Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Απελπισία από την Συρία.

Από χτες μια φωτογραφία συνταράζει όλον τον κόσμο.
Δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν άψυχα στην παραλία. Καιρό τώρα οι ακτές γύρω από την Μεσόγειο αγκαλιάζουν στην άμμο την απέπλιδα προσπάθεια ανθρώπων να ξεφύγουν από τον πόλεμο.
Οι πρόσφυγες ανάγκασαν πια τον κόσμο να δουν ότι υπάρχει πρόβλημα και όλοι αναρωτιώμαστε το πόσο στενό είναι το μυαλό των ανθρώπων όταν πρέπει να δουν μπροστά τους κάτι τρομαχτικό για να καταλάβουν ότι υπάρχει.
Ψάχνουν να βρουν λύση για τους πρόσφυγες,αντί να σταματήσουν να πουλάνε όπλα και να ενισχύουν τον έναν και τον άλλον, για να συνεχίζουν τον πόλεμο.
Και μεις στην μέση να μην μπορούμε να βοηθήσουμε , να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ανήμποροι και σαστισμένοι από την απολύτως αδιέξοδη κατάσταση.

Οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν επιχείρηση και τους πρόσφυγες σαν το στοκ που έχει ξεμείνει και το ξεπουλάνε όσο όσο.

Όταν έδειχνε το ρεπορτάζ το παιδάκι, κοιτούσα τους ανθρώπους στα μάτια ενώ το έβλεπαν.
Άνθρωποι διεσπαρμένοι στις θέσεις του καραβιού, άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, κοιτούσαν έντρομοι σαστισμένοι, τρομερά λυπημένοι για ότι έβλεπαν.

Δεν είναι αμέτοχοι οι άνθρωποι στο δράμα του κάθε διπλανού μας, αλλά και τι κάνουμε?
Ένα μόνιμο πένθος αρχίζει να βουλιάζει στην καρδιά μας ενώ η ζωή προχωρά σε παράλληλους κόσμους και άλλους προορισμούς.

Έχουμε μάθει να εξυμνούμε πολεμικές πράξεις και κάποτε στην ιστορία της Συρίας θα καταγραφούν οι καλοί, οι κακοί οι ήρωες και οι προδότες.
Πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι πρόσφυγες ανάμεσα τους?
Πως θα μνημονεύσουν τα σώματα στις θάλασσες και τις χαμένες ζωές που ψάχνουν κάπου να ριζώσουν?

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να σταματήσει ο πόλεμος. Ο κακός Άσαντ, οι καλοί αντάρτες, οι τζιχαντιστές στην μέση που όλο να μεγαλώνει η επιρροή τους  και οδηγούν τον κόσμο στο σκοτάδι και τον τρόμο.
Απίστευτες καταστάσεις με τον καιρό του Φθινοπώρου να φέρνει νέα προβλήματα.
Τι θα γίνει με το κρύο, με την βροχή?
Και τώρα οι βάρκες συνεχίζουν νάρχονται..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου