Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Το άγνωστο αύριο.

Μόλις τέλειωσε το πιο κρίσιμο γιούροκγρουπ χωρίς να έχει ...τελεσιδικήσει και θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.
Οι Φιλανδοί έβαλαν τις έντονες ανησυχίες τους στο τραπέζι και πραγματικά, αναρωτιέμαι αν τους αδικεί κάποιος αν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του.
Με ψήφους από βουλευτές που την ίδια ώρα δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, με συνδικαστιστικές οργανώσεις που ψήφισαν ναι, να ετοιμάζονται να κάνουν διαδηλώσεις για τα μέτρα που θα έρθουν, με μέλη και υπουργούς της κυβέρνησης να μην υπογράφουν, με τον προωτεργάτη να κάνει μπάνια για να ξεκουραστεί και πιθανόν να σκέφτεται τι ωραία που έκανε την δουλειά του Σόρος στην Ελλάδα, με μια πρόεδρο βουλής που έκανε τα πάντα να υπονομεύσει την προσπάθεια του πρωθυπουργού, που κατά τα άλλα τον στηρίζει.
Δηλαδή, αν δεν τον στήριζε, τι θα έκανε? Θα του πέταγε στιλέτο?

Υπάρχει μια παράνοια στην κυβέρνηση που δεν εξηγείται.
Δεν εξηγείται ας πούμε το γιατί ενώ πιστεύουν ότι η θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή για επιστροφή στην δραχμή δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, και όποτε κάποιος τους λέει ότι από τα συμφραζόμενα αυτό καταλαβαίνει, γίνονται θηρία και τον βγάζουν τρελό.

Αν ήμουν ο Λαφαζάνης δεν θα κρυβόμουν στο λεωφορείο του Σύριζα για να φτάσω στην κυβέρνηση και να την υπομονεύσω.
Θα ήμουν στο κόμμα του PLAN B  και θα εργαζόμουν σε σχέδια για την χώρα πάνω στο εθνικό νόμισμα. Ο Αλαβάνος που το έκανε δεν είναι πολύ πιο τίμιος?
Η συμπεριφορά της Κωσταντοπούλου δείχνει ότι κανείς ρόλος εκτός από τον κεντρικό δεν είναι αρκετός για αυτήν.
Με παλαβή συμπεριφορά, ναρκισσιστική και υπεροπτική αντιμετώπιση των πάντων, με μια στρεβλή αριστεροφροσύνη βρίσκει κατανόηση μόνο από το παρτσακλό την Μακρή.
Ο Τσίπρας πρέπει να ελευθερωθεί από τους ιδεοληπτικούς και παλαβούς.
Δεν πρέπει να πέσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να διαταραχτεί καθόλου το παραμικρό σε αυτή την τόσο ευαίσθητη στιγμή.
Πιστεύω αν φύγουν από την κυβέρνηση αυτοί που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να μην την πολεμήσουν μόλις κλείσουν την πόρτα πίσω τους, ίσως έχουμε μια ελπίδα.

Τόσα χρόνια έπρεπε να έχουμε σαν κοινωνία και ένα εναλλακτικό σχέδιο έτοιμο να εφαρμοστεί και όχι όπως λέει ο Λαφαζάνης, έχουμε και άλλες επιλογές , που δεν τις έμαθε ποτέ κανείς.
Έχουμε φάει πόρτα από όπου και να πήγαν για βοήθεια εκτός ΕΕ, και η τόσο διαφημισμένη τράπεζα BRICS μας είπε καθαρά και ξάστερα, ότι είναι μόνο για υποδομές των μελών της.

Ακόμα και αυτές τις μέρες ακούμε απίστευτες δικαιολογίες από βουλευτές που από την μια αναρωτιέσαι αν ζουν εδώ η αν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα.
Μπορεί η ιδεοληψία τους να είναι τόσο μεγάλη που να τους τυφλώνει εντελώς.

Απαξιώνουν ότι έγινε στην Χώρα από τον εμφύλιο και μετά.
Ανάπτυξη, έργα υποδομής, σύστημα υγείας, κοινωνικό κράτος, δομές,  απίστευτη αλλαγή και όλα αυτά στηριγμένα στα λεφτά της Ένωσης που βρίζουμε μέρα νύχτα.
Λέμε ας πούμε για την γεωργική παραγωγή, αλλά αν έχει κάποιος παρακολουθήσει κάπως το θέμα θα δει ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο της ΕΕ που ξήλωσε την παραγωγή, αλλά και δική μας που δεν επενδύσαμε τα λεφτά σε άλλη.. Τα λεφτά που έπεσαν εδώ δεν έχουν πέσει πουθενά αλλού στην γη και όλοι περάσαμε καλά. Τα χωριά γέμισαν ξανά ζωή, τα παιδιά μας έγιναν από τα πιο μορφωμένα, είχαμε την πολυτέλεια να γίνουμε κακομαθημένοι.
Δεν συντονίσαμε όμως την κοινωνία μας με τις κοινωνίες που θέλουμε να μοιραστούμε το σπίτι της Ευρώπης . Ο οποιοσδήποτε έχει ζήσει έστω και λίγο κάπου στην Ευρώπη, καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ.
Ακόμα κοπανάμε το ίδιο παραμύθι για τα μεγάλα μας προτερήματα και μια ιστορία που είναι τόσο παλιά, που ανήκει σε όλο τον κόσμο. Δεν βαρεθήκαμε ακόμα?

Tέλος πάντων βαρέθηκα.
Ας γίνει ότι θέλει. Το κεφάλι μας θα φταίει και θα έχουμε πολύ καιρό να γνωριστούμε καλύτερα στις ουρές για ψώνια, στα δελτία για φαγητό, στο σκοτάδι με λίγες ώρες ρεύμα την ημέρα, και όλα αυτά τα όμορφα που μας περιμένουν στην γωνία και ελπίζω να μην γίνουν τελικά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, το γράφω με κεφαλαία για έμφαση

Δημοσίευση σχολίου