Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

"Η ερωτική πανσέληνος του Αυγούστου."Χάσαμε την αγάπη από την Γη και την ψάχνουμε μανιωδώς στο φεγγάρι.
"Ερωτική πανσέληνος του Αυγούστου " σου λέει, και τρέχουν σε παραλίες πάρκα χασαποταβέρνες και σουβλατζίδικα να βρουν τον ερωτισμό ανάμεσα σε πασατέμπους τσιγάρα κοντοσούβλια και παγωτά.
Ωραίο το φεγγάρι, μεγάλο σαν κεφαλογραβιέρα Κρήτης , σαν τις τσίχλες κέρματα που είχαμε μικροί τυλιγμένοι με χρυσόχαρτα, και όσες παρομοιώσεις και να βρω, καμιά δεν έχει σχέση με ρομαντικά αισθήματα ..
Είναι ωραία όμως γιατί έχει φως και όταν οδηγείς δεν είναι πίσσα τρομαχτικό σκοτάδι, και δεν χρειάζεται να ανάβεις τους προβολείς κάθε τρις και λίγο.
Είναι ωραία όπως αντικατροπίζεται  στην θάλασσα, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά μέχρι τον ερωτισμό η άλλα παρόμοια..νομίζω ότι είναι η επιτομή της υπερβολής.
Πιο πολύ θυμίζει απεγνωσμένη ανάγκη να βρεθεί μια αιτία για να πουν κάτι που ξεφεύγει από την πεζή πραγματικότητα ..σαν να γίνεται ένας διαγωνισμός για την πιο ρομαντική έκφραση και το φεγγάρι γίνεται το κύριο θέμα σε μια έκθεση ..που δεν θα διορθωθεί ποτέ.
Συναυλίες και εκδηλώσεις για το φεγγάρι που παραμένει παρόλα αυτά μια ετερόφωτη πέτρινη σφαίρα στον ουρανό , καθημερινή απόδειξη για το πόσο αρέσει στους ανθρώπους να αυταπατώνται ξανά και ξανά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ήρθε πάλι η ώρα? η, ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ!

Κατατέθηκαν πληθώρα νέων αδειών για παντού στον δήμο μας. Δεν θέλω να σας ταράξω βραδιάτικα αλλά για να σας το κάνω απλά, όπου και αν κοιτάξ...