Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Δράση στο Μαρμάρι - μάθημα για όλους!

κ.Γιώργος Οικονόμου και κ. Νίκος Παντελής
 Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα στο Μαρμάρι.
Μια μεγάλη παρέα κατοίκων του Μαρμαρίου, πήραν για άλλη μια φορά τα πράγματα στα χέρια τους και καθαρίζουν, βάφουν και ανακαινίζουν την παιδική χαρά δίπλα στο λιμάνι , εκεί που δένει το καράβι.
 Όταν ρώτησα ποιος το διοργάνωσε, μου υπέδειξαν τον φαρμακοποιό Μαρμαρίου, Νίκος Κατσιμπούλας ,  και όλοι μαζί με χαρά και με πολύ αποφασιστικότητα κάνουν την παιδική χαρά αγνώριστη!
 Εκτός από τους πολίτες που βλέπετε, ήταν και πολλοί άλλοι που δεν ήθελαν να βγουν φωτογραφία.
Ο σκοπός μου δεν είναι να εκθέσω κανέναν με τις φωτογραφίες, αλλά να φανούν σαν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση που όλοι μας πρέπει  να πάρουμε πολύ σοβαρά, και να δούμε  το πως θα οργανώσουμε και μεις ανάλογες δράσεις όπου χρειάζεται.

Πολλά μπράβο στους κατοίκους που εκτός των άλλων, μας δίνουν και μια ελπίδα, του ότι τίποτα δεν χάνεται αν ήμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και όχι να κατεβάζουμε το κεφάλι και να παραδινόμαστε στην μοίρα μας.


Έτοιμο και το κιόσκι πληροφοριών για τους τουρίστες  απέναντι από το καράβι!!


 Πιο κει, στην μαγευτική εικόνα του λιμανιού, βλέπουμε τα δίκτυα μόλις λίγα μέτρα από τις καρέκλες των παραλιακών μαγαζιών. Τι να πω.....μόνο να στείλω την θερμή μου συμπάθεια στον μαγαζάτορα που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά τον καταλαβαίνω..Μακάρι να τον καταλάβαιναν και άλλοι..

σημείωση
Για να μην παρeξηγηθεί κανείς, μιλάω εκ πείρας από δίκτυα, δεν μου είπε κανείς τίποτα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Σοφία, οι άνθρωποι αυτοί έδρασαν ΧΩΡΙΣ καμία άδεια από την ΟΛΝΕ που είναι υπεύθυνη για το ΔΗΜΟΣΙΟ αυτό χώρο, υπάρχει η πληροφορία ότι δεν έβαψαν απλώς την παιδική χαρά αλλά ότι ετοιμάζονται να κόψουν την τσουλήθρα. Όπως καταλαβαίνεις είναι παράνομη ενέργεια. Ούτε καν ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στην παιδική χαρά, αν γίνει ένα ατύχημα μετα τις "μετατροπές" ποιος θα φέρει την ευθύνη; Επίσης γιατί δεν τα έκαναν αυτά και επι Μανώλη ; στα ίδια χάλια ήταν η παιδική χαρά και τότε.
Λοιπόν η δράση είναι ωραία και χρήσιμη εφόσον δεν γίνεται αυθαίρετα και υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση με τις αρχές.

Ανώνυμος είπε...

Αρκούσε απλά να καθαρίσουν και να βάψουν την παιδική χαρά για να είναι μια ευπρόσδεκτη και αποδεκτή και από όλους επέμβαση, αλλά να ξηλώσουν κάτι μεσα από την παιδική χαρά, μια τσουλήθρα ή κάτι άλλο, δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς, πάντως έπαιρναν τα αυτοκίνητα που ηταν μπροστά στην παιδική χαρά για να βάλουν μέσα κάποιο μηχάνημα, το μηχάνημα αυτό τι θα έκανε ; Θα καθάριζε ή θα έβαφε; Μήπως ξήλωνε ; Η δραστηριοποίηση των πολιτών είναι πολύ καλή και να συνεχιστεί αλλά θέλει και τρόπο, δλδ σε ένα χώρο που ούτε ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει γιατί αλλιώς θα είναι υπόλογος στην ΟΛΝΕ, που ούτε τα κλαδιά από τα αρμυρίκια δεν επιτρέπεται να κόψει ο δήμος, είναι λογικό να μπουν πολίτες και να ξηλώσουν κάτι; Εγώ προτείνω οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να ασκήσουν επίμονες πιέσεις προς στην ΟΛΝΕ να επιδιορθώσει την παιδική χαρά ή να προχωρήσουν σε συνεννόηση με την ΟΛΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Και τελος να προσθέσω ότι η παιδική αυτή χαρά είναι σφραγιστεί ως ακατάλληλη από την ΟΛΝΕ, είχε μπει κορδέλα και η προειδοποίηση ότι οι γονείς με δική τους ευθύνη θα άφηναν τα παιδιά τους να παίξουν εκεί, αν τώρα μετά την παρέμβαση των εθελοντών - ανοίξουν την σφραγισμένη παιδική χαρά και κάποιο παιδάκι χτυπήσει τότε ποιος θα ευθύνεται; Αυτά τα γράφω για ενημέρωσή σας

Δημοσίευση σχολίου