Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Πορτοφολάκι στον κόρφο ...

Ασπρομάλλης γέροντας στηριζόμενος στο μπαστούνι μονολογούσε, " την γλυτώσαμε στην Κατοχή, θα πεθάνουμε τώρα".Ενώ μονολογούσε έβγαλε με τρεμάμενα χέρια από τον κόρφο του ένα δερμάτινο πορτοφολάκι πράσινο με καφέ λουλούδια, σίγουρα της  κυρίας του που ανάλογης ηλικίας προσπαθούσε να τον συννετήσει να μιλάει πιο σιγά και να μαζέψει το πορτοφόλι.

Γέροντες αλληλοστηριζόμενοι, σαστισμένοι και ανήμποροι μπροστά στα γεγονότα που τους ξεπερνούν και σίγουρα δεν μπορούν να αντιδράσουν.

Αλαφιασμένοι άνθρωποι να παραμιλούν μπροστά στα ΑΤΜ, γιατί "Είναι δικά μας τα λεφτά, με πιο δικαίωμα δεν μας τα δίνουν", ενώ μια κυρία ένα βήμα πριν να την κυριεύσει ο απόλυτος πανικός, παρακαλούσε να της δώσουν τα χρήματα της για επείγουσα ιατρική ανάγκη.

"Ζητιάνοι με τα λεφτά μας, έτσι μας κατάντησαν" μονολογούν και κοιτούν να βρουν ματιές κατανόησης.

Πόση μεγάλη η αντίφαση με τον αλαζονικό τρόπο που μιλάει ο υπεύθυνος σε κανάλια ανά την υφήλιο και αναρωτιέται κανείς...γιατί άραγε?
Γιατί άραγε νιώθει αυτή την ασυγκράτητη ανάγκη να μιλάει διαρκώς για πράγματα που εμπίπτουν σε κατηγορίες εγκληματικών ενεργειών όπως συνωμοσίες προδοσία, σύσταση συμμορίας και δεν ξέρω και γω τι άλλο, που σκοπό είχε την αλλαγή νομίσματος και ότι σήμαινε αυτό.
Με πιο δικαίωμα και με πια εξουσιοδότηση ο Βαρουφάκης προχώρησε σε όλα αυτά?
Και οι ευθύνες του Τσίπρα ακόμα δεν έχουν ζητηθεί μέσα στον κυκεώνα των αναγκαίων στην βουλή.

Όμως πρέπει να δεχθούμε ότι ο Τσίπρας δεν είναι ένας ηλίθιος, μια μαριονέτα στα χέρια του κομματικού μηχανισμού, δεν είναι ένα άμοιρο παιδάκι που δεν ξέρει τι ευθύνες και υποχρεώσεις έχει η θέση που τόσο πολύ ήθελε να αποκτήσει.
Αν πούμε ότι δεν είναι όλα τα πάρα πάνω, τότε οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, είτε ήξερε είτε δεν ήξερε, γιατί ακόμα και αν δεν ήξερε, ΩΦΕΙΛΕ να ξέρει.

Λυπάμαι τους ψηφοφόρους που βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να προδίδονται οι ελπίδες τους, να ξεπέφτουν άνθρωποι που τους είχαν ψηλά, που δεν ξέρουν πια ποιος κάνει πραξικόπημα σε ποιον.
Το πιο τίμιο πράγμα θα ήταν να παραιτηθούν. Τϊποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Και κλείνοντας , ας μαζέψει κάποιος την κυρία Βαλαβάνη,,ολισθαίνει επικίνδυνα σε πολύ μεγάλα ατοπήματα που οδηγούν σε άλλες πόρτες εκτός της βουλής.

Αριστερή Πλατφόρμα: Μόνο θλίψη προκαλεί η επίθεση του πρωθυπουργού

«Mόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες «σταύρωναν» τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη» αναφέρεται σε άρθρο υπό τον τίτλο «Εύλογα ερωτήματα για τη δήλωση του πρωθυπουργού» στην ιστοσελίδα Ιskra με το οποίο η Αριστερή Πλατφόρμα απαντά στην σφοδρή επίθεση του  πρωθυπουργού εναντίον των κ.κ. Π. Λαφαζάνη, Γ. Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν ύστερα από τη δήλωση του πρωθυπουργού», επισημαίνεται στο άρθρο με «κοινή εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την οδό της «εκκαθάρισης» όσων διαφωνούν με το τρίτο Μνημόνιο και της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ολόκληρο το άρθρο στο Iskra είναι το εξής:
Από το απόγευμα της Τρίτης, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν, ύστερα από τη δήλωση του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του, την οποία άφησαν να διαρρεύσει «κυβερνητικές πηγές». Κοινή ήταν η εκτίμηση των συστημικών μέσων, ότι με αυτή τη δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την οδό της «εκκαθάρισης» όσων διαφωνούν με το τρίτο Μνημόνιο, δηλαδή τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ελπίζουμε να διαψευστούν οι αντίπαλοί μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εγείρεται ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι στις 12 Ιουλίου, ύστερα από πεντέμιση μήνες διαπραγμάτευσης, δεν είχε το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο απέναντι στην απόλυτη άρνηση των δανειστών. Ακόμη κι αν δεχόμασταν ότι δεν του προσέφερε τέτοιο σχέδιο η Αριστερή Πλατφόρμα- πράγμα που δεν ισχύει- σε τι θα ελάφρυνε κάτι τέτοιο τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της διαπραγματευτικής ομάδας που ο ίδιος σχημάτισε;
Γιατί δεν προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε εθνικοποίηση των τραπεζών, αναστολή πληρωμών ενόψει της διαπραγμάτευσης, αλλά επέμενε να πληρώνει κανονικά τους δανειστές, αφαιμάζοντας τα δημόσια ταμεία, χωρίς να παίρνει ούτε ένα ευρώ δανειακής βοήθειας- γεγονότα που μας οδήγησαν σε δεινότατη θέση στις 12 Ιουλίου;
Πότε ανακάλυψε αλήθεια ο πρωθυπουργός ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση; Αν το ήξερε από την αρχή, γιατί δεν υπέγραφε μια πολύ ελαφρότερη συμφωνία το Φλεβάρη; Για ποιο λόγο μιλούσε μέχρι χθες για ακύρωση των Μνημονίων; Γιατί πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα;
Κι αν διακηρύσσει τώρα σε όλο τον κόσμο ότι δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, τί σόι διαπραγμάτευση εννοεί να κάνει με την τρόικα για το τρίτο Μνημόνιο; Δεν καταλαβαίνει ότι αφοπλίζεται μόνος του, κι ότι μένει παντελώς ακάλυπτος στον οποιονδήποτε εκβιασμό; Εκτός κι αν δεν χρειάζεται καν να εκβιαστεί, πλέον, για να υπογράψει αυτά που θα του ζητηθούν.
Τέλος, μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ατόφια τις απαράδεκτες επιθέσεις εναντίον μιας μεγάλης μερίδας του κόμματός του από την πλευρά των πιο επιθετικών, συστημικών μίντια. Εκείνων, δηλαδή, που μέχρι χθες «σταύρωναν» τον Αλέξη Τσίπρα και την παράταξή μας, ενώ σήμερα βρίσκονται ξαφνικά να του χτυπούν φιλικά την πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου