Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Ότι εκπαιδεύεις τον κόσμο, κάνει.

Χτες το απόγευμα παρακολουθήσαμε live από την τηλεόραση, τον κ.Λαφαζάνη να προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί πήγε στην φωτιά σε εξαγριωμένους κατοίκους.
"Tι ήρθες να κάνεις εδώ? μικροπολιτική?" του έλεγε και του ξαναέλεγε ο άνθρωπος, "για τις κάμερες?"
Πράγματι όμως, ο κ.Λαφαζάνης δεν ήταν πια στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ήταν στο κέντρο επιχειρήσεων, η περιφέρεια δεν είχε ρίξει λεφτά στην πυρόσβεση και δεν λειτουργούσαν ούτε τα μπεκ αυτόματης πυρόσβεσης, οι άνθρωποι με τα χέρια και κουβάδες προσπαθούσαν να σωθούν αυτοί και το βουνό, και μέσα σε όλα αυτά, ο Λαφαζάνης πήγε να ρωτήσει να μάθει τι?

Ανοίγει δικό του μαγαζί και ψάχνει για πελάτες γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε ότι είχε και τον νου του στις κάμερες που τις προέτρεπε να μην γράφουν.

Αλλά όμως, ποιος εκπαίδευε τον κόσμο τόσα χρόνια στο να λοιδορούν τους πολιτικούς?
Nα τους απαξιώνουν να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα, να τους εξευτελίζουν?
Mήπως δεν ήταν οι αγνοί αγωνιστές του κ.Λαφαζάνη?

Νομίζει ότι εξαιρείται αλλά η πραγματικότητα τον προσγειώνει ανώμαλα.

Ο Κ. Λαφαζάνης δεν ψήφισε , διαχώρισε την θέση του αλλά ΔΕΝ έφυγε.
Υπάρχουν μερικές ελληνικές λέξεις όπως, τσίπα, φιλότιμο, μπέσα, και οι κύριοι αυτοί δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται το νόημα τους όπως οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, σαν και σένα και μένα που δεν καμαρωνόμαστε για αριστεροί σε κάθε δεύτερη κουβέντα,ούτε καν σε κάθε τρίτη,  και δεν πιστεύουμε ότι η ζωή μας χρωστάει κάτι πάρα πάνω από ότι σε όλους.

Σήμερα μετά από πολύ πίεση στον Real FM ο κ.Λεουτσάκος, όταν τον ρωτούσαν επίμονα για τα σχέδια τους, είπε ότι έπρεπε να πάρουν λεφτά τον Φλεβάρη, να ετοιμάσουν την χώρα και να πάνε στην δραχμή.,
Το ανέφερε κανείς από την αριστερή πλατφόρμα αυτό μέχρι τώρα?
Bγήκε κανείς να βάλει τις φωνές για το επείγον της κατάστασης?
Mας ξεκαθάρισαν στο δημοψήφισμα για το ποιο ήταν το ερώτημα?
OXI.
Mόνο τώρα, που τους έβγαλε από την κυβέρνηση ο Τσίπρας,τα λένε, αλλά τότε δεν παραδέχονται ότι πράγματι η Χώρα ΔΕΝ  μπορούσε να κάνει ηρωϊκή έξοδο και πράγματι ο Τσίπρας δεν είχε άλλα επιλογή?
Αν, που είναι, έτσι η κατάσταση , πως χαρακτηρίζεται η στάση τους μπροστά το απόλυτο χάος?
Kατά την ταπεινή μου γνώμη χαρακτηρίζεται καιροσκοπική και τίποτα άλλο.

Λένε όλοι ότι το Φθινόπωρο θα ξαναγίνουν εκλογές.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για την πολιτική , αλλά ποιος ο λόγος?
Γιατί να χαλάσουμε πάλι τόσα λεφτά για να μάθουμε τι νέο και τι να μας πουν?
Ποιος θα πατάξει την διαφθορά και την φοροδιαφυγή? η το ποιος θα σώσει ότι μπορεί να σωθεί από το μνημόνιο?
Μέσα σε αυτή την καταιγίδα έχουμε κάτι νέο? O θίασος της Ζωής θα πάρει τον δρόμο του, το ΚΚΕ τα γνωστά, η ΝΔ θα έχει κάποιον νέο αρχηγό, η δύναμη των υπολοίπων γνωστή και ο κόσμος παρά τα λάθη το σκληρό μνημόνιο και τις απίστευτες κινήσεις, εμπιστεύετε στον Αλέξη Τσίπρα, και θα ξαναβγεί. Ας γίνει ο πόλος για μια μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη και ας μαζευτούν επιτέλους όλοι μαζί.
Eν τω μεταξύ έχουμε ένα αδύναμο καταστρεμένο  κράτος, μια ανοχύρωτη χώρα στο έλεος των εμπρηστών των καραβανιών, των δανειστών, και δεν ξέρω και γω τι άλλο, με τον κόσμο χαμένο διαιρεμένο και αποδυναμωμένο.
Φτάνει, μπάστα, πως το λένε. Αν μπορούσα να μιλήσω με κάποιον από όλους αυτούς, θα τους παρακαλούσα, θα τους ικέτευα, να αλλάξουν λίγο, όχι πολύ, λίγο, και να κάνουν κάτι να μην αισθανόμαστε συνέχεια επαίτες..να κάνουν κάτι να πάρουν τα πράγματα λίγο τα πάνω τους.
Είναι το ριμάδι το φιλότιμο που λέμε και μεις στο χωριό μας και δεν έχει χαθεί από όλους.


Και για να έχουμε τον νου μας.
Αν γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα, για να μην πω βεβαιότητα αξιωματική αντιπολίτευση να είναι ο Λιάκος ..Εκεί να δεις αριστεροσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου