Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Σχετικά με τις δράσεις και τα σχόλια αναγνωστών.

Διαβάζω τα σχόλια σας όπως και σχόλια στο facebook, σε σχέση με δράσεις αποκατάστασης και ευπρεπισμού δημοσίων χώρων.
Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, δεν υπάρχει δράση που να μην είναι με συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές.
Δεν γίνεται δηλ. να παίρνει ο οποιοσδήποτε μια πρωτοβουλία και να την εφαρμόζει, αν δεν έχει ενημερώσει από πριν και δεν έχει συντονιστεί η ολοκλήρωση της.

Η ΟΛΝΕ είναι υπεύθυνη και για καθαρισμό και για συντήρηση σε μεγάλο κομμάτι του δήμου μας.
Όπως όμως ΟΛΟΙ βλέπετε, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο της , το οποίο κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος το επιβαρύνεται ο δήμος, ο οποίος τα ακούει και από πάνω, γιατί δεν τα κάνει όλα και σωστά, που στο κάτω κάτω, δεν παίρνει έσοδα για αυτές τις εργασίες, και μετά, δεν φτάνουν οι εργάτες και μετά, όλοι έχουν παράπονα.
Δηλαδή την ΟΛΝΕ πληρώνουν , ο δήμος τρέχει...είναι σαν και αυτό που λένε, αλλού τρως αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις?
Mόνο που στην περίπτωση μας θα ήταν σωστότερο να ρωτήσουμε..."που πας και το δίνεις?" αφού τα έσοδα δεν βλέπουμε να γυρνάνε στους πολίτες. Kαι δεν μιλάω για τις παιδικές χαρές στις οποίες υπεύθυνος είναι ο Δήμος όπου και αν βρίσκονται. Τώρα η ΟΛΝΕ δεν τις θέλει υπ εύθυνη της και φαντάζομαι δεν θα τις θέλει καθόλου..λέω τώρα...
Δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον οποιοδήποτε αντιπρόσωπο της ΟΛΝΕ, το θέμα είναι η ίδια η ΟΛΝΕ και η οργάνωση της .

Τώρα ο καθένας ανάλογα το πως σκέφτεται βγάζει και διαφορετικά συμπεράσματα.
Εγώ είχα πάει στο καράβι να πάρω το παιδί μου. Είχα την φωτογραφική μαζί μου, επειδή το ηλιοβασίλεμα στο Μαρμάρι είναι φανταστικό, αλλά είδα την δράση και χάρηκα τόσο πολύ! Μα τόσο πολύ! Δεν σκέφτηκα τίποτα από όλα όσα γράφετε.
Ούτε ποιανού είναι, ούτε το πως ,ούτε το  γιατί, ούτε τίποτα.
Όλοι ενήλικες, και πολλούς που ξέρω σοβαροί άνθρωποι και εμπιστοσύνης. Γιατί να αμφισβητήσω το οτιδήποτε?
Τους έχω εμπιστοσύνη ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Δεν χρειάζεται πάντα να αναλύουμε τα πάντα τόσο πολύ, γιατί στο τέλος δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Ποια είναι η ΟΛΝΕ?
Bασικά είναι Ο ΟΛΝΕ, αλλά επιμένω να βάζω το η, γιατί  είναι Νομικό Πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, και αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα πρόσωπα, λέγονται Εταιρείες.
Σε αυτήν την εταιρεία λοιπόν που μέτοχοι είναι όπως βλέπετε τα υπουργεία, κάνουν πολύ μεγάλα σχέδια, τόσο μεγάλα, που δεν μπορούν να ασχολούνται τώρα με δίκτυα, καθαρισμούς, παιδικές χαρές,- που ΔΕΝ θέλουν την ευθύνη τους και αν και είναι στην ζώνη τους- κλπ, μπασκλασαρίες...καταλάβατε?

" Οργανισμός Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα να έχει την εποπτεία  την εποπτεία  μαζί με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.
http://olne.gr/downloads/olne_ae_katastatiko.pdf
Επειδή πριν από λίγο είδα κάποια σχόλια σχετικά με τη δημοσίευση που έκανε η κ Σοφία Κόλλια εχθές στο sofia comments για τις Παιδικές χαρές του Μαρμαρίου έχω να πω τα εξής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αρμόδια για τις Παιδικές χαρές είναι η ΟΛΝΕ και έχουμε απευθυνθεί επανειλλημένως σε αυτή και την έχουμε παρακαλέσει για τη βελτίωση των Παιδικών Χαρών. Η απάντηση της τελευταίας ήταν να μπει μια ταμπέλα απέξω από τις Παιδικές χαρές η οποία ενημερώνει τους γονείς ότι τα παιδιά τους μπαίνουν στις Παιδικές Χαρές με δική τους ευθύνη. Ο δε Δήμος δήλωσε αναρμοδιότητα. Οι Παιδικές χαρές δε βρώμικες σκουριασμένες χορταριασμένες. Έτσι μαζεύτηκαν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι αν και έχουν όλοι τις δουλειές και υποχρεώσεις τους, προσπάθησαν να τις καθαρίσουν να τις ξεχορταριάσουν να τις βάψουν και να τις περιποίηθούν. Σημειωτέον ότι οι Παιδικές Χαρές δεν είναι σφραγισμένες όπως αναφέρεται αλλά ανοιχτές και εύκολες στη πρόσβαση για όλα τα παιδιά που απο μια ηλικία και επάνω κυκλοφορούν μόνα τους .Όσο για την τσουλήθρα που είναι γεμάτη με κομμένες σκουριασμένες λαμαρίνες ναι έγινε η σκέψη να βγει τελείως για να μην θρηνήσουμε θύματα. Αν είναι παράνομο να προστατέψουμε τα παιδιά μας ε ναι είμαστε παράνομοι. Και δεν έχει σημασία ποιος είναι δήμαρχος ,ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που άλλοι στήριξαν τον πρώην δήμαρχο και άλλοι τον νυν. Σεβόμαστε όλες τις Δημοτικές Αρχές αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε το χωριό μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το βελτιώσουμε. Υ.Γ. Η ταμπέλα της ΟΛΝΕ για όσους ανησυχούν είναι ακόμη απέξω.
Η παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου Δήμου ή Κοινότητας. Η δημοτική ή η κοινοτική αρχή λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της παιδικής χαράς. Ιδίως:
α) Ορίζει τον υπεύθυνο λειτουργίας της παιδικής χαράς,
β) Ελέγχει την τήρηση του προγράμματος συντήρησης και γενικά τη σωστή λειτουργία της παιδικής χαράς,
γ) Λαμβάνει μέτρα για τη φύλαξη της παιδικής χαράς,
δ) Καθορίζει το ωράριο λειτουργίας της παιδικής χαράς.
Στην παιδική χαρά απαγορεύεται η είσοδος ατόμων που δεν συνοδεύουν παιδί καθώς και η είσοδος κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.
Με ευθύνη της δημοτικής ή κοινοτικής αρχής λαμβάνονται μέτρα για την φύλαξη της παιδικής χαράς, είτε με περιοδικούς ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία ή άλλους υπαλλήλους του Δήμου ή της Κοινότητας, είτε οργανώνοντας εθελοντικές ομάδες φύλαξης, είτε με προσωπικό που ορίζεται για τον σκοπό αυτό, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο.
Με την υπουργική απόφαση προβλέπεται να γίνεται τακτική συντήρηση της παιδικής χαράς, η οποία θα πρέπει να σχεδιάζεται και να διενεργείται σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ, τις οδηγίες του κατασκευαστή και τη συχνότητα χρήσης του εξοπλισμού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει π.χ. να εξασφαλίζεται η άμεση επισκευή του φθαρμένου εξοπλισμού ή τμημάτων αυτού και ό,τι άλλο κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στην παιδική χαρά, και να τίθεται εκτός λειτουργίας ο εξοπλισμός, ο οποί-ος θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, έως ότου επισκευαστεί – και να αντικαθίσταται, όταν κρίνεται ότι η επισκευή του είναι αδύνατη.
Στην υπουργική απόφαση προβλέπονται οι αρμοδιότητες του υπεύθυνου λειτουργίας της παιδικής χαράς, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησής της καταλληλότητας του χώρου και της λειτουργίας της παιδικής χαράς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κα Σοφία, δεν πειράζει που δεν ξέρατε, το μείζον είναι να μάθετε, ναι , σοβαροί άνθρωποι είναι δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά οι παιδικές χαρές είναι στην αρμοδιότητα της ΟΛΝΕ, έτσι ξέρουμε εμείς από ανθρώπους του δήμου που μας το έχουν πει και μάλιστα ο δήμος δεν επιτρεπεται να κάνει καμία επέμβαση και η συγκεκριμένη παιδική χαρά ήταν σφραγισμένη. Η καλή διάθεση των ανθρωπων είναι δεδομένη και να συνεχίσουν, λαμβανοντας όμως υπόψιν τους και τα δεδομένα, αυτό είπαμε, είναι λάθος;

sofiascomments είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sofiascomments είπε...

Μπορείς να ενημερωθείς από τις σημειώσεις και τον σύνδεσμο που πρόσθεσα. ευχαριστώ για την προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Η παιδική χαρά του Μαρμαρίου ανήκει στην αρμοδιότητα της ΟΛΝΕ, πράγμα αδιαμφισβήτητο, εφόσον την έχει κλείσει κιόλας με κόκκινη κορδέλα, γιατί βρίσκεται στο χώρο του λιμένα Μαρμαρίου και πέρασε από το πρώην λιμενικό ταμείο Μαρμαρίου στην δικαιοδοσία της ΟΛΝΕ, οπότε οι σημειώσεις δεν ταιριάζουν στην περίπτωση αυτή, κανείς δεν είπε ότι ο ΟΛΝΕ είναι υπεύθυνος γενικά για όλες τις παιδικές χαρές

sofiascomments είπε...

Λοιπόν παιδιά έχει κλείσει η ΟΛΝΕ την παιδική χαρά, και όλοι λένε ότι είναι αρμοδιότητα της.
Από περιέργεια έχω διαβάσει μέχρι τώρα, τον κανονισμό των παιδικών χαρών, το καταστατικό ΟΛΝΕ και την νομοθεσία που τις αφορά. Πουθενά δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος έχει την ευθύνη για μια παιδική χαρά σε παραλιακή ζώνη. Ωραία λοιπόν, είναι υπεύθυνη η ολνε. Και σοβαρά τώρα πιστεύετε ότι μια αλυσιδίτσα κρατάει τα παιδιά απ¨εξω? Τα παιδιά θα μπουν και θα τρέξουν και θα παίξουν και καμια ένοια δεν έχουν αν υπεύθυνος για την συντήριση είναι η ολνε η ο δήμος. Πείτε βρε ένα μπράβο στους ανθρώπους που προσπαθούν ,βάλτε και ένα όνομα που πείξαμε στους ανώνυμους..

Ανώνυμος είπε...

Δλδ να μην λέμε τις αλήθειες; να τα κουκουλώνουμε ; Γιατί να πω το όνομα μου; Για να με κράξουν; Αυτό είναι το θέμα ή τι συμβαίνει πραγματικά; Σας είπα εγώ ότι ήσασταν υποχρεωμένη να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι αρμοδιότητας ΟΛΝΕ; Είναι δυνατόν κάποιος να ξέρει κάθε λεπτομέρεια; Δεν σας κατηγόρησα γιατί γράψατε το άρθρο, καλά κάνατε, είδατε μια εικόνα και την περιγράψατε, καλά και άγια, να μην κάνω όμως τις αναγκαίες διευκρινίσεις για ό,ποιον διαβάσει το άρθρο;
Η αλυσιδίτσα δεν εμποδίζει κανέναν, οι γονείς εμποδίζουν τα παιδιά τους και τα επιβλέπουν, από τη μία αυτό, από την άλλη δλδ τώρα είναι ασφαλής η παιδική χαρά; Επειδή κόπηκαν τα ξερόχορτα και τα κλαριά και βάφτηκε είναι ασφαλής, δλδ να μπουν τα παιδιά να παίξουν; Έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να βρεθεί κάποιος να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση της παιδικής χαράς, της συγκεκριμένης.
Κι εγώ έγραψα πιο πάνω ότι οι παιδικές χαρές ανήκουν στην ΟΛΝΕ, λάθος έκανα, είναι δυνατόν να ανήκουν όλες οι παιδικές χαρές στην ΟΛΝΕ και γιατί; Η συγκεκριμένη όμως έτσι είναι.
Λέμε μπράβο μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνο εσείς η μεγαλόψυχη, έγραψα πριν ότι χαιρετίζουμε δράσεις που γίνονται με κάποια προσοχή και δεν θα ήθελα τα σχόλια μου να γίνουν αιτία να αποθαρρυνθούν οι εθελοντές όπως δεν θα ήθελα και εμένα να με κράξουν αν έκανα μια εθελοντική παρέμβαση, αλλά εδώ υπάρχει κάποιο θέμα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και με την κα Ζαχαριαδάκη όπως τα έγραψε, δεν διαφωνούμε, και καλά έκαναν και έβαλαν την ταμπέλα πάλι απέξω γιατί φυσικά δεν αποκατάσταθηκε η χαρά και δεν έγινε ασφαλέστερη εφόσον δεν βγήκε η κατεστραμμένη τσουλήθρα, και δεν την έβγαλαν - έγινε απλώς η σκέψη - γιατι σκέφτηκαν και αυτοί όσα σκέφτηκα κι εγώ. Συμφωνούμε

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το απαξιωτικό "πείτε ένα μπράβο" και "βάλτε και κανένα όνομα", αυτή είναι η απάντηση επειδή διόρθωσα κάποιες ανακρίβειες που γράψατε και που δεν είστε υποχρεωμένη φυσικά να ξέρετε αν ανήκει η συγκεκριμένη παιδική χαρά στην ΟΛΝΕ ή στο δήμο, είδατε μια εικόνα βγαίνοντας από το πλοίο και την περιγράψατε, δεν σας κατηγόρησα. Έγραψα κάποιες διευκρινίσεις και μάλιστα έκανα κι εγώ λάθος όταν έγραψα ότι οι παιδικές χαρές ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΟΛΝΕ, μα είναι δυνατόν όλες οι παιδικές χαρές να ανήκουν στην ΟΛΝΕ;
Δλδ να μην γράψουμε κάποιες αλήθειες; Είναι προσβλητικό να γράφεται η αλήθεια; Κι εγώ γνωρίζω τα πρόσωπα και τα εκτιμώ όσο κι εσείς, μην έχετε αμφιβολία.
Χαιρετίζω τις δρασεις και δεν θα ήθελα τα σχόλια μου να γίνουν αιτία να αποθαρρυνθούν οι εθελοντές αλλά στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ιδιαιτερότητα και για αυτό τα έγραψα, αν νομίζετε ότι η καλυτερη απάντηση είναι να με χλευάσετε, τι να σας πω

Ανώνυμος είπε...

Η παιδικη χαρά πάντως και επί Μανώλη χάλια ήταν, το αναφέρω σαν απλή διευκρίνιση. Πάντως ο Μανώλης δεν ήταν ο κύριος λόγος που έγραψα όσα έγραψα, δεν θα ήθελα να μείνει κάποιος σε αυτό και να παραβλέψει τα άλλα.

sofiascomments είπε...

που το είδες ότι χλεύασα? Και γιατί το παίρνετε προσωπικά? Tόσοι σχολιαστές είναι..εμένα που έκανε εντύπωση η σύγκριση της αποδοχής μιας δράσης με μια άλλη. δεν το λέω για κάποιον ειδικά.

Δημοσίευση σχολίου