Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Ανεμοπύλες και γω..

Λοιπόν παιδιά, κυρίως εσείς που ασχολείστε με τα δημοτικά του δήμου Καρύστου,  σας ενημερώνω ότι παραιτήθηκα από τις Ανεμοπύλες.
Περίμενα να ανέβει το πρακτικό στην διαύγεια, αλλά πέρασαν κάμποσες μέρες και είπα να σας το πω από εδώ , και όλα όσα θα διαβάσετε, δεν πιστεύω ότι ήταν σωστό να τα πω όσο ήμουν μέλος.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Λευτέρη Ραβιόλο που με είχε προτείνει, όλους τους δημοτικούς σύμβουλους που δέχθηκαν και αφού το δημοτικό συμβούλιο με διόρισε, σε αυτό κανονικά πιστεύω ότι έπρεπε να καταθέσω την παραίτηση μου, αλλά για τεχνικές δυσκολίες, την παρέδωσα  στην γραμματέα του Οργανισμού και όπως έμαθα, ανακοινώθηκε σε ένα συμβούλιο που έγινε και μπήκε και ο αντικαταστάτης μου.
Κοιτάξτε να δείτε τώρα τι γίνεται και σας γράφω αυτά τα πράγματα.
Δεν νομίζω ότι θα είμαι εντάξει την στιγμή που έχω γράψει τόσα και τόσα για τόσο κόσμο, να μην γράψω ούτε καν γιατί έφυγα από την θέση που μου εμπιστεύτηκαν και θέλω να έχω ξεκάθαρες σχέσεις με όλους, που στο κάτω κάτω είπαν να γίνω μέλος αυτού του Οργανισμού.
Όλον τον χειμώνα δεν πήγαινα στα συμβούλια λόγω εργασίας και αν και ήλπιζα ότι θα μπορούσαν να γίνουν και μερικά Σάββατο η Κυριακή, αυτό δεν έγινε ποτέ δυνατόν.
Τέλος πάντων όμως, προσπαθούσα να μαθαίνω τι γίνεται, να συμμετέχω τουλάχιστον με μειλ και τηλέφωνα και να λέω την γνώμη μου, γιατί για αυτό με βάλανε νομίζω.
Και ήρθε το καλοκαίρι, και σε ένα συμβούλιο μας ενημέρωσε ο πρόεδρος για το τι σκέφτεται και από τότε ποτέ δεν έμαθα τίποτα άλλο, μόνο παρακολουθούσα τις διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ήταν πάρα πολύ ωραίες, και πέρασα επίσης πάρα πολύ ωραία, και ακόμα πιο πολύ, είχα να ασχολούμαι και με το blog, και θα μπορούσε να πει κανείς, ότι όλα ήταν φανταστικά , αν ήμουν ΜΟΝΟ  μια θεατής και ΜΟΝΟ μια blogger που γράφει ότι βλέπει και ότι παρακολουθεί.
Όμως δεν ήμουν μόνο αυτό, είχα και μια θέση που την είχα πάρει πολύ σοβαρά και αισθανόμουν πολύ μεγάλη ευθύνη που έγινε και πολύ μεγάλο βάρος, που στο τέλος δεν το σήκωνα και το παράτησα να το πάρει άλλος.
Είναι στον χαρακτήρα του κάθε ενός το τι μπορεί να σηκώσει και τι όχι και εμένα ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να το βουλώνω σε ότι δεν συμφωνώ είτε θέλουν να τα ακούσουν είτε όχι.Όπως και δεν μπορώ να ανεχτώ σε συλλογικό σχήμα το one man's show.
Λοιπόν θα σας πω τι θεωρώ σωστό να είχε γίνει με την σειρά, και αν βρείτε λάθος σας παρακαλώ να με πάρετε τηλ η να μου στείλετε ένα μήνυμα να μου πείτε και σεις την γνώμη σας.

Πρώτα από όλα θα έπρεπε να είχαν καλεστεί όλοι και όλες έχουν πρόγραμμα για  εκδηλώσεις και όλοι μαζί να καταστρώσουν ένα πλάνο χρονικό.
Μετά να δούμε τι χρήματα έχουμε να διαθέσουμε και αφού θα βλέπαμε ότι θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας προς όλες τις σχολές που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις, τότε να βλέπαμε τι περίσσευε και τι επιπλέον θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και αυτό με κουβέντα και προτάσεις στο συμβούλιο εννοείται..
Μέσα σε αυτές, πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχαν μουσικούς τα παιδιά του χορευτικού τμήματος Καρύστου, για παράδειγμα, και είχαμε και την υποχρέωση και για το φεστιβάλ χορωδιών, όσο αφορά τα έξοδα,  που γίνεται 14 χρόνια και είναι ένας σταθερός θεσμός της πόλης. Ακόμα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι μια διοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.επισήμως.
Μετά από αυτό, θα έπρεπε να δούμε το πως θα μπορούσαμε να έχει μεγαλύτερο όφελος η πόλη και οι εργαζόμενοι στην παραλία με την σωστή ταξινόμηση των διάφορων εκδηλώσεων στον μήκος της.
Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολύ ωραία σημεία παντού και όχι μόνο στον κήπο του Γιοκαλείου.

Δεν συμμετείχα σε καμιά τέτοια κουβέντα, δεν ξέρω αν έγινε με άλλους και δεν ξέρω το πως αισθάνεται ο καθένας με τις υποχρεώσεις που έχει.
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν το θεωρώ σωστό να συμμετέχω σε ένα συμβούλιο που δεν έχω κανέναν λόγο και να αισθάνομαι ότι με χρησιμοποιούν για μπούγιο που λένε..
Και δεν μπορώ να καταλάβω το πως πίστεψε κάποιος στο συμβούλιο ότι μπορεί να με θεωρήσει έτσι...μπούγιο δηλαδή..
Επίσης στην διαύγεια, υπάρχει ορθή επανάληψη του πρακτικού που είχε γραφτεί το όνομα μου χωρίς να είμαι. Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου και μετά την σύγχυση?
Ειλικρινά έχω στενoχωρεθεί πάρα πολύ με αυτή την ιστορία, και είχα και κάτι ανώνυμους να με βρίζουν γιατί ..εντάξει και αυτοί που να ξέρουν..
Μπορεί ο κ.πρόεδρος να είναι σημαντικός για την πόλη μας, αλλά αυτό τι σημαίνει? Ότι θα τα κάνει όλα όπως θέλει και δεν θα του μιλάει κανείς για να μην θυμώσει και φύγει?
Δηλαδή αν έρθει κάποιος και ανοίξει ένα εργοστάσιο και δουλεύουν 100 άνθρωποι θα του δώσουμε τα κλειδιά της πόλης και θα λέμε όλη μέρα yes sir και yes master..και πάρε το χωριό μας να παίξεις ?
Να βάλουμε και λίγο χρώμα να ταιριάζει με τον ρόλο τότε νάμαστε εντάξει.
Ειλικρινά προσπάθησα πάρα πολύ να υπάρχει κάποια επικοινωνία για να γίνουν τα πράγματα σωστά με τάξη και σειρά, αλλά όλες έπεσαν στον καιάδα γιατί είμαι και από χωριό ..κατάλαβες αναγνώστη..Ποιοι ήμαστε εμείς ε? Για να λέμε yes sir και για ζήτω..
Δεν θέλω ούτε συνέχειες ούτε τίποτα, αλλά νομίζω ότι για πολλούς λόγους έπρεπε να σας τα πω αυτά ..
Ελπίζω να αλλάξει τακτική και τα πράγματα να γίνονται όπως πρέπει.

Δεν βοηθάνε και οι καιροί για πάρα πάνω συγχύσεις και άσκοπες ταλαιπωρίες αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το γνωστό, αν ο καθένας κρατάει την θέση του όπως πρέπει τίποτα δεν γίνεται λάθος, αλλά αν ο καθένας σιωπά για να μη χάσει την θέση του, τίποτα δεν γίνεται σωστό.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι θες να πεις άλλα το μασάς
Πες το ολόκληρο η αστο

sofiascomments είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sofiascomments είπε...

sta leo me ti ni kai me to sigma alla an ise stravoxilo den katalavenis

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνεις Σοφία και τα λες. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι οι εποχές άλλαξαν και δεν είμαστε μαριονέτες κανενός.
Ο κόσμος πλέον δεν ξεχνάει και έχει απαιτήσεις. Αν το καταλάβουν σύντομα οι διοικούντες έχει καλώς. Ειδάλως, ο πρώτος χρόνος έφυγε νερό και θα πάρει άλλος σειρά την επόμενη φορά. Δεν υπαρχει μονιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

Σοφία, δεν έχει καταλάβει λάθος, ούτε είσαι παράλογη ούτε να αισθάνεσαι έτσι, αυτά που γράφεις όντως έτσι είναι.Οι καλές προθέσεις και οι αξιόλογες εκδηλώσεις που ίσως παρόμοιές του να μην είχε ξαναδεί η Κάρυστος δεν δικαιολογούν ούτε αναιρούν όσα παραπάνω λες

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι δεν υπάρχει μονιμότητα κρίνονται όλα από τα έργα τούς

Δημοσίευση σχολίου