Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Πολεμικό σκηνικό με λίγα λόγια.

Η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει στόχους των ΙSIS στην Συρία, αλλά για να μην μπερδευτούν με τους Αμερικάνους κάτσανε μαζί να δούμε ποιος θα βομβαρδίζει που. Βρήσκει και ευκαιρία να ξεκάνει και κανέναν αντάρτη μιας και οι Ρώσοι υποστηρίζουν τον Άσαντ , ενώ οι Αμερικάνοι τους αντάρτες.
 ΧΑΜΟΣ.
Ο Άσαντ, έχει κρατήσει τα μέρη που ζουν οι περισσότεροι ακόμα στην Συρία, και δεν μοιάζει πια τόσο αιμοσταγής όσο οι ISIS , επομένως λένε να τον κρατήσουν λίγο πάρα πάνω μπας και μπει ένα τέλος.
Όμως οι ειδικοί λένε ότι θα κρατήσει ο πόλεμος τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια, και όπως είναι φυσικό τα κύματα των προσφύγων θα μεγαλώσουν.
Προσπαθούν να σωθούν από τις μάχες των άτακτων ομάδων που υποστηρίζουν τον Άσαντ η τους ISIS, τον τακτικό στρατό, τον στρατό των ανταρτών και τώρα τους βομβαρδισμούς από Ρώσους και Αμερικάνους.
Οι Ρώσοι ξανά άνοιξαν όχι μόνο την αεροπορική βάση αλλά και μια ναυτική, η Τουρκία έδωσα άδεια και σε δεύτερη μεγάλη βάση, εμείς εδώ, έχουμε τις δικές μας, επομένως το ξέρουμε η δεν το ξέρουμε, το λέμε, η δεν το λέμε, ήμαστε και μεις μέσα στο γενικό μπάχαλο.
Για να υπάρχει και μια σύνδεση με τον μεσαίωνα ο Πατριάρχης ευλόγησε τον ιερό αυτό πόλεμο της Ρωσίας.
 Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν στη Συρία

Στέλνουν οι Αμερικάνοι όπλα στο ΙΡΑΚ τα κλέβουν οι Ισις και έτσι τα έχουν του κουτιού, χώρια τις επιχορηγήσεις και την εκπαίδευση που έπαιρναν τόσα χρόνια από τους πολιτισμένους που τώρα φρίττουν από τα αίσχη.
Στον ΟΗΕ καταγγέλθηκε ότι 18000 παιδιά έχουν απαχθεί και τους έχουν πάρει τα όργανα. Μια γενοκτονία στις μέρες μας με την Τουρκία να υποθάλπει τους ISIS που είναι πια ανεξέλεγκτοι.

Εν τω μεταξύ εκατομμύρια προσφύγων είναι στο Λίβανο την Ιορδανία, την Τουρκία και περιμένουν πολλοί από αυτούς να περάσουν στην Ευρώπη, μιας και φαντάζονται ότι θα βρουν μια καλύτερη τύχη..
Κοινωνικά προβλήματα μεγαλώνουν, και θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο καθώς η δυστυχία θα απλώνεται παντού ..
Κατά τα άλλα, όλα μια χαρά ...

Η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο και στα Ηνωμένα Έθνη ανέβηκε επιτέλους η σημαία της Παλαιστίνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...