Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Tέλειωσαν οι εκδηλώσεις του Αυγούστου, και λίγα ευχαριστώ.

Σήμερα τελειώνει ο Αύγουστος και μαζί του παίρνει το καλοκαίρι επισήμως, ενώ το υπόλοιπο θα στριμωχτεί ανάμεσα σε προεκλογικά, ετοιμασίες για τα σχολεία, και πανικό για τα διάφορα μπιλιετάκια της Εφορίας.

Έγιναν πολλά πράγματα φέτος το καλοκαίρι και πραγματικά ελπίζω οι επισκέπτες μας αλλά και οι κάτοικοι, να έμειναν ευχαριστημένοι .
Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν ένα μέσο καλύτερο διαφήμισης του τόπου μας, εκτός του προφορικού η του άμεσα βιωματικού, αν συνδεθούν με μια οργανωμένη καμπάνια σε στοχευμένα κέντρα.


Αλλά όμως αυτή είναι μια άλλη κουβέντα και άλλης ώρας.
Τώρα θα ήθελα να ευχαριστήσω ορισμένα άτομα που πρότειναν, δούλεψαν και έγιναν αγωγός πολιτισμού ανάμεσα σε μας και άλλα μέρη.
Πρώτα από όλα θα αναφερθώ στην κ.Άλκηστη  Τόγια που τόσο μας συγκίνησε με την υπέροχη ερμηνεία της.
Η αγάπη για τον τόπο της, ένωσε την καταγωγή με την διαμονή και της εργασία, χαρίζοντας μας τόσο όμορφες μουσικές στιγμές.
Συμπαραστάτης ο κ.Δημήτρης Παπαμηχαήλ που κοντά 40 χρόνια στον χώρο του πολιτισμού, είναι πολύτιμος συνεργάτης σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό που με συγκίνησε βαθύτατα είναι το canto general.
Ίσως η εξοικείωση με την ποίηση του Νερούδα και του έργου να βοήθησε περισσότερο φαντάζομαι, αλλά η τόσο δυνατή ερμηνεία θα μας μείνει αξέχαστη.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κ.Yola Botrel που έγινε και αυτή αγωγός καλλιτεχνικής δημιουργίας, που με τις ακούραστες προσπάθειες της συμμετείχε σε αυτή την διοργάνωση, και με το μικρότερο κόστος για μια τόσο μεγάλη παράσταση.

Είναι θετικό το ότι οι προτάσεις τους έπεσαν σε πρόθυμα αυτιά της δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του κ.Βόσσου , ο οποίος εργάστηκε όλο το καλοκαίρι για τις εκδηλώσεις μαζί με την τεχνική υπηρεσία.


Ο υπόλοιπος καιρός πέρασε ανάμεσα στις μουσικές βραδιές, τις παραστάσεις χορού των σχολών, και στις θεατρικές μας παραστάσεις που συγκέντρωσαν άψογες κριτικές από το κοινό.

Πέρασε και αυτό το καλοκαίρι, και μας περιμένει ένας πολύ δύσκολος χειμώνας.
Ας είναι οι αναμνήσεις μια παρηγοριά μέχρι το επόμενο καλύτερο αύριο μας, για να ήμαστε αισιόδοξοι...

15 mins ·
Φέτος μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Κατραστροφών της Λέσχης 4χ4 Καρύστου (παρέα με τους μελλοντικούς εθελοντές), μετά από πολλά χρόνια, στα πλαίσια της Γιορττής Κρασιού 2015 που διοργάνωσε ο Δήμος Καρύστου και το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Καρύστου "Ανεμοπύλες", αναβιώσε το έθιμο του πατήματος του σταφυλιού. Στη διαδικασία συμμετείχςε κι ο πανέμορφος Καράς, που έφερε τις κόφες που έφερε τα φρεσκοτρυγιμένα σταφύλια. Μόλις οι κόφες αδειάστηκαν στο πατητήρι, "οι πατητές" ξεκίνησαν τη δουλειά. Ο χώρος κατακλείστηκε από πλήθος κόσμου, άλλοι ρωτούσαν για να μάθουν και άλλοι αναπωλούσαν τις στιγμές πίνωντας κρασάκι υπό τους ήχους της ορχήστρας. Ευχόμαστε στο πέρασμα του χρόνου να μη χαθούν τα έθιμα του τόπου μας κι εμείς θα είμαστε εδώ για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί. Και του χρό0νου με υγεία.
2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σευχαριστήσω για την ενημέρωση και για τον καλό λόγο που έχεις για όλες τις προσπάθειες που καταβάλονται από όσους αγαπούν αυτόν τον ευλογημένο αλλά ταλαιπορημένο τόπο.Με την ευκαιρεία να επισημάνω για τη σωστή αναφορά του ονόματος "άλκηστις"Στην αιτιατική έχομε ή άλκηστι(ν) ή άλκηστη ανάλογα με τη χρήση καθαρεύουσας η δημοτικής.Τό έμαθα και εγώ όταν αποφάσισα να της ...χαρίσω.
αυτό το όνομα...Θερμά ευχαριστώ ."ο παππούς".

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Καλημέρα. Το πιο ωραίο σχόλιο εδώ και χρόνια! ο παππούς της, αλήθεια? Να την χαίρεστε και τα εγγόνια σας!

Δημοσίευση σχολίου

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας στην συγκέντρωση της Δευτέρας 12/4/2021.

  Tην  Δευτέρα 12.4.2021  διαμαρτυρόμαστε  κατά της συνεχιζόμενης εγκατάστασης ανεμογεννητριών.   Κεντρικό σύνθημα ΚΑΜΙΑ  ΑΛΛΗ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙ...