Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Η ερωτική πανσέληνος του Αυγούστου."Χάσαμε την αγάπη από την Γη και την ψάχνουμε μανιωδώς στο φεγγάρι.
"Ερωτική πανσέληνος του Αυγούστου " σου λέει, και τρέχουν σε παραλίες πάρκα χασαποταβέρνες και σουβλατζίδικα να βρουν τον ερωτισμό ανάμεσα σε πασατέμπους τσιγάρα κοντοσούβλια και παγωτά.
Ωραίο το φεγγάρι, μεγάλο σαν κεφαλογραβιέρα Κρήτης , σαν τις τσίχλες κέρματα που είχαμε μικροί τυλιγμένοι με χρυσόχαρτα, και όσες παρομοιώσεις και να βρω, καμιά δεν έχει σχέση με ρομαντικά αισθήματα ..
Είναι ωραία όμως γιατί έχει φως και όταν οδηγείς δεν είναι πίσσα τρομαχτικό σκοτάδι, και δεν χρειάζεται να ανάβεις τους προβολείς κάθε τρις και λίγο.
Είναι ωραία όπως αντικατροπίζεται  στην θάλασσα, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά μέχρι τον ερωτισμό η άλλα παρόμοια..νομίζω ότι είναι η επιτομή της υπερβολής.
Πιο πολύ θυμίζει απεγνωσμένη ανάγκη να βρεθεί μια αιτία για να πουν κάτι που ξεφεύγει από την πεζή πραγματικότητα ..σαν να γίνεται ένας διαγωνισμός για την πιο ρομαντική έκφραση και το φεγγάρι γίνεται το κύριο θέμα σε μια έκθεση ..που δεν θα διορθωθεί ποτέ.
Συναυλίες και εκδηλώσεις για το φεγγάρι που παραμένει παρόλα αυτά μια ετερόφωτη πέτρινη σφαίρα στον ουρανό , καθημερινή απόδειξη για το πόσο αρέσει στους ανθρώπους να αυταπατώνται ξανά και ξανά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!