και είδαμε την Βουλή όπου γινόταν η συζήτηση για το δημοψήφισμα.
Πολλά είδαμε και πολλά ακούσαμε. Με άλλα συμφωνούσαμε και με άλλα όχι. Εμένα με εντυπωσίασαν δυο πράγματα.
Το πρώτο ήταν ο πρώτος λόγος της Φώφης σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Πολύ ωραία τοποθέτηση, τεκμηριωμένη γραμμή γραμμή, με στοιχεία. Ευπρεπής και καθηλωτική και σε όλο τον λόγο της δεν την διέκοψε κανείς.Επομένως και ο σεβασμός που δείχνεται στον κάθε ομιλούντα, ξεκινάει από το τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο ομιλών.
Ακόμα το ύφος, η ροή του λόγου, έδειχνε έναν άνθρωπο συγκροτημένο και σοβαρό.
Το δεύτερο ήταν η πράξη της Κωνσταντοπούλου να ξανά ανέβει να προεδρεύσει και αυτή την ώρα την άνευ προηγουμένη σε κρισιμότητα, άνοιξε το βιβλιαράκι να μας διαβάσει τον νόμο της Βουλής, ενώ ευτυχώς ο Τσίπρας, έσωσε την αξιοπρέπεια του , τουλάχιστον.
Η Ζωή έχει θέματα..πρέπει να το παραδεχτούμε..
Ο Θεοδωράκης σε αντιδιαστολή με την Γεννηματά, ήταν πολύ θλιβερός στην επιλογή των επιχειρημάτων του που μπορεί να στέκουν στα καφενεία, αλλά όχι στην Βουλή.
Εντάξει τώρα, να προσβάλλει συλλήβδην τους ανθρώπους δεν τον τίμησε καθόλου για αρχηγό κόμματος.
Ο καθένας σύμφωνα με το επίπεδο και τις γνώσεις του όμως...

Θα γίνει το δημοψήφισμα αλλά συγνώμη που είμαι η πιο χαζή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αλλά δεν έχω καταλάβει το ερώτημα ακόμα.
Στο ΝΑΙ , δεν μπορώ να απαντήσω γιατί έχει αποσυρθεί η πρόταση, και ΟΧΙ πάλι δεν μπορώ γιατί δεν ξέρω σε τι αναφέρεται αφού δεν υφίσταται το ΝΑΙ. Μύλος.. To OXI στην ουσία είναι το διαβατήριο για το μνημόνιο που προτείνει η κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ , θα βγάλει χαρτί με ερώτημα αλλά αυτό δικαιούται να το κάνει στην διαδικασία του δημοψηφίσματος?


Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, και όπως λέει και Εβελίνα στο Μπρούσκο,
"Σήμερα είμαι καλά,
αύριο θα είμαι καλύτερα,
μεθαύριο θα πετάω!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου