Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

"Με ευθύνη των γονέων"

Ένα από τα πιο ψυχοφθόρα λόγια που ακούει ένας γονέας, είναι να ακούει η να βλέπει ταμπέλες που να λένε αυτό το πράγμα.

Μιλάω σαν γονιός που ευτύχησα να δω τα παιδιά μου ενήλικες και τώρα πια να έχουν την δική τους ευθύνη για το τι κάνουν και το τι όχι.

Κάνει σούζες με το μηχανάκι?  Τρέχει ο γονιός στο τμήμα να ακούσει το πόσο κακός γονιός είναι και το πόσο άσχημα μεγαλώνει το παιδί του.
Έχει το παιδί πάρα πάνω κιλά? Πάει για άσχετες εξετάσεις στο νοσοκομείο και αντιμετωπίζει έναν βλοσυρό γιατρό να του λέει, "Τι χάλια είναι αυτά? Θες να καταστρέψεις το παιδί σου? Μα καλά δεν ξέρεις να μαγειρεύεις ?"
Ναι αναγνώστη, το άκουσα και αυτό, είναι αλήθεια.

Φεύγει το παιδάκι από το σπίτι να μην είναι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη, και σκαρφαλώνει τοίχους, πηδάει μάντρες, ανεβαίνει σε δέντρα, παίρνει ανοικτές τις στροφές με το ποδήλατο , και όλα αυτά..με ευθύνη των γονέων.

Απέναντι από την αυλή μου είναι το πρώτο δημοτικό.
Ανακοινώσεις βγάζουν, την αστυνομία φωνάζουν, περιπολίες κάνουν, και λοιπόν?
Tα παιδιά είναι στα κεραμίδια και συναγωνίζονται τους γάτους στο σύρσιμο από την μια άκρη μέχρι την άλλη.
Φυσικά με ευθύνη των γονέων και ο έρημος ο γονιός μπορεί να φταίει για πολλά, αλλά τα παιδιά είναι παιδιά και το θεωρούν ιερό τους καθήκον να μπαίνουν όπου απαγορεύεται.

Τις προάλλες στην έκθεση στο πρώτο δημοτικό, έπρεπε οπωσδήποτε να παίξουν κρυφτό πίσω από τα πάνελ, πάνω στα καλώδια, όπου υπάρχει το όχι, είναι το δικό τους ναι.

Πως μερικοί πιστεύουν ότι είναι αρκετή μια ταμπέλα να σταματήσει ένα παιδί, μόνο 2 εξηγήσεις υπάρχουν.
Η να μην ήταν ποτέ παιδί, είτε να μην έχουν παιδιά.

Τα παιδιά κάνουν τσουλήθρες στις κουπαστές, σκαρφαλώνουν στις άγκυρες και καπετανεύουν χωρίς τιμόνι και δίκτυ, κάνουν αναρριχήσεις στα βράχια και ανεβαίνουν στο πιο ψηλό κύμα στον νοτιά..με την ευθύνη του γονέα να του έχει κολλήσει σε μια φωνή αγωνίας που ντρέπεται να την φωνάξει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτό με το σχολειο πια είναι απαραδεκτο ετυχε να μεινω εκει για 2 χρονια αγανακτήσαμε και μετακομισαμε

Ανώνυμος είπε...

Η ταμπέλα η επίμαχη της παιδικής χαράς αναφέρεται κα Σοφία σε παιδιά μικρά τα οποία μπαίνουν στην παιδική χαρά συνοδεία των γονέων τους, εντάξει; Έγινε αντιληπτό; Δλδ άμα βάλεις το παιδί σου να κάνει τσουλήθρα και χτυπήσει, έχεις εσύ την ευθύνη; Το καταλάβαμε; Αν μπει ένα μεγαλύτερο παιδί που κυκλοφορεί μόνο του πια και χτυπήσει, τότε έχει ευθύνη η ΟΛΝΕ και αυτή η ταμπέλα δεν την καλύπτει. Η τσουλήθρα πρέπει να βγει εφόσον είναι χαλασμένη, η οποία τσουλήθρα να σημειώσω ότι δεν είναι και ο χάρος που παρουσιάζεται να είναι, αλλά για κάθε ενδεχόμενο πρέπει να βγει, να ασκηθεί πίεση στην ΟΛΝΕ να βγει η επικίνδυνη τσουλήθρα, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι ώρας, αν είχαν επιχειρήσει και έβλεπαν αδράνεια τότε ας έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Δλδ δεν είναι ωραίο στα πλαίσια του εθελοντισμού να μπούμε κάπου να ξηλώσουμε κάτι, αν δεν έχουμε πρώτα τουλάχιστον επιχειρήσει να υποχρεωσουμε τους υπευθύνους να το κάνουν, άμα πιάσει ο καθένας να ξηλώνει κατά βούληση τι θα γίνει; Ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον πάτο;
Επίσης υπάρχουν πολλά άλλα επικίνδυνα πράγματα για τα παιδάκια σας, όπως το να περπατάνε μικρά παιδάκια με τα καλοκαιρινά τους παπουτσάκια πάνω σε βοθρόνερα! Για τα βοθρόνερα του Μαρμαρίου ποτέ δεν φοβήθηκαν οι γονείς να διαμαρτυρηθούν να πάρουν κανένα βυτιοφόρο; Όχι! Περιμένουν να γίνει η μεγάλη άμμος βόθρος! Που δεν πρόκειται να γίνει σύντομα γι αυτό ας κάνουν καμιά διαμαρτυρία για τα βοθρόνερα να πιάσει τόπο

sofiascomments είπε...

Τώρα να σας πω ότι δεν αναφέρεται μόνο σε αυτό το θέμα, θα είναι χαμένος κόπος? Η ζωή προχωράει και χτες κτύπησαν 2 παιδάκια σε διαφορετικά σημεία χωρίς να υπάρχει καμια σχεση με όλα αυτά.τον καταλαβαίνω τον συνιρμό βέβαια..τέλος πάντων δεν έχει σημασία..Αν είσαι στο φεισ στείλε ένα in box να διευκρινήσουμε μερικά που δεν γράφονται εδώ.

sofiascomments είπε...

ανώνυμε που δεν βλέπεις τα σχόλια σου ...γεμάτα αγάπη και κατανόηση..Μια ερώτηση έχω..Ποιος σε αναγκάζει και διαβάζεις τι γράφω για να συγχίζεσαι τόσο πολύ? Σε καλό σου παιδί μου, κλείσε την σελίδα, αν ήμαστε ...φίλοι στο φεις κάνε μπλοκ να μην βλέπεις καθόλου και να ημερήσεις.

Δημοσίευση σχολίου