Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρύστου. "Μια ανάταση ψυχής μέσα στο Φθινόπωρο"

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και στο Γιοκάλειο Ίδρυμα, πήρε μέρος το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρύστου. Ένας πολιτιστικός θεσμός που τιμά τον πολιτισμό και την πόλη μας, το οποίο έγινε σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Καρύστου.
παιδική χορωδία Εύας Βασιλοπούλου.
Κ.Κολόμπαρη στο πιάνο

Στην εκδήλωση πήραν μέρος η Χορωδία Μουσικού Ομίλου Γυθείου, η Χορωδία Συλλόγου Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης, η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Εύας Βασιλοπούλου, και Χορωδία Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας.

Χορωδία Μουσικού Ομίλου Γυθείου
Μετά από το πρόγραμμα κάθε χορωδίας ανταλλάχθηκαν δώρα και έγιναν απονομές.

Χ.Π.Αργολικής Πρότασης
Οι χορωδίες ενθουσίασαν το κοινό, και οι λόγοι των προέδρων των συλλόγων ανέδειξαν όχι μόνο την ποιότητα των ανθρώπων, αλλά και το υψηλό πατριωτικό φρόνημα που κρύβεται πίσω από την μελωδικότητα των τραγουδιών.

Χορωδία Φίλων Μουσικής Καβάλας.
Παρόν και ο δήμαρχος κ.Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος και πολύ πριν τον τίτλο του δημάρχου στήριζε και ήταν χορηγός του φεστιβάλ, και για άλλη μια φορά δήλωσε την δέσμευση του μέσα και από τον σημερινό του ρόλο, για την στήριξη του θεσμού.

Οι καλεσμένοι μας δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την παιδική χορωδία και τόνισαν το υψηλό επίπεδο της, όπως και το ότι ο χώρος του χορωδιακού τραγουδιού αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανανέωσης του με νεαρά μέλη .Και όμως,  είναι ένα επίτευγμα της κ.Βασιλοπούλου η νεαρή..αλλά μεγάλη αυτή χορωδία. Για αυτό τον λόγο αλλά και την συνολική προσφορά της στον χώρο της χορωδίας, της απενεμήθη ειδικό αναμνηστικό βραβείο από τον εκπρόσωπο της Ουνέσκο.Το κοινό που για άλλη μια φορά, κατέκλυσε την αίθουσα, παρακολούθησε το πρόγραμμα με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και ήταν πράγματι, μια ανάσα ψυχής μέσα στο  ...γενικό Φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου