Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Όμορφες στιγμές από άλλα καλοκαίρια στην πόλη μας ...και φετινές απουσίες.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014


Βραδιά πιάνου στο Μπούρτζι.

 Μια όμορφη νεαρή πιανίστα κράτησε συντροφιά στον κόσμο που κατέκλυσε το Μπούρτζι χτες το βράδυ.

Η Κωσταντίνα Κολόμπαρη μεγάλωσε και η συγκίνηση δεν κρύβεται στο βλέμμα της δασκάλας της Εύας Βασιλοπούλου, που την καμαρώνει με πολύ αγάπη.

Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω αυτήν την αξιόλογη μουσική παράσταση, αλλά ακόμα και δυο φωτογραφίες είναι αρκετές για να μοιραστούμε -αν όχι την χαρά της μουσικής-αλλά το καμάρι για ένα παιδί από τον τόπο μας που εξελίσσεται σε μια εξαιρετική κυρία, και την αγάπη της δασκάλας της.

Συγχαρητήρια στην Κωνσταντίνα και στην κ.Εύα που με αμείωτο ζήλο διδάσκει τους μαθητές και τις μαθήτριες όπως και την χορωδία του Μουσικού Διαύλου.
Φωτό από την σελίδα του Μουσικού Διαύλου.


Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014


"Όταν οι άγγελοι τραγουδούν και φέρνουν δώρα."..στο 5ο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών Καρύστου.


 Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, μας γέμισε δέος, μπροστά στα παιδιά και τις νεαρές κοπέλες του Ορφανοτροφείου Παραμυθία, που μας επισκέφθηκαν από την μακρινή Ρωσία.
 Η παράσταση τους αφιερώθηκε στον  ηγούμενο της μονής Εσφυγμένου Χρυσόστομο,- που δεν είναι πια στην ζωή-  που όπως μας είπαν ήταν πάντα πολύ κοντά στα παιδιά και ένα τραγούδι τους ήταν αφιερωμένο σε εκείνον.

κ.Λίτσα Αθανασίου.

 Τα παιδιά ήταν μια αποκάλυψη συναισθημάτων και τέχνης. Όλα μαζί ήταν μια ψυχή που τραγουδούσε, όχι μόνο στα ρώσικα αλλά και στα ελληνικά, και τα συναισθήματα που χρωμάτιζαν τις φωνές τους άγγιζαν και τον πιο ερασιτέχνη ακροατή.
Έχουν τραγουδήσει σε πολλές χώρες και πολλές φορές και στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να τις ξαναδούμε σύντομα κοντά μας, όπως και μια  δική μας επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο ,η καλύτερα, στην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,  θα ήταν μια πάρα πολύ ωφέλιμη και σίγουρα ευχάριστη εμπειρία.
 Στο τέλος της παράστασης τους μας χάρισαν 2 κεντήματα εικόνες που τα έχουν κεντήσει τα παιδιά της Παραμυθίας. Σήμερα, δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, θα μας παρουσιάσουν χορούς της πατρίδας τους.
Η  Η γουμένη μας εξηγεί τα δώρα
 Παρόντες  ήταν και ο μοναχός Γαβριήλ ,- αδελφός της κ.Αθανασίου που μας παρουσίασε με πολύ ζεστό και άμεσο τρόπο την εκδήλωση, -και ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος, μιας και έχουν στενή σχέση με το Ορφανοτροφείο.
Καταλαβαίνουμε  ότι η μονή έχει ένα έργο πέρα από στενά σύνορα του Αγίου Όρους, και υπάρχει μια διαδραστική σχέση συμπαράστασης και αγάπης ανάμεσα τους.
Η Ηγουμένη μας μίλησε για την κατανόηση και αγάπη ανάμεσα στους ομόθρησκους λαούς μας, την ανάγκη των ανθρώπων για την πίστη που δίνει δύναμη και ελπίδα στον άνθρωπο και πολλά άλλα δείχνοντας ένα άνθρωπο που ζει όχι απλά μέσα στην κοινωνία ,αλλά ενεργεί και συμπάσχει πέρα από σύνορα ...

 Πριν τις φιλοξενούμενες μας, μας έψαλλαν ύμνους όπως και τραγούδια, το παιδικό τμήμα της Βυζαντινής Χορωδίας της Πόλης μας, με μαέστρο τον ιερέα Γεώργιο Μάριζα.
Δεν  είναι πολλά χρόνια πριν που ξεκίνησε η Βυζαντινή Χορωδία, " Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης".   'Ομως, όχι μόνο έχει αξιόλογη και σημαντική παρουσία, αλλά έχει ήδη δημιουργήσει ένα φυτώριο νέων χορωδών και ψαλτών, που θα μας κρατούν συντροφιά για πάρα πολλά χρόνια.
Ο πάτερ Σωτήρης Τσούκας διδάσκει τους ενήλικες, ενώ  ο πατέρας Γεώργιος Μάριζας έχει αναλάβει το παιδικό τμήμα.. 
Με την πρόοδο που έχουν, να ήμαστε σίγουροι, ότι τους περιμένουν πολλά ταξίδια στο εξωτερικό!

Μετά τις χορωδίες, σειρά είχε το χορευτικό Καρύστου, όπου έδειξαν τους χορούς μας στις φιλοξενούμενες μας από την Ρωσία .
Πάντα με κέφι και χαρά, τα παιδιά χορεύουν, είτε πάνω στην εξέδρα , είτε ενώ περιμένουν την σειρά τους να χορέψουν μπροστά στο κοινό.
Η δασκάλα τους κ.Λίτσα Βουλή, διακριτικά είχε την επιμέλεια τους.


Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013


Μεσαιωνικοί χοροί στο Μπούρτζι και η Παιδική Χορωδία της Εύας Βασιλοπούλου με τραγούδια του Ελληνικού σινεμά.


Δεν είναι να πεις ότι δεν θα κάνεις κάτι....το κάνεις.
Έτσι την έπαθα και γω. Είπα ότι θα κάτσω πίσω πίσω και θα φύγω αλλά και μπροστά πήγα και έριξα και έναν μεσαιωνικό χορό.
 Δεν φταίω εγώ βρε παιδιά, αλλά το παιδί με το βιολί επέμενε να κάνουμε κύκλο, ε, και γω όπως καταλαβαίνεται, είμαι και λίγο, τραβάτε με και ας κλαίω...Το πόσο γελάσαμε,, δεν μπορώ να σας πω.!

 Εύκολα ήταν τα βήματα, μέχρι και ο Δήμαρχος έκανε μια βόλτα.
 Ήταν πολύ ευχάριστα, και οι μουσικοί οι ίδιοι, ήταν πολύ φιλικοί και χαρούμενοι άνθρωποι , σαν αποτέλεσμα, όλοι όσοι πήγαν πέρασαν καλά και έφυγαν με ένα χαμόγελο.
 Χαμόγελο στο Μπούρτζι, σκάσαμε στα γέλια στον κήπο του Γιοκαλείου με τις σκηνές από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο . Τα πιτσιρίκια τραγούδησαν πάρα πολύ ωραία, και η βραδιά ήταν καταπληκτική.

 Προλόγισε ο Δήμαρχος και είπε για τους Γάλλους που μας έχουν κάνει επίσκεψη και τους δεσμούς που αναπτύσσονται ανάμεσα στις Πόλεις, την προβολή των προιόντων μας και το πόσο σημασία δίνει ο Δήμος στα Πολιτιστικά.
 Ε, τώρα, μιας και το ανέφερε δηλαδή, ας κοιτάξει και το θέμα του Γιοκαλείου μιας και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μη μας μείνει ο κήπος σκέτος στο τέλος.
Πάρα πολύ ωραία έχουμε περάσει φέτος , δόξα τω Θεό, έχουμε και τον Πολύδωρα που τα κανονίζει, τι άλλο θέλουμε!

Αύριο το απόγευμα η Λέσχη θα κάνει κόλπα στην Δυτική Παραλία, θα πάμε και κει να θαυμάσουμε άλλου είδους δεξιότητες.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου