Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Γιορτή κρασιού στην Κάρυστο.

σελίδα των Ανεμοπυλών στο face book.
"Ο πολιτιστικός οργανισμός "ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ"του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ σας προσκαλούν στην γιορτή κρασιού στις 29/08/2015 στην παραλία ΚΑΡΥΣΤΟΥ."

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Σε κάθε μικρό η μεγαλύτερο χωριό, κάθε Αύγουστο συνήθως, διοργανώνονται γιορτές που χαρακτηρίζονται από το πιο διάσημο προϊόν της περιοχής.
Στην Κάρυστο, κάποτε ήταν το κρασί.
Τα αμπέλια ήταν μέρος της ζωής σχεδόν όλων και οι μέρες του τρύγου ξεσήκωναν φουριόζικα νοικοκυρές εργάτες και παιδιά με τις ασχολίες τους.
Φορτηγά γεμάτα μούστο, έφευγαν προς αγορές άλλες, κοντινές η μακρινές, χάνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα πιστοποιημένο προϊόν, το κρασί Καρύστου.

Τα αμπέλια γέρασαν μαζί με όσους τα ήξεραν καλά, αν και μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κάνει φιλότιμες προσπάθειες.
Έμεινε η γιορτή κρασιού στο τέλος κάθε Αυγούστου, να θυμίζει αυτά τα χρόνια, τα όχι και τόσο μακρινά.

Την φετινή χρονιά, από ότι ξέρω, το συγκρότημα της Σέβης Στελιάτου και την Μαρία Κρίσιλια θα συμμετάσχουν στο σχήμα που θα διασκεδάσει τον κόσμο και ο Παναγιώτης Λάλεζας θα παίξει μάλλον μετά.

Πιστεύω ότι όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει και έκθεση τοπικών προϊόντων, επομένως η παραλία Καρύστου θα έχει κάποιο ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου