Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Μια βόλτα στο Μουσείο Καρύστου.


Ο Αύγουστος μας φέρνει επισκέπτες από πολλά διαφορετικά μέρη και πολλών διαφορετικών ενδιαφερόντων.
Ανάμεσα τους μια ομάδα προσκόπων που ήδη επισκέφθηκαν το καταφύγιο και το φαράγγι.
Χαρούμενα προσωπάκια γεμάτα υγεία και μάτια φωτεινά.
Καλή διαμονή παιδιά και να μας ξανάρθετε!

Μια πολύ σημαντική επίσκεψη είναι και της κ.Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, Προέδρου της Ουνέσκο με έργο μεγάλης σημασίας .
Πόσος και πόσος κόσμος κάθε μέρα επισκέπτεται το Μουσείο μας και μαθαίνει μέρος της ιστορίας του τόπου μας, πόσοι και πόσοι δεν φαντάζονται την Ήρα έφηβη να κάνει τα δικά της όνειρα περπατώντας δίπλα στο κύμα, η τους αρχαίους λατόμους να γεμίζουν τα βουνά και να κάνουν σπονδές στον Ηρακλή?

Τα ευρήματα κάνουν την φαντασία μας να γεννά εικόνες και να δίνουμε στα γνωστά μας μέρη, μια άλλη διάσταση.
Μια άλλη διάσταση κρυμμένη κάτω από την ζωή πολλών αιώνων που ακολούθησαν, αλλά είναι στο χέρι μας να συνδεθούμε ξανά με το μακρινό εκείνο παρελθόν όπως με το να αναδείξουμε καλύτερα τον Ναό του Απόλλωνα  στο κέντρο της αγοράς.
Η απομάκρυνση του περιπτέρου, η πρόσβαση και ίσως αργότερα η αναπαράσταση μέσα στον χώρο, θα σηματοδοτήσει αυτό το τόσο σημαντικό σημείο στην πόλη.πολύ διαφορετικά από ότι ήταν μέχρι σήμερα.

Μια βόλτα στο Μουσείο και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος κάθε επίσκεψης και εύχομαι σε όλους τους επισκέπτες μας ,καλή διαμονή και πολλές όμορφες αναμνήσεις.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(www.unesco-hellas.gr)
Στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, η UNESCO συνεργάζεται στενά με ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και εθνικών οργανισμών. Περίπου 350 μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ) διατηρούν επίσημες σχέσεις με την UNESCO και εκατοντάδες άλλοι συν-εργάζονται με τον Οργανισμό σε συγκεκριμένα προγράμματα.
Η UNESCO είναι η μοναδική Οργάνωση στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών που διαθέτει σύστημα Εθνικών Επιτροπών σε 194 Κράτη-Μέλη και εδάφη υποκηδεμονία. Οι Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO είναι εθνικοί συνεργαζόμενοι οργανισμοί οι οποίοι έχουν συσταθεί από τα κράτη μέλη, με σκοπό την διασύνδεση των κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών με το έργο του Οργανισμού.
Διαμορφώνουν ένα ζωτικής σημασίας σύνδεσμο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του Οργανισμού. Παρέχουν πολύτιμη συνδρομή στο πρόγραμμα του Οργανισμού και βοηθούν στην εφαρμογή πολλών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μελετών, εκστρατειών ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και προσέγγισης των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επίσης, οι Επιτροπές αναπτύσσουν συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παράσχει πολύτιμη τεχνική εξειδίκευση αλλά και χρηματοδοτικούς πόρους.
Υπάρχουν 199 Εθνικές Επιτροπές σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. H Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO συνεστήθη με τον νόμο 1971/1991 (ΦΕΚ Α΄ 173 στις 20 Νοεμβρίου 1991) για την «Κύρωση του Καταστατικού Χάρτη των Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO και περί συστάσεως της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO».
Πρόεδρος: κα. Μαρία Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα
Αντιπρόεδρος: κα. Θεανώ Δεμέστιχα
Βοηθός Γενικός Γραμματέας: κα. Χριστίνα Μπουλακάκη
Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO (Ε. Ε. Ε.)
Διεύθυνση: οδός Ακαδημίας 3
100 27 Αθήνα Ελλάδα
Τηλέφωνο: +30 210 - 368 23 85
Γραμματεία: +30 210 - 368 23 74, +30 210 - 368 23 96, +30 210 - 368 23 86, +30 210 - 368 23 98, +30 210 - 368 23, Φαξ: +30 210 - 368 23 84
Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Για γενικά θέματα: unescogr@mfa.gr ή info@unesco-hellas.gr
Για τα MME: press@unesco-hellas.gr
Για τα συνέδρια: conf@unesco-hellas.gr
Web site: www.unesco-hellas.gr
Έτος Ίδρυσης: 1946

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ   ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ                       Κάρυστος, 15 Απριλίου 2021 Κύριε Κελαϊδίτη,                 μ ...