Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Μια μαμά στην Πάτρα.


 Η Πάτρα έχει πολλά πρόσωπα. Δύο από αυτά φανερώνονται στους επισκέπτες πιο εύκολα από τα υπόλοιπα.
Το ένα το βλέπεις το πρωί, με την κίνηση, τον κόσμο να τρέχει όπως παντού για τις δουλειές του, ενώ το βράδυ βλέπεις το άλλο.
Εκείνο μέσα από τα μάτια των χιλιάδων παιδιών, που έχουν κατακλείσει την πόλη και φοιτούν στο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ.

 Ειδικά το Σάββατο, από νωρίς η παραλία στην σταθμό του προαστιακού  οι πλατείες και οι δρόμοι κάθετοι και οριζόντιοι μέχρι ψηλά, γεμίζουν από νεαρόκοσμο.
Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές αλλά και μεγαλύτεροι γεμίζουν τα μαγαζιά που απλώνονται παντού δημιουργώντας έναν παλμό που μεταδίδει μια θετική ενέργεια γεμάτη νεύρο .

 Η κίνηση στην Ηφαίστου ξεκινά αργότερα. Καλόγουστα μαγαζιά, πεντακάθαροι δρόμοι δίπλα στα μνημεία,
με τα βήματα να οδηγούν κάτω από την μικρή στοά.
 Και κει έτσι απρόσμενα μια ανοικτή πόρτα σου πετάει ένα κουβά συγκίνηση που παραλύει, με έναν ηλικιωμένο τόσο αδύνατο και φανερά ταλαιπωρημένο, να φέρνει το κουτάλι σχεδόν ευλαβικά  στο στόμα με το φως ενός κεριού να φωτίζει την απόλυτα φτωχική γωνιά.
Μια ασκητική παρουσία , ένας ζωντανός πίνακας του Θεοτοκόπουλου.

                                      
 Τα νεοκλασικά της πόλης φαίνονται πολύ πιο όμορφα το βράδυ, και είναι τόσο μα τόσο στενάχωρο να βλέπει κάποιος τους μικρούς η τους μεγαλύτερους βανδαλισμούς παντού.


  Ανάμεσα στα μπαράκια τα καφέ και τα μαγαζιά εκτός ωραρίου, ένας ζεστός μοντέρνος πεντακάθαρος και πολύ πολύ καλαίσθητος χώρος τραβάει το ενδιαφέρον.
 Είναι ένα μείγμα από καφέ, βιβλιοπωλείο, και αναγνωστήριο. Το Discover your way, είναι ένας συνδυασμός όλων των πάρα πάνω.
Τι όμορφη εικόνα για μια μαμά, να βλέπει τα παιδιά με ανοιχτά τα βιβλία τους , τις σημειώσεις και τα λάπ τοπ τους να εργάζονται..!


 Οι βιτρίνες έβαλαν τα χειμωνιάτικα τους αν και ο καιρός είναι σχεδόν ανοιξιάτικος   περιμένουν όπως και μεις τον χειμώνα.

Όπως σε  κάθε νέο μέρος, χρειάζεται λίγος χρόνος για μάθει κάποιος τις ομορφιές του και τα θετικά του σημεία.
Η Πάτρα μπορεί να είναι φοιτητούπολη, αλλά έχει  όλα τα προσόντα να θεωρηθεί και τουριστικός προορισμός..
Μόνο εκείνο το κερί..μόνο να μην είχα δει εκείνο το κερί, και η το νεύρο και η ζωντάνια των παιδιών θα ήταν καλύτερη και από 100 θεραπείες νεότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...