Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΚάρυστος, 08-06-2015
Ο ΣΥΡΙΖΑ επι της ουσίας δεσμεύτηκε προεκλογικά για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών μέσα όμως στα πολιτικά και οικονομικά πλαίσια της ΕΕ. Μετά από 4 μήνες κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τώρα να βρίσκεται εγκλωβισμένος στη προεκλογική θέση οτι μπορεί να εφαρμόσει αριστερές πολιτικές εντός ΕΕ και ευρώ.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή του χρέους (χωρίς μάλιστα αναχρηματοδότηση του), ξεκόβωντας ουσιαστικά κάθε συζήτηση για "μονομερείς ενέργειες". Έτσι, επέλεξε το δρόμο της "δημιουργικής ασάφειας" εκτιμώντας ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί μια συμβιβαστική και δίκαιη λύση μεταξύ των ομότιμων εταίρων της ΕΕ. Όμως, η μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων δείχνει οτι δεν συνυπολογίστηκε το σενάριο στο οποίο η ΕΕ και ΔΝΤ θα επιλέξουν να θυσιάσουν τη χώρα στέλνοντας άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα σε αντίστοιχες φωνές από τις υπερχρεωμένες χώρες του Ευρωπαικού Νότου.
Μετά την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης που ετέθηκαν για να ανατραπούν τα υφεσιακά μέτρα, δέχονται ισχυρές πιέσεις με στόχο την οπισθοχώρηση και την συνέχιση των μνημονίων, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά του ΕΝΦΙΑ, της αύξησης του ΦΠΑ, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ, ενώ τέλος αναμένουμε εντός των ημερών την τελική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Ευρωπαίους εταίρους για εξεύρεση λύσης.
Το "στοίχημα" του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αναλώνεται μόνο στο οικονομικό πεδίο αλλά κυρίαρχο θα πρέπει να είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Η διαδικασία αυτή θα είναι μακρόχρονη, επίπονη και με πιθανά πισογυρίσματα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος και ιστορική ευθύνη να την ξεκινήσει κάνοντας την "υπέρβαση" για την πολιτική ιστορία της χώρας: να εφαρμόσει τουλάχιστον τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
Στο παραπάνω πλαίσιο λοιπόν, η ΟΜ Καρύστου τάσσεται υπέρ της εφαρμογής των θέσεων του ιδρυτικού συνεδρίου, των προεκλογικών δεσμέυσευων, των προγραμματικών δηλώσεων και του πρόγραμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παύσει να ασχολείται αποκλειστικά με την διαπραγμάτευση και να ασχοληθεί εντονότερα με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών από την επίλυση των οποίων θα κριθεί τελικά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!