Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

" Οι Γεύσεις της Εύβοιας" στην εκπομπή Σπίτι μου σπιτάκι μου!

Εύβοια: Η ιδιοκτήτρια ταβέρνας που εντυπωσίασε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (ΦΩΤΟ)


Καλημερούδια φιλαράκια μου
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Dimitris Eleftheriou για την πρότασή του να παρουσιαστούν οι Γεύσεις της Εύβοιας χτες στον Alpha μαζί με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Νομίζω πώς πήγαμε πολύ καλά και η δική σας μεγάλη και συγκινητική στήριξη το απέδειξε !!!!
Δεδομένων των περιορισμένων ορίων του χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας νομίζω πώς κάναμε μια αξιοπρεπή παρουσίαση της παραδοσιακής κουζίνας της εύβοιας και ελπίζουμε να έχουμε ξανά την ευκαιρία να το κάνουμε με περισσότερο χρόνο και ποικιλία του γαστρονομικού πλούτου της πατρίδας μας.
Ενα μεγάλο μπράβο στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την άρτια παρουσίαση των χορών,το κέφι, τη ζωντάνια και τις υπέροχες στολές τους !! Με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους και πρωτοχορευτή Δημήτρη Ελευθερίου κυριολεκτικά σήκωσαν το πλατώ στο πόδι ... Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη συγκίνησή μας με τον καβοντορίτικο και τους άλλους χορούς..
Πέρα από το ευχαριστώ και ένα γλυκό φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά από μένα για τις δυο γλυκύτατες κυρίες που στήριξαν την προσπάθειά μας με τις νοστιμιές τους και την ωραία παρουσία τους, τις κυρίες Σοφία Τσιμπίδη και Ολυμπία Μπάνου - Σφυρίδη. Είχαν τόση ενέργεια και οι δυο που κερδίσαμε όλες τις εντυπώσεις.
Ευχαριστώ επίσης τον Γιώργο Τσακοφίτη και τη Ζωή Γλυκού για την παρουσία της μονάδας ΓΛΥΚΑΚΙ από την Πλατάνα Κύμης, με τα ωραία παραδοσιακά γλυκά και κυρίως τον απίθανο μπακλαβά που έκανε το πλατώ να παραμιλάει κυριολεκτικά απ' τη γλύκα. Αν υπήρχαν 200 κομμάτια μπακλαβάς θα τα είχαν τσακίσει όλα !!!!
Να ξέρετε ότι αυτά που μαγειρέψαμε έμειναν για τα παιδιά της εκπομπής, τα λικέρ τριαντάφυλλο της Ολυμπίας, το ρακόμελό μου και τα κρασιά της Τσιμπίδαινας και τα απόλαυσαν παρουσιαστές και τεχνικοί με μεγάλη ευχαρίστηση. Για μας η δοκιμή και η ικανοποίησή των ανθρώπων του σταθμού ήταν μεγάλη χαρά γιατί έμαθαν την κουζίνα μας που δυστυχώς παρότι είναι υπέροχη δεν είναι πολύ γνωστή.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της εκπομπής, από την Κωνσταντίνα μέχρι και τον πιο μικρό τεχνικό γιατί ήταν όλοι ευγενέστατοι, καθόλου ψωνισμένοι και ψεκασμένοι στα μυαλά, μας υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη που μας έκανε κι εμάς να νοιώσουμε πολύ άνετα και να μιλήσουμε για την πατρίδα μας όπως το είχαμε σχεδιάσει.
Η τεχνική στήριξη του τραπεζιού (τραπεζομάντηλο, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια κλπ έγινε από την προικούλα της μάνας μου που όταν γίνονταν αυτά εγώ την έβριζα μικροαστή κι αυτή γελούσε κι έλεγε "κάπου θα τα στρώσεις πουλάκι μου άμα μεγαλώσεις)
Με λίγα λόγια περάσαμε πολύ ωραία !!!
Εγιναν και οι απαραίτητες γνωριμίες με ανθρώπους που αγαπούν την Εύβοια και θα την στηρίζουν πάντα........
Ξέρω -και το είδα- ότι το χαρήκατε κι εσείς !!!
Είναι ωραίο να μιλάνε καλά για τον τόπο σου και να τον βλέπεις να προβάλλεται...
Πάντα πίστευα σ' αυτό το κομμάτι, την προβολή της Εύβοιας πανελλαδικά και διεθνώς.
Ως δήμαρχος - το ξέρει όλος ο κόσμος- επένδυσα πολύ χρόνο και χρήμα για την προβολή των Στύρων, στις μεγαλύτερες πανελλαδικές εκθέσεις τουρισμού και πολιτισμού με ξεχωριστό περίπτερο και υψηλής ποιότητας προσφερόμενο υλικό, όπου έμενα προσωπικά όλες τις μέρες σαν απλή υπάλληλος (άλλοι έλεγαν ότι πετούσαμε τα λεφτά σε πανηγύρια...)
Ομως η προβολή ενός τόπου φέρνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και όσο μεγαλύτερη προβολή τόσο μεγαλύτερος τουρισμός....
Ενα μικρό κομμάτι της προβολής της Εύβοιας αναλογεί και σε μας εδώ στις Γεύσεις. Μπορούμε κι εμείς από το μικρό μας χώρο να κάνουμε πολλά.
Ηδη με το ιστολόγιό μας έχουμε κάνει σημαντική δουλειά.
Ανθρωποι να στηρίξουν την προσπάθειά μας υπάρχουν. Κέφι να το κάνουμε έχουμε. Η Εύβοια είναι τεράστια και έχει απίθανες εναλλαγές.
Κι εμείς .... μυαλό έχουμε.. δόξα τω Θεώ !!!
Σας ευχαριστώ όλους...
.Ενας καλός φίλος των ΓΕΥΣΕΩΝ που στήριξε θερμά την παρουσία μας στον Alpha είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Μάρκος, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή. Τον ακούσαμε με ενδιαφέρον να μιλάει για την πολύ καλή δική του εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη του Alpha που λέγεται "Στη γειτονιά μας".
Σαν πατριωτάκι μας, καταγόμενος από την Κύμη, στάθηκε δίπλα μας αμέσως, παρενέβη δυναμικά στο να δοκιμάσουν όλοι τις γεύσεις μας και υπήρξε κύριος συντελεστής της επιτυχίας μας.
Δημήτρη σ' ευχαριστώ πολύ για το αληθινό ενδιαφέρον σου για τις Γεύσεις κι ελπίζω να είσαι κοντά μας σε κάθε μας προσπάθεια για την προβολή της αγαπημένης μας Εύβοιας, στόχος στον οποίο ξέρω ότι πιστεύεις με θέρμη !!!!
Στη φωτο ο Δημήτρης Μάρκος δίπλα στην Κωσταντίνα και στους άλλους συντελεστές της εκπομπής !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου