Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Η ψήφος και ο ψόφος.Άλλη μια Κυριακή εκλογών και ενώ σκεφτόμουν τι ώρα να πάω να ψηφίσω, θυμήθηκα μια φράση που έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες όταν ήμουν μικρή για κάποιον που τους είχε κάνει κακό.
"Κακό ψόφο νάχεις", τους έλεγαν και κράδαιναν την μαγκούρα η το μπαστούνι προς το μέρος τους, και ο συγκεκριμένος που θυμάμαι, μετά, έδωσε και μια γερή στα καπούλια του γαιδάρου και οι δυο μαζί, γαιδούρι και άνθρωπος, ξεκίνησαν όλο νεύρα την ανηφόρα, ενώ ο άλλος που ..νάχε κακό ψόφο, χαμογελούσε ειρωνικά..

Τι τον ένοιαζε τι κατάρα του είχε ρίξει ο ανθρωπάκος?
Αυτός είχε τότε όλα τα μέσα στο τσεπάκι του, έλυνε και έδενε..που λένε μέχρι σήμερα.

Δεν είχε κανέναν κακό ψόφο, κάθε άλλο.
Το όλα εδώ πληρώνονται, είναι ένας μύθος για να παρηγοριούνται όσοι αδικούνται, και θα δείτε ότι όσοι μας χαλάνε την ζωή και μεις πάμε να τους ψηφίσουμε, μια χαρά θα περάσουν ενώ εμείς κατά πάσα πιθανότητα θα υποφέρουμε ακόμα πιο πολύ.

Είχα μια έμπνευση να το γράψω πάνω στο ψηφοδέλτιο και να κάνω και μια φατσούλα του face book δίπλα, όχι τίποτα άλλο αλλά να έχει και λίγο σασπένς η καταμέτρηση το βράδυ.

Ψόφο ακόμα λέμε και όταν κάνει πολύ κρύο, όπως με την έκφραση, " κάνει ψόφο έξω" , αλλά δεν ξέρω αν είναι πανελλαδική η τοπική ..
Έχει κρυώσει η καρδιά μας, ψόφο κάνει εδώ που τα λέμε, για τους πολιτικούς με όλες αυτές τις λολάδες που κάνουν και μας λένε, αλλά αφού ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που κουνάνε σημαίες και χτυπάνε παλαμάκια, καλά τους κάνουν.
Εμείς οι άλλοι τι φταίμε όμως?
 Τέλος πάντων ψήφος ψόφος, θα πέσει στην κάλπη μιας και η εκβιαζόμενη απόφαση είναι και αυτή υποτίθεται απόφασης ελεύθερης βούλησης, και θα το πάθουμε και μεις σαν τον Αλέξη που υπέγραψε το μνημόνιο.
Γιατί για αυτόν και για όλους να θεωρείται εκβιασμός η ψήφος τους ,ενώ η δικιά μας ελεύθερη και γιορτή της δημοκρατίας?
Με τα ίδια δεδομένα δεν ψηφίσουμε?
Για να δούμε βρε παιδιά,,τι θα γεννήσει η κάλπη? Μπορεί και ένα μεταλλαγμένο ψάρι σαν και αυτά που έχουν βγει στην Ιαπωνία μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό... Θα δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου