Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

9ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΣΤΟ ΜΕΝΤΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 5-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ 2015 .ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ 2015
9ο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕ ΦΕΛΛΟ ΣΤΟ ΜΕΝΤΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 5-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τις ημερομηνίες 5-9 Οκτωβρίου διοργανώθηκε στο Μεντόν της Γαλλίας το 9ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό στην θάλασσα. Εκεί βρέθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της η εθνική μας ομάδα, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χώρα μας. Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από μια ομάδα αποτελούμενη από τους Μαραγκό Βασίλη, Αποστολίδη Γιώργο, Μιχαηλίδη Αντώνη, Αγγελάκη Μανώλη και τον Γιαννακόπουλο Νίκο, τον μικρότερο αθλητή της διοργάνωσης. Οι χώρες που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν η Ιταλία με 2 ομάδες, η Ισπανία με 3 ομάδες, η Πορτογαλία εξίσου με 3 ομάδες και η διοργανώτρια Γαλλία με 2 ομάδες. Σημαντικό είναι να τονισθεί ότι τα έξοδα του κάθε αθλητή της εθνικής μας ήταν αποκλειστικά και μόνο με αυτοχρηματοδότηση, αναλογιζόμενοι με αυτόν τον τρόπο την δυσκολία μόνο και μόνο της συμμετοχής μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.
Η ελληνική αποστολή στην προσπάθειά της για διάκριση βρέθηκε στο πεδίο του αγώνα 3 ημέρες πριν ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας προπονήσεις έχοντας όμως εμπόδιο σε αρκετές των περιπτώσεων τον δυνατό κυματισμό αλλά και κάποιες ξαφνικές καταιγίδες. Η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης περιελάμβανε την παρέλαση των αποστολών μέσα στην πόλη του Μεντόν καταλήγωντας στο δημαρχείο της πόλης όπου μετά και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων κάθε χώρας, το πρωτάθλημα ξεκίνησε με κάθε επισημότητα. Η επόμενη ημέρα ήταν η ημέρα της επίσημης προπόνησης για όλες τις ομάδες η οποία αποτέλεσε μια μικρογραφία των επίσημων αγώνων που θα ακολουθούσαν. Η πρώτη ημέρα του αγώνα χαρακτηρίστηκε από κάποια μεγάλα ψάρια (κέφαλοι) που κατάφεραν να αλιεύσουν οι αθλητές της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Η δεύτερη και τελευταία ημέρα του αγώνα ήταν εκείνη οπου δυσκόλεψε σχεδόν όλους τους αθλητές των χωρών. Τόσο η δυνατή βροχή των προηγούμενων ημερών όσο και ο ενισχυμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα κυματισμός δυσχέρηναν την προσπάθεια των αθλητών περιορίζοντας παράλληλα των αριθμό των ψαριών που αλιεύτηκαν.
Έτσι, το πρωτάθλημα τελείωσε βρίσκοντας την Ιταλία στην κορυφή της Ευρώπης ακολουθώντας οι πρώτες ομάδες της Ισπανίας και Γαλλίας στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Η ελληνική αποστολή τερμάτισε εν τέλει στην 10η θέση της ομαδικής κατάταξης αφήνωντας πίσω της την πρώτη ομάδα της Πορτογαλίας.
Το τελικό αποτέλεσμα του πρωταθλήματος έκρινε σαφώς η πλήρης και άρτια προετοιμασία των ομάδων καθώς και ο εξειδικευμένος και κατάλληλα επιλεγμένος εξοπλισμός για τις συνθήκες του αγώνα. Συνεπώς, η διοργάνωση απαιτούσε την εξοικίωση με το συγκεκριμένο στυλ ψαρέματος κάτι το οποίο απουσίαζε όχι μόνο από την ελληνική αποστολή αλλά και από πολλούς αθλητές ακόμη.
Το 9ο πανευρωπαικό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό στην θάλασσα έκλεισε με τις βραβεύσεις των αθλητών, την ομιλία του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας αλλά και γεύμα προς όλες τις αποστολές οι οποίες είχαν την ευκαιρεία να ανταλλάξουν αναμνηστικά και να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το επόμενο Πανευρωπαικό.
Ευχαριστούμε τον κ.Γιαννακόπουλο για τις πληροφορίες και για την προσπάθεια του. Καλή συνέχεια και ακόμα πιο ψηλά στην επόμενη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...