Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Ανοικτή επιστολή προς τα μέλη των ΑΝΕΜΟΠΥΛΩΝ και κάθε ενδιαφερόμενο, από τον Πρόεδρου του Μουσικού Διαύλου.

Διαβάζοντας την απόφαση του Δ.Σ των Ανεμοπυλών σχετικά με το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρύστου, διαπιστώσαμε δύο πράγματα.
Πρώτον  ότι οι περισσότεροι από τα μέλη δεν γνωρίζουν τα βασικά για τον μεγάλο θεσμό της πόλης μας, και δεύτερον είναι ανημέρωτα για το ότι έχει προηγηθεί από τα μέσα Μαϊου μέχρι την 14η Σεπτέμβρίου.
Και ειδικότερα.

Στα μέσα Μαϊου, το ΔΣ  του Μουσικού Διαύλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεμοπυλών  κ.Βόσσο και τον ενημέρωσε για το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.
Η ενημέρωση ήταν πλήρης , τόσο για τις χορωδίες και τον συνολικό αριθμό ατόμων που θα προσκληθούν ,όσο και για την διοργάνωση του φεστιβάλ αλλά και τον καταμερισμό των εξόδων και των υποχρεώσεων , τόσο του Μουισκού Διαύλου, όσο και των Ανεμοπυλών.
Ειδικότερα οι Ανεμοπύλες αναλάμβαναν το δείπνο του Σαββάτου για περίπου 200 άτομα καθώς και τα τυπογραφικά έξοδα , ύψους περίπου 3000 ευρώ.
Ο δε Μουσικός Δίαυλος , αναλάμβανε το δείπνο της Παρασκευής για τα ίδια άτομα , την Ηχοληψία και τον φωτισμό της εκδήλωσης , α έξοδα φιλοξενίας των επισήμων του φεστιβάλ, τις μετακινήσεις 2 χορωδιών στο Μαρμάρι - Κάρυστο και το αντίθετο, καθώς και τις περιηγήσεις και ξεναγήσεις τους , τις τιμητικές πλακέτες, τις ανθοδέσμες, τα δώρα των χορωδιών καθώς και όλη την οργάνωση του τριημέρου που οι χορωδίες θα έμεναν στην Κάρυστο.
Στα πάρα πάνω συμφώνησαν οι δύο πλευρές .

Στις 18 Ιουνίου , ξανασυναντηθήκαμε με τον κ.Βόσσο και τον κ.Δήμαρχο και υπογράφτηκαν οι προσκλήσεις προς 4 χορωδίες που είχαν επιλεγεί και εστάλησαν από το φαξ του Δημαρχείου στις 19-6-2015. ( Για τα ανωτέρω, υπάρχουν έγγραφα και αριθμός πρωτοκόλλου από το Δημαρχείο).

Από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη και ενώ εμείς προχωρούσαμε κανονικά στην προετοιμασία του φεστιβάλ , δεν ήρθε κανείς από τις ΑNΕΜΟΠΎΛΕΣ  σε επαφή μαζί μας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες.
Στις 2 Σεπτέμβρη, μας τηλεφώνησε ο κ.Δήμαρχος και μας ζήτησε να συναντήσουμε ευσπεσμένα τον κ.Βόσσο για το ότι απέμενε πολύς λίγος χρόνος μέχρι το φεστιβάλ.
Επικοινωνήσαμε άμεσα με τον κ.Βόσσο ο οποίος μας όρισε συνάντηση μετά από ένα δεκαήμερο και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου στις 3 το μεσημέρι.

Στην συνάντηση αυτή, μας είπε ότι θα εισηγηθεί στο συμβούλιο σας τα ήδη συμφωνηθέντα από τις 14 Μαϊου και 18 Ιουνίου.

Τον απόφαση που πήρατε, την μάθαμε ανεπισήμως και όχι επισήμως από τον κ.Βόσσο, όπως και θα έπρεπε.
Και επειδή περικόψατε στο μισό την ήδη συμφωνηθείσα δαπάνη , συναντήσαμε τον κ.Δήμαρχο ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να γίνει το φεστιβάλ και να μην εκτεθούμε στους καλεσμένους μας την τελευταία στιγμή.


Έτσι μετά λύπης μας περικόψαμε την μια χορωδία από τις τέσσερις και αναλάβαμε επίσης  και τα τυπογραφικά έξοδα.
Για όλα αυτά που αναφέρονται πάρα πάνω υπάρχουν μάρτυρες.
Επομένως δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για μη έγκαιρη ενημέρωση σας.
Ως δε προς τα σχόλιο που έγινε για την απουσία του ονόματος του Δήμου από την αφίσα, εάν παρατηρούσατε προσεκτικά θα βλέπατε ότι απουσιάζει και το όνομα του Μουσικού Διαύλου.
Ονομάζουμε αυτό το Φεστιβάλ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΥΣΤΟΥ,  γιατί είναι θεσμός της πόλης μας και υποστηρίζεται εδώ και 14 χρόνια από όλη την πόλη, πλην ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων.

Το όνομα όμως των συνδιοργανωτών, υπήρχε στα 500 προγράμματα που πήραν μαζί τους οι χορωδοί και οι θεατές του φεστιβάλ, όπως υπήρχε βεβαίως εντός της αίθουσας του Γιοκαλείου  που λόγω βροχής έγινε το φεστιβάλ, τεράστιο πανό που έγραφε 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Καρύστου.
Για να τα δεις όμως αυτά , πρέπει να είσαι παρών στο Φεστιβάλ και δυστυχώς. παρών δεν ήταν καν ο κ.Βόσσος σαν Πρόεδρος των Ανεμοπυλών και Συνδιοργανωτής.
Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Φεστιβάλ.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Προσθέτω στο γράμμα του κ.Κατσαρού, μια ανάρτηση που βρήκα σχετικά στο ίντερνετ .

 Η ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΉ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Κ.ΕΥΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, έχει ένα πλούσιο έργο όχι μόνο στην Κάρυστο, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. 

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. 

Ιδρύθηκε το 2001 από τη Μαέστρο κ. Εύα Βασιλοπούλου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό της Μυκόνου, με τη μουσική παράσταση "Μνήμες Πολέμου" και συνέχισε με μια συναυλία αφιερωμένη στην Ειρήνη. Ακολούθησαν συναυλίες και μουσικές βραδιές με μεγάλη επιτυχία. Το Σεπτέμβριο του 2002 & 2003, παρουσίασε στο Θέατρο Γ. Τσεκούρα "Τα Τραγούδια του Κόσμου" και ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, σε δύο συναυλίες που έγιναν για την ενίσχυση των οργανώσεων "Γιατροί του Κόσμου" και ''Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων" του Ο.H.E. 
Το 2003 εντάσσεται στη δύναμη της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. και συνεχίζει τις εμφανίσεις της με ένα κύκλο συναυλιών, αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες Συνθέτες και Τραγουδοποιούς, (Στιγμές με το Μάνο, Μίκης Θεοδωράκης "Άξιον Eστι ", αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση). Από τη συναυλία "Στιγμές με το Μάνο" κυκλοφόρησε και το ομώνυμο CD το οποίο εξαντλήθηκε. 
Εκτός από τις συναυλίες της, συμμετείχε και σε άλλες εκδηλώσεις του νησιού, όπως τα Εγκώμια της Μ. Εβδομάδας, η Τελετή Άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας, η τελετή απονομής Βραβείου Τουρισμού από τον υπουργό κ. Αβραμόπουλο, η εκπομπή της ΕΤ 3 για τη Μύκονο, τα εγκαίνια του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου κλπ. 
Το Μάιο του 2004, οργάνωσε υπό την αιγίδα της Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ., την 1η Χορωδιακή Συνάντηση Μυκόνου, με τη συμμετοχή της Νορβηγικής Χορωδίας του Τροντχόιμ και το Μάιο του 2005 το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Μυκόνου, με τη συμμετοχή μεγάλων χορωδιών, όπως η χορωδία του Υπουργείου Πολιτισμού και η Κυπριακή χορωδία "Ευαγόρας Αμμοχώστου". Επίσης διοργάνωσε Βραδιά Ελληνοκυπριακής Φιλίας στην Άνω Μερά, με παραδοσιακό τραγούδια. Το Δεκέμβριο του 2005 αφιερώνει τη συναυλία "Τραγουδάμε για το φίλο μας" στον αξέχαστο χορωδό Τόσο Σταμούλη. 
Τον Απρίλιο του 2006 εκπροσώπησε την Μύκονο στο 50 Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ "Μέρα Μνήμης Αμμοχώστου" και συμμετείχε σε συναυλία που δόθηκε στην Αγία Νόπα της Κύπρου με παραδοσιακό τραγούδια. 
Τον Φεβρουάριο του 2007, η χορωδία Μυκόνου γιορτάζοντας τα Πεντάχρονο της μουσικής και πολιτιστικής της προσφοράς, έδωσε μια πανηγυρική συναυλία, στο θέατρο της ΔΕΠΠΑΜ. 
Το Μάρτιο του 2007 εγκαινίασε την αίθουσα συναυλιών του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου με ένα αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα. 
Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της χορωδίας είναι η κ. Εύα Βασιλοπούλου, ιδρυτικό μέλος και Οργανωτικός Γρομματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών. 
    
7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Γιατρός έχει καλές προθέσεις αλλά κατα τον πρώτο χρόνο παρασύρθηκε από λάθος ανθρώπους.
Γιατρέ παρ' το αλλιώς και σπάσε αυγά!

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

ανώνυμοι σχολιαστές, και επώνυμοι βεβαίως,
αν θέλετε να ανεβαίνουν τα σχόλια πρέπει να είναι ευπρεπή..εμ πως...

g είπε...

Οι δημοσιοι υπηρετες υπηρετουν το συνολο και οχι την προσωπικη τους φιλοδοξια
Οταν προσπαθεις να διαγραψεις τη ιστορια
και ην 20χρονη προσφορα τοσων Καρυστινων Χορωδων,δειχνει η αγνοια η
κακη προθεση.
Και στην περιπτωση αυτη υπηρξαν και τα δυο
Οι κακοι οι συμβουλοι αυτο κανουν.
Κι υστερα Προεδρε,αλλο η μπαγκετα της ορθοπεδικης κι αλλο της μουσικης.
Στην 2η περιπτωση δημιουργησες παρααφωνιες και φαλτσα,εενα πραγμα σα Κακοφωνιξ.
Αστο καλυτερα

Ενα απλο ευχαριστω για την ολη προσφορα μας θα ταιριαζε καλυτερα

Ανώνυμος είπε...

Φήμες έλεγαν το καλοκαίρι ότι υπήρξε ρήγμα στη συνεργασία μουσικού διαύλου και ανεμοπυλών διότι ο πρώτος, ο μουσικός δίαυλος, δεν "αγκάλιασε" τις άλλες εκδηλώσεις με άλλες χορωδίες και εξέφρασε δυσαρέσκεια..

Unknown είπε...

Aγαπητέ ανώνυμε, ο καλύτερος εναγκαλισμός μιας εκδήλωσης, είναι η παρουσία σου σε αυτήν.Σε πληροφορώ λοιπόν, ότι ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. η Καλλιτεχνική Διευθύντρια αλλά και τα μέλη του Μουσικού Διαύλου, ήταν παρόντα σε όλες τις εκδηλώσεις των Ανεμοπυλών με άλλες χορωδίες και όχι μόνο. Αντίθετα, δεν έγινε το ίδιο στις εκδηλώσεις του Μουσικού Διαύλου εκ μέρους των Ανεμοπυλών. Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα, ότι όταν κατέχεις μία θέση στα πολιτιστικά δρώμενα, είναι υποχρέωσή σου να παρίστασαι σε όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη σου και πόσο μάλλον όταν συμμετέχουν σ' αυτές, άνθρωποι του τόπου σου.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Bρήσκω την ευκαιρία να πω την προσωπική μου εμπειρία. Η κ.Εύα, αν και υποβασταζόμενη λόγω υγείας, παρευρέθη σε όλες και επειδή έτυχε να κάτσουμε αρκετή ώρα μαζί, την άκουσα να επιβραβεύει με θερμό χειρόκροτημα τους καλλιτέχνες, και να εκδηλώνει τον θαυμασμό της για το επίπεδο τους. Σεμνά και διακριτικά συμμετείχε όπως και πολλά μέλη του ΜΔ. Είναι άδικες οι φήμες, ακόμα και αν λέγεται ότι οι φήμες σταματούν όταν πέφτουν σε έξυπνα ώτα...αναρωτιέμαι για το τι γίνεται τέλος πάντων εδώ πέρα.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

τις καλεσμένες χορωδίες εννοώ, που μάλιστα από ότι είδα, ήταν φίλοι και γνωστοί με τους μέστρους.

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...