Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Οι εκπλήξεις της ζωής.


Όταν λέμε μια τέτοια έκφραση συνήθως αναφερόμαστε σε κάτι ευχάριστο.
Όμως υπάρχουν και τα δυσάρεστα που μπορεί να μην έχουν κάποιες τραγικές συνέπειες για το μέλλον μας η την υγεία μας η ακόμα και την εργασία μας, έτσι θα λέγαμε ότι είναι ,δυσάρεστες εκπλήξεις.
Σαν τέτοιες είναι και ο τρόπος που μας αντιμετωπίζουν άλλοι άνθρωποι που καμιά φορά απέχει έτη φωτός από ότι εμείς ερμηνεύουμε τις ενέργειες και τις συμπεριφορές μας.

Τι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις?
O κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά και ανάλογα την σχέση που έχει με τα συγκεκριμένα άτομα. Η  ηλικία και οι εμπειρίες είναι μια άλλη σημαντική παράμετρος που καθορίζει την στάση του κάθε ενός.
Για πολλούς ανθρώπους είναι στην φύση τους να προσπαθούν να χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας. Για άλλους πάλι το προσωπικό τους σύμπαν είναι αρκετό και δεν χωράει καμιά προσπάθεια για την οποιαδήποτε υπέρβαση. Πως αντιμετωπίζουν όσους προσπαθούν να τους προσεγγίσουν?
Mάλλον σαν ενοχλητικούς εισβολείς στο προσωπικό τους σύμπαν.
Επομένως υπάρχει μια τελείως διαφορετική αρχή αντίληψης που οδηγεί σε εντελώς διαφορετικές σκέψεις τελικά και διαμορφώνει σαν συνέπεια αντίρροπες συμπεριφορές.
Δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Απλά έτσι είναι.
Είναι λάθος να βάζουμε ταμπέλες και να προσπαθούμε πάντα να ερμηνεύουμε τον κόσμο μέσα από τις προσωπικές μας αντιλήψεις και να θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους αποκλειστικά με τους δικούς μας τρόπους.
Όπως όμως είναι αυτό λάθος, άλλο τόσο λάθος θα ήταν να δεχθούμε τον άλλο τρόπο που μας είναι ξένος και καταπιεστικός. Δηλαδή να αφήσουμε ένα ξένο σύμπαν να καταρρίψει ότι γέφυρες χτίζουμε και να αφεθούμε να απορροφηθούμε από αυτό.
Τι κάνουμε λοιπόν αν μας τύχει κάτι τέτοιο?
Tι κάνουμε όταν πρόκειται για ανθρώπους που δεν μπορούμε για κάποιο λόγο να κόψουμε κάθε σχέση μαζί τους?
Τίποτα δεν κάνουμε. Απολύτως τίποτα.
Αφήνουμε την γέφυρα στην θέση της, και την ξεχνάμε.
Θα είναι τελικά στην απόφαση του άλλου αν θα την διαβεί η αν θα την γκρεμίσει, γιατί πολύ λογικά, δεν πρέπει να γίνουμε εμείς αυτοί που τις γκρεμίζουν μιας και η αντίληψη της ζωής μας είναι άλλη.
Aλήθεια, δεν θα ήταν μια μεγάλη χαρά να μετατραπεί από δυσάρεστη σε ευχάριστη κάποια στιγμή?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου