Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

6 Ιουλίου 2015. Παραίτηση του Βαρουφάκη!

Σήμερα έκατσαν και αποφάσισαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ότι στην εθνική προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι, εκτός από το ΚΚΕ.
Έπρεπε να περάσουν τόσοι μήνες, να καταστραφούμε να κλείσουν οι τράπεζες ,- υποφέρει ο κόσμος τα πάνδεινα- και να δούμε την δραχμή μπροστά μας ,μεγάλη σαν κεφαλογραβιέρα για να το δεχτούν.
Ο Αλέξης δεν μιλούσε με τον Αντώνη αλλά ούτε με τον Βαγγέλη, λες και ήταν σε καμιά δεξίωση και έπρεπε να συναναστραφούν κοινωνικά και να κάνουν παρέα.
Το Εθνικό θέμα είχε γίνει προσωπικό και η αδυναμία του να ξεχωριστούν αυτά τα δύο, οδήγησε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά εκτός αρχηγίας και τον Αλέξη σε αποδοχή που είχε να δει αρχηγός από τον καιρό του συγχωρεμένου του Ανδρέα που τόσο πολύ αντιγράφει στους λόγους.

Φταίνε τα μέλη της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ που δεν τους είχαν πετάξει με τις κλωτσιές μετά την ήττα τους.

Νέος υπουργός οικονομικών σήμερα ο κ.Τσακαλώτος, που είναι και πολιτικό μέλος και ξέρει τι εστί βερύκοκο να πείσεις τον πάσα ένα μέσα σε ένα κόμμα ότι κάνεις το σωστό, και ο Σόιμπλε πιστεύει ότι θα τα πάνε καλύτερα.
Βαρουφάκης τέλος ..
Αυτός ο άνθρωπος έχει τόοοοοση αλαζονεία πάνω του, τόσο απίστευτα φλύαρος για την θέση του, τόσο αλλού ντ αλλού σε σχέση με την συμπεριφορά όλων των άλλων, που δεν τους παρεξηγώ τους ανθρώπους που δεν τον ήθελαν για συνομιλητή.
Μας έλεγε και ξανά έλεγε για ρήξη, έλεγε ότι εύχεται να ήμασταν ακόμα στην δραχμή, και μετά απορούσαν όλοι οι οπαδοί γιατί λένε για έξοδο οι Ευρωπαίοι και από που το άκουσαν..Έλα ντε...

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε οικονομικό πόλεμο τότε ο υπουργός είναι ο στρατηγός.
Και τι έγινε με τον στρατηγό?
Aφου κατέστρεψε όλη την τροφοδοσία του στρατού (κλεμμένο),  τον διώχνουν κακήν κακώς για να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί.

Τώρα μπορεί να διαβάζει να γράφει και ίσως μέσα στις καταγραφές για το βιβλίο, ίσως, αναγνωρίσει τις μεγάλες του ευθύνες, τις τεράστιες, και να νιώσει λίγο λύπη για τον πόνο που προκάλεσε. Και ενώ κατηγορούμε πολλούς για την κατάσταση, είμαι σίγουρη ότι στο άμεσο μέλλον ο Βαρουφάκης θα πρέπει να εξηγήσει, αν τα καταφέρει, πως θεώρησε την Χώρα ,χωράφι του.

Έχουμε μάθει όλους τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες.
Απορώ με όλη αυτή την εθνική έξαρση, ειδικά από πολλούς που σε κάθε εθνική επέτειο με κείμενα επί κειμένων προσπαθούν να εκλογικεύσουν και να εξηγήσουν όλα αυτά που θεωρούμε ..πατριωτικά.
Τώρα θυμήθηκαν μέχρι και τον παπα Φλέσσα, και ξέχασαν και την συνεργασία, όπως λένε, της εκκλησίας με τους τούρκους και όλα.
Άλλοι πάλι θυμήθηκαν τον Λεωνίδα ,ξεχνώντας τους καημένους τους Θεσποιείς , και φυσικά ξεχνώντας ότι έπεσαν όλοι, και ότι αν γύριζαν πίσω θα τους σκότωναν..

Τι ωραία που είναι η ιστορία να την ερμηνεύει κάποιος  κατά το δοκούν και πόσο βρυκολάξ να εξάρει  τους πολέμους την ορφάνια, την πείνα και τις χαμένες γενιές, μόνο και μόνο για να εξιτάρει την δική του  φαντασία πρώτα από όλα..

Εκεί που ο παραλογισμός κτύπησε κόκκινο ήταν οι φωτογραφίες με τους Γερμανούς στην Κατοχή, με την γνωστή λέξη..γερμανοτσολιάς.
Τα διάβασα τα σχόλια με προσοχή, αλλά δεν μπορούσα και δεν μπόρεσα ούτε μέχρι τώρα να δω το πως δένει αυτό με την απόφαση αν δέχομαι ένα μνημόνιο η ένα άλλο μνημόνιο, η αν αυτό το μνημόνιο μας οδηγεί στην έξοδο της ΕΕ , όπως μας είχαν διαβεβαιώσει οι ευρωπαίοι αν δεν δεχθούμε το μνημόνιο. Σύμφωνα με την λογική όσων πιστεύουν ότι όσοι ψηφίσαμε ΝΑΙ ήμαστε συνεργάτες των γερμανών κατακτητών, αναρωτιέμαι τι θα λένε τώρα που όλοι υπέγραψαν και πάμε παρακαλώντας για νέο μνημόνιο...οοοο,συγνώμη..συμφωνία.
Εν τω μεταξύ όσοι ψήφισαν ΟΧΙ ενάντια στην Ευρώπη, πρόσεξαν άραγε την εξήγηση του ΟΧΙ από τον Τσίπρα ότι το ΟΧΙ  είναι πιο Ευρωπαϊκό από το ΝΑΙ, ...Αλλά,

Υπάρχουν και εκείνοι που νομίζουν ότι τους έχει λούσει το άγιο φως και είναι άμεμπτοι και αμόλυντοι, τίμιοι και ειλικρινείς..
Μάλιστα...
Να σας πω ένα παράδειγμα..
Εταιρία που είναι κλειστή 2 χρόνια, της έχει ζητηθεί περίπου ένα δις πίσω πολύ σύντομα, και αντί να την έχουν κλείσει, κάνουν το παιχνιδάκι με τις ψήφους και τον κομματικό στρατό..
Ας μην κόπτοντε ένθεν και ένθεν  τόσο πολύ περί ηθικής παρακαλώ γενικώς και αδιακρίτως τα πολιτικά στελέχη και οι οπαδοί, γιατί για να βρεις ηθικό άνθρωπο εκεί είναι σαν να βάζεις το χέρι σου μέσα σε ένα τσουβάλι με φίδια και να θες να πιάσεις χέλι.

Πολύ unfriend έχει πέσει τελευταίως και συνεχίζεται ακάθεκτο.

Είμαι σίγουρη ότι η επικοινωνιακή τακτική θα βρει τρόπο όλα αυτά τα ...ενοχλητικά, να τα περάσει με μεγάλα λόγια και μεγάλες ιδέες και θα πειστούμε όλοι, ότι όλα καλά καμωμένα.

Τέλος πάντων επειδή πολλά διαβάζουμε, και πολλά καταλογίζονται, υπενθυμίζω ότι δεν έχω καμιά όρεξη να παροτρύνω η να πείσω η oτιδήποτε τον οποιονδήποτε.
Σιγά τον εγκέφαλο ρε παιδιά..


ο Ολάντ λέει ότι έλεγε αυτή την στιγμή..Για να δούμε εμείς τελικά τι θα πούμε?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου