Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

130 άθλια χιλιόμετρα για Πάτρα.


Στην Εθνική οδό Κόρινθος Πάτρα, το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί το ντεκόρ είναι ομάδες σπουδαστών πολιτικών μηχανών, και άλλων ειδικοτήτων για να κάνουν live πρακτική στην κατασκευή δρόμων και υποστηρικτικών έργων.
Ατέλειωτα χιλιόμετρα ανάμεσα σε στενές λωρίδες από κορίνες που τα αυτοκίνητα χωράνε ίσα ίσα, χωρίς κάποιο άνοιγμα για να βγεις σε ώρα ανάγκης.
Νταλίκες, επιβατικά, μικρά και μεγάλα, με όριο τα 60 χιλιόμετρα, πάνε σημειωτόν για να καταφέρουν να βγουν από αυτό το δαιδαλώδες τοπίο χωρίς ατύχημα.

Μερικοί δεν τα καταφέρνουν, όπως το επιβατικό που με διαλυμένη την πλευρά, απομακρυνόταν από τον δρόμο .

Από ότι έμαθα, όλη αυτό κρατάει περίπου 10 χρόνια ..
Αν σκεφτείς ότι την διώρυγα του Σουέζ την έφτιαξαν σε ένα χρόνο, φαντάσου τις δυσκολίες αυτού του έργου.
Μάλλον η Πελοποννησιακή γή, έχει περισσότερα προβλήματα από την διώρυγα.......

Και ρωτώ , τα διόδια τα πληρώνουμε τύπου, μπαίνω σε κυκλοφοριακό πάρκο να μάθω οδήγηση με εισιτήριο, η μπαίνω σε εθνική?
Ντροπή δεν υπάρχει σε αυτόν το τόπο, το έχουμε μάθει καλά πια, αλλά δεν μπορείς παρά πάντα να εκπλήσσεσαι με την ανευθυνότητα όλων όσων εμπλέκονται.
Σίγουρα έχουν δικαιολογίες, μιας και το μόνο που περισσεύει σε αυτή την χώρα είναι οι δικαιολογίες.
Ένα τεράστιο και απέραντο εργοτάξιο, που δουλεύουν λίγοι και ανά τμήματα με τις γνωστές πινακίδες ΤΕΡΝΑ και ΑΚΤΩΡ , με γέφυρες παλιές πεσμένες, νέες με τις σιδερόβεργες σαν άντερα στο πουθενά, με τρύπες τούνελ ασυντόνιστες με τον δρόμο, ένα χάος σκόνης χαλικιού και ατέλειωτου πλέγματος πάνω στους λόφους για να μη πέσουν τα χώματα.

Σαν βγεις στον δρόμο για την Πάτρα,
οπλίσου με θάρρος και υπομονή,
είναι μακρύς ο δρόμος
γεμάτος δυσκολίες,
όπως και η ζωή..

θα έλεγε ο ποιητής φαντάζομαι..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου