Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια σπουδαία λυρική καλλιτέχνης στην πόλη μας. Μαρίνα Βουλογιάννη.
Σχόλια σε προσωπικό τόνο..

Χτες το βράδυ είχα την τιμή να ακούσω μια σπουδαία λυρική φωνή, μια μοναδική καλλιτέχνιδα.
Tην σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη.

Η φωνή ανέβαινε βουνά, και κατέβαινε σε κοιλάδες που κελαιδούσαν πουλιά και θρόιζαν φύλλα, ενώ η απόλυτη ηρεμία που επέπνεε  ήταν σαν να τραγουδούσε όπως αναπνέουμε..

Λέμε συνήθως ότι για να εκτιμήσεις κάτι στο λυρικό τραγούδι , όπως και στην κλασσική μουσική, πρέπει να έχεις εκπαιδευτεί πολύ.
Όμως η γνήσια ωρίμανση της τέχνης στην τελειότητα ,σου κτυπάει την καρδιά σαν κεραυνός.

Παλαιότερα είχα πειστεί ότι δεν μπορώ να καταλάβω την ομορφιά του λυρικού τραγουδιού, αφού είχα βάλει τα γέλια ,και για να μη γίνω ρεζίλι είχα φύγει από τον χώρο.
Όμως η κ.Βουλογιάννη, ήταν τόσο συγκλονιστική που τελικά σκέφτομαι να μην ήταν το δικό μου λάθος..
Συνήθως δεν ξεμένω από λέξεις, αλλά όλες μου φαίνονται πολύ φτωχές και ακόμα και τα χρώματα σε ένα πίνακα δεν θα μπορούσαν να αντικατοπτρίσουν  την πλούσια παλέτα της φωνής, αλλά για αυτό οι τέχνες είναι τόσο μοναδικές και εν τέλει, το μόνο που μένει , είναι το αντίκρυσμα που δίνουν στην ψυχή μας.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η καλή μουσική θα πρέπει να είναι αυτή που την καταλαβαίνουν όλοι ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους. Τραγούδησε το Youcali του Kurt Weill που είναι ένας ρυθμός μεταξύ tango και habanera, όπως διάβασα στο διαδίκτυο, ήταν μαγεία και όπως είπες κι εσύ τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το συναίσθημα και την ενέργεια που κατέκλυσε το χώρο
Ο χρήστης Φρόσω Παπαδοπούλου είπε…
Ναι, ήταν μαγεία στον Kurt Weill
αλλά και κάθε φορά που τραγουδά..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!