Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Με ευθύνη των γονέων"

Ένα από τα πιο ψυχοφθόρα λόγια που ακούει ένας γονέας, είναι να ακούει η να βλέπει ταμπέλες που να λένε αυτό το πράγμα.

Μιλάω σαν γονιός που ευτύχησα να δω τα παιδιά μου ενήλικες και τώρα πια να έχουν την δική τους ευθύνη για το τι κάνουν και το τι όχι.

Κάνει σούζες με το μηχανάκι?  Τρέχει ο γονιός στο τμήμα να ακούσει το πόσο κακός γονιός είναι και το πόσο άσχημα μεγαλώνει το παιδί του.
Έχει το παιδί πάρα πάνω κιλά? Πάει για άσχετες εξετάσεις στο νοσοκομείο και αντιμετωπίζει έναν βλοσυρό γιατρό να του λέει, "Τι χάλια είναι αυτά? Θες να καταστρέψεις το παιδί σου? Μα καλά δεν ξέρεις να μαγειρεύεις ?"
Ναι αναγνώστη, το άκουσα και αυτό, είναι αλήθεια.

Φεύγει το παιδάκι από το σπίτι να μην είναι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, και σκαρφαλώνει τοίχους, πηδάει μάντρες, ανεβαίνει σε δέντρα, παίρνει ανοικτές τις στροφές με το ποδήλατο , και όλα αυτά..με ευθύνη των γονέων.

Απέναντι από την αυλή μου είναι το πρώτο δημοτικό.
Ανακοινώσεις βγάζουν, την αστυνομία φωνάζουν, περιπολίες κάνουν, και λοιπόν?
Tα παιδιά είναι στα κεραμίδια και συναγωνίζονται τους γάτους στο σύρσιμο από την μια άκρη μέχρι την άλλη.
Φυσικά με ευθύνη των γονέων και ο έρημος ο γονιός μπορεί να φταίει για πολλά, αλλά τα παιδιά είναι παιδιά και το θεωρούν ιερό τους καθήκον να μπαίνουν όπου απαγορεύεται.

Τις προάλλες στην έκθεση στο πρώτο δημοτικό, έπρεπε οπωσδήποτε να παίξουν κρυφτό πίσω από τα πάνελ, πάνω στα καλώδια, όπου υπάρχει το όχι, είναι το δικό τους ναι.

Πως μερικοί πιστεύουν ότι είναι αρκετή μια ταμπέλα να σταματήσει ένα παιδί, μόνο 2 εξηγήσεις υπάρχουν.
Η να μην ήταν ποτέ παιδί, είτε να μην έχουν παιδιά.

Τα παιδιά κάνουν τσουλήθρες στις κουπαστές, σκαρφαλώνουν στις άγκυρες και καπετανεύουν χωρίς τιμόνι και δίκτυ, κάνουν αναρριχήσεις στα βράχια και ανεβαίνουν στο πιο ψηλό κύμα στον νοτιά..με την ευθύνη του γονέα να του έχει κολλήσει σε μια φωνή αγωνίας που ντρέπεται να την φωνάξει.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλα αυτό με το σχολειο πια είναι απαραδεκτο ετυχε να μεινω εκει για 2 χρονια αγανακτήσαμε και μετακομισαμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ταμπέλα η επίμαχη της παιδικής χαράς αναφέρεται κα Σοφία σε παιδιά μικρά τα οποία μπαίνουν στην παιδική χαρά συνοδεία των γονέων τους, εντάξει; Έγινε αντιληπτό; Δλδ άμα βάλεις το παιδί σου να κάνει τσουλήθρα και χτυπήσει, έχεις εσύ την ευθύνη; Το καταλάβαμε; Αν μπει ένα μεγαλύτερο παιδί που κυκλοφορεί μόνο του πια και χτυπήσει, τότε έχει ευθύνη η ΟΛΝΕ και αυτή η ταμπέλα δεν την καλύπτει. Η τσουλήθρα πρέπει να βγει εφόσον είναι χαλασμένη, η οποία τσουλήθρα να σημειώσω ότι δεν είναι και ο χάρος που παρουσιάζεται να είναι, αλλά για κάθε ενδεχόμενο πρέπει να βγει, να ασκηθεί πίεση στην ΟΛΝΕ να βγει η επικίνδυνη τσουλήθρα, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι ώρας, αν είχαν επιχειρήσει και έβλεπαν αδράνεια τότε ας έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Δλδ δεν είναι ωραίο στα πλαίσια του εθελοντισμού να μπούμε κάπου να ξηλώσουμε κάτι, αν δεν έχουμε πρώτα τουλάχιστον επιχειρήσει να υποχρεωσουμε τους υπευθύνους να το κάνουν, άμα πιάσει ο καθένας να ξηλώνει κατά βούληση τι θα γίνει; Ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον πάτο;
Επίσης υπάρχουν πολλά άλλα επικίνδυνα πράγματα για τα παιδάκια σας, όπως το να περπατάνε μικρά παιδάκια με τα καλοκαιρινά τους παπουτσάκια πάνω σε βοθρόνερα! Για τα βοθρόνερα του Μαρμαρίου ποτέ δεν φοβήθηκαν οι γονείς να διαμαρτυρηθούν να πάρουν κανένα βυτιοφόρο; Όχι! Περιμένουν να γίνει η μεγάλη άμμος βόθρος! Που δεν πρόκειται να γίνει σύντομα γι αυτό ας κάνουν καμιά διαμαρτυρία για τα βοθρόνερα να πιάσει τόπο

Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Τώρα να σας πω ότι δεν αναφέρεται μόνο σε αυτό το θέμα, θα είναι χαμένος κόπος? Η ζωή προχωράει και χτες κτύπησαν 2 παιδάκια σε διαφορετικά σημεία χωρίς να υπάρχει καμια σχεση με όλα αυτά.τον καταλαβαίνω τον συνιρμό βέβαια..τέλος πάντων δεν έχει σημασία..Αν είσαι στο φεισ στείλε ένα in box να διευκρινήσουμε μερικά που δεν γράφονται εδώ.
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
ανώνυμε που δεν βλέπεις τα σχόλια σου ...γεμάτα αγάπη και κατανόηση..Μια ερώτηση έχω..Ποιος σε αναγκάζει και διαβάζεις τι γράφω για να συγχίζεσαι τόσο πολύ? Σε καλό σου παιδί μου, κλείσε την σελίδα, αν ήμαστε ...φίλοι στο φεις κάνε μπλοκ να μην βλέπεις καθόλου και να ημερήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!