Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η βροχή σταματά, η μουσικά αρχίζει!! στο 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρύστου!

Η βροχή ελπίζω να μας κάνει την χάρη να σταματήσει για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε τις σημαντικές διήμερες εκδηλώσεις του 14 ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρύστου.


Όπως ξέρουμε φέτος γίνονται σε όλη την Ελλάδα πάρα πολλές εκδηλώσεις για τα 90  χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.
Στο ίδιο πνεύμα τιμής είναι και η συναυλία της Παρασκευής με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών.Ο Μουσικός Δίαυλος διοργανώνει το Χορωδιακό Φεστιβάλ για 14 ολόκληρα χρόνια χαρίζοντας μας πολύ όμορφες στιγμές υψηλής ποιότητας.

Για πάρα πολλά χρόνια ήταν και είναι ο πρεσβευτής της πόλης μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά τους ιθύνοντες να το δουν και να το εκτιμήσουν, αν και έχουν συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου  την ίδια ώρα και το βλέπω δύσκολο..

Με την ευκαιρία λοιπόν του φεστιβάλ, θυμάμαι μαζί σας παλαιότερα ποστ για το θέμα.Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013


Ο Μουσικός δίαυλος και μεις..

Χαζεύοντας στο φεις μπουκ τα νέα της ημέρας, έπεσα πάνω στις φωτογραφίες του Μουσικού Διαύλου, και πράγματι ξαφνικά πέρασαν πολλές στιγμές από το μυαλό μου, από αυτές τις στιγμές πολιτισμού που μας έχουν χαρίσει.

 Δεν είναι θέμα, αν μας αρέσει η μουσική που προτάσσουν η όχι, δεν είναι καν θέμα αν έχουμε όρεξη να πάμε σε μια παράσταση η σε κάποια άλλη.
Το θέμα είναι πολύ απλό.

Ο Μουσικός Δίαυλος είναι ένας πυλώνας πολιτισμού, και κινούμενης διαφήμισης με τον καλύτερο τρόπο της Καρύστου.
Ποιος θα τολμούσε καν να σκεφτεί να αμφισβητήσει,την σημασία που έχει για την Πόλη το μουσικό φεστιβάλ που έχει καθιερώσει κάθε Σεπτέμβρη?
Μάλλον μόνο και μόνο όσοι επιθυμούν διακαώς της εξαφάνιση κάθε κίνησης πολιτισμού στην Κάρυστο.


Την αλήθεια που λέει ότι δεν μπορείς να λες, απλά δεν μπορείς, να λες ότι αγαπάς την Κάρυστο, ότι στηρίζεις και νοιάζεσαι τους ανθρώπους της, και από την άλλη, να μην κάνεις απολύτως, μα απολύτως τίποτα για να έχουν την πιο απλή στήριξη που χρειάζονται, από την συμμετοχή στις εκδηλώσεις, από μια καλή κουβέντα βρε αδελφέ, από μια πιο έμπρακτη στήριξη από όσους έχουν την δυνατότητα.

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε, οι πράξεις πολιτισμού παίρνουν άλλη σημασία. Την σημασία της στήριξης και της αλληλοεπίδρασης ανάμεσα στα μέλη της κοινωνίας και είναι πράγματι πια έγκλημα να αδιαφορούμε για ότι γίνεται και απευθύνεται ανοικτά, τίμια, και όμορφα σε όλο τον κόσμο.
Εύχομαι ολόψυχα, να έχουν δύναμη και να μας χαρίσουν και φέτος ένα ΥΠΕΡΟΧΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!Παιδική Χορωδία Μουσικής Σχολής Καρύστου Εύας Βασιλοπούλου.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 
Μουσικής Σχολής Καρύστου Εύας Βασιλοπούλου.

Αποτελείται από 40-45 χορωδούς, παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.
Το ρεπερτόριό της είναι ποικίλο και περιέχει έργα σύγχρονων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια, θρησκευτικούς ύμνους, σπιρίτσουαλς και άλλες μουσικές δημιουργίες.

Η Παιδική Χορωδία Καρύστου, έχει δώσει συναυλίες στην Κάρυστο, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας στην Αθήνα στο Μέγαρο Παρνασσός, και συμμετείχε στα Φεστιβάλ Αυλωναρίου, Ασπροπύργου, Ερμιόνης, Νέας Μάκρης , Ελασσόνας, Γυμνού, Ναυπλίου, Αμαρύνθου, Σκιάθου, Λαυρίου Χαλκίδας ,Ανδρου κ.α. Εχει λάβει μέρος σε έξη Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χορωδιών στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το Β΄ Βραβείο το έτος 2001 το Α΄ Βραβείο κατά τα έτη 1998, 2000 και 2004 το Βραβείο εκτός Συναγωνισμού το 2006 και το Αριστείο του Διαγωνισμού το 2010.

Εχει συνεργαστεί και παρουσιαστεί με τη Χορωδία του Μουσικού Διαύλου Καρύστου σε μουσικές παραστάσεις, και συμμετέχει επίσης σε εκδηλώσεις Σχολείων, πολιτιστικών φορέων της περιοχής, και στο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Καρύστου.
Διοργανώνει από το 2006 υπό την αιγίδα του Μουσικού Διαύλου με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ευβοίας. Σταθμός για τη χορωδία, υπήρξε η συνεργασία της με τη Λίνα Νικολακοπούλου το Σεπτέμβρη του 2012 στην καινούργια της δουλειά «ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ»

Τη Διδασκαλία και τη Διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας Καρύστου, έχει η Μαέστρος κ. Εύα Βασιλόπουλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου