Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

9 Ιουλίου 2015, ώρα 6.30.

Όπως πια συνηθίσαμε τις τελευταίες μέρες, πάμε ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό.
Η πρόταση γράφεται με την βοήθεια Γαλλικών τεχνικών κλιμακίων και την αμέριστη βοήθεια του Πρόεδρο Ολάντ.
Ο Σόιμπλε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής,κ. Λιού, του πρότεινε να ανταλλάξουν το Πουέρτο Ρίκο με την Ελλάδα, και φαίνεται το πόσο λογιστικά αντιμετωπίζει τις χώρες.Από την άλλη, ο Βαρουφάκης με την ναρκιστική προσωπικότητα του, μας έφερε πιο πολλά κακά από καλά.
Μπορεί τα λάθη της Ελληνικής κυβέρνησης να είναι μεγάλα, και ίσως τραγικά σε επικοινωνιακά και διπλωματικά επίπεδα, όμως αυτό δεν αναιρεί την σκληρή και αδυσώπητη αλήθεια των όσων μας έχουν επιβάλει οι πιστωτές, και για αυτό τον λόγο λέμε την Χώρα μας, Αποικία Χρέους.
Ο κ. Μητρόπουλος περιγράφει τους νομικούς όρους στους οποίους έχουμε εγκλωβιστεί και η όποια προσπάθεια απεγκλωβισμού, μοιάζει μάταια.
Δεν ξέρω το τι θα γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα που έχουν ζητήσει οι Θεσμοί να στείλουμε την πρόταση μας, αλλά μέχρι τώρα πιστεύω ότι αν και υπήρχε η καλύτερη των προθέσεων και μια ειλικρινή τιτάνια προσπάθεια απεγκλωβισμού και ενημέρωσης παντού στον πλανήτη το θέμα της Χώρας, δεν ήταν έτοιμοι τελικά, δεν είχαν προετοιμαστεί  αν και έδειχναν έτοιμοι από καιρό.Εν τω μεταξύ υπάρχει ολοφάνερη  ασφυκτική συμπεριφορά από τους θεσμούς αλλάζοντας τα στοιχεία την τελευταία στιγμή κάθε φορά που πλησίαζε μια λύση.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που να μην είχαν καταλάβει ότι τα μέτρα θα έφερναν  περισσότερο πόνο  αργά και βασανιστικά για όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και εμάς τους ίδιους.
Η αλήθεια που ξέρουμε όλοι είναι ότι έκαναν πολλά πειράματα πάνω μας, και έκαναν και πάρα πολλά λάθη χωρίς να είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι για αυτό.
Κάνουμε λάθη και το πολιτικό μας σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιόπιστο και μέσα και έξω.
Ένα μεγάλο μέρος του είναι γεμάτο ιδιοληψίες, άλλο γεμάτο ανθρώπους που προσπαθούν να αγκιστρωθούν σε κάποια εξουσία, και οι λίγοι σε κάθε πτέρυγα της Βουλής, προσπαθούν απεγνωσμένα να μιλήσουν την γλώσσα της λογικής.
Αυτή την στιγμή διαλύεται ότι είχε απομείνει όρθιο και η ελεύθερη οικονομία συνθλίβεται, με τις τράπεζες κλειστές ..
Δεν έπρεπε να γίνει αυτή την στιγμή το δημοψήφισμα ,δεν έπρεπε..παρά πολλούς μήνες νωρίτερα και με πολύ πιο ξεκάθαρο μήνυμα.
Στην κυβέρνηση έπρεπε να έχουν προβλέψει τις πολλές επιπτώσεις και το "δεν φταίμε εμείς" δεν αρκεί για να ανακουφίσει ούτε τους ανθρώπους που περιμένουν στις ουρές, ούτε όλους τους επαγγελματίες, ούτε τους χιλιάδες εργατών των έργων που σταμάτησαν.Οι πεινασμένοι μετανάστες στα νησιά ,σκοτώνονται για ένα πιάτο φαί και μένουν νηστικοί για μέρες. Που είναι η κ.Τασία?  6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!!
Όφειλαν να ξέρουν, και για αυτό και για πολλά άλλα που ακούμε ..Θα έπρεπε να ξέρουν, και το λέω με τόση σιγουριά γιατί το ξέρουν τόσοι πολλοί απλοί άνθρωποι, που δεν δικαιολογείται να μην το ξέρουν αυτοί που έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι ανημέρωτοι για όσα μέτρα κουβεντιάζουν με τους θεσμούς. Ο κ. .Μιχελογιαννάκης αυτή την στιγμή φωνάζει στον κ.Λαφαζάνη ότι για χρόνια φώναζε για ένα σχέδιο για την επιστροφή στην δραχμή, αλλά δεν γινόταν τίποτα.
Να πάμε στο εθνικό νόμισμα, αλλά ήμαστε ανέτοιμοι για οποιαδήποτε συνέπεια.
Τι θα γίνει αύριο?
Ότι και να γίνει ας προσπαθήσουμε να μείνουμε ψύχραιμοι..όσο γίνεται...και ας απομονώσουμε κάθε φωνή που διχάζει , που τολμά να βάζει ταμπέλες, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας της ελεύθερης έκφρασης.
Το αστείο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς, μιλάνε τόσο πολύ για την λαϊκή θέληση, που δεν της έχουν την παραμικρή πίστη παρά θέλουν απεγνωσμένα να αποκλείσουν την όποια άλλη φωνή.
Δεν πειράζει. Αυτό θα το αντέξουμε.
Αυτό που δεν μπορούμε να αντέξουμε είναι η απόλυτη καταστροφή μιας και δεν μπορούμε και δεν ήμαστε και σε θέση να την διαχειριστούμε ούτε σαν Πολιτεία ούτε σαν πολίτες, όπως τόνισε ο κ.Μητρόπουλος.
Ο Θεός βοηθός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου