Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη Ολάντ , ένας θίασος και μια κομπάρσα.


 Ήρθε ο Γάλλος πρόεδρος και όλος ο θίασος, Γαλλικός και ντόπιος, έπαιξαν αδέξια τους ρόλους τους.
Δεν ξέρω αν χρειάζονται μάθημα καλών τρόπων, όπως σε εκείνη την Ελληνική ταινία, ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, η ένας καλός σκηνοθέτης θα ταίριαζε καλύτερα.
 Την ώρα του Γαλλικού εθνικού ύμνου ο Αλέξης πήρε στάση όπως βλέπεις μερικούς μερικούς στους τοίχους και μετά λες στα παιδιά, ότι ποτέ δεν πρέπει να το κάνεις αυτό, εκτός από του ότι λερώνεις, σε βλέπει και ο κόσμος!
Ο Γάλλος κοτζάμ υπουργός, έβαλε την αγαπημένη του ροζ καλτσούλα και βγήκε στο σεργιάνι,
όπως και οι άλλοι με ατσούμπαλα ρούχα και όχι, δεν φταίει το σώμα.
Τι στο καλό! δεν τους έχει συστήσει κάποιος ένα καλό μαγαζί? Έναν ράφτη που λέει ο λόγος..τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Κακώς υποτιμούν τόσο πολύ την εμφάνιση τους και στο κάτω κάτω, όχι μόνο το υπέγραψαν το μνημόνιο, αλλά του αλλάζουν και τα φώτα, επομένως μπορούν να υποστηρίξουν και σύμφωνα με τις υποσχέσεις τους τουλάχιστον αυτό.

 Διάβασα ότι έγινε η Βουλή λαμπίκο και οι σκούπες χρειάστηκαν αλλαγή σακούλας.
Το τι ψίχουλα υπήρχαν!! δεν λέγεται..
Παραλίγο να ρουφήξει και το κεσεδάκι που είχε ξεχάσει ένας κάτω από το έδρανο και να βουλώσει μία, ενώ μια άλλη παραλίγο να βουλώσει από τα χαρτάκια σοκοφρέτας.
Τα συνεργεία υπέφεραν να συμμαζέψουν το χάλι, και 2 ,3, τους πήγαν σηκωτούς στο ΚΑΤ γιατί έπαθαν μετατόπιση σπονδύλου την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασήκωτα βρεγμένα  κόκκινα χαλιά από τους δρόμους.

Τον έβγαλαν έξω το βράδυ να ακούσει γαλλική μουσική σε ινάτο μπαράκι και καλεσμένο εκπρόσωπο της τέχνης ,,,τον Λάκη.
Ναι τον Λάκη, τον Λαζόπουλο που καλός ήταν τότε στο θέατρο, πριν καμιά 30 χρόνια, αλλά μάλλον υπάρχει τελικά συναίσθηση ότι είναι θίασος και χρειαζόντουσαν έναν κανονικό θιασάρχη..Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να σκεφτώ , το γιατί δηλ, από όλους τους καλλιτέχνες βρέθηκε κατάλληλος ο Λάκης να μας εκπροσωπήσει..
Θα μου πεις και συ, και με το δίκιο σου..Τόσο αγώνα έκανε, να μην του συστήσουν τον Ολάντ?
Άλλωστε ο Λάκης, είναι και το σαλονιού και του λιμανιού και του κάμπου ενίοτε.
Και ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις ροζ κάλτσες και τους Γάλλους , η τετρατρόϊκα έχω την εντύπωση ότι δεν δέχεται τα ισοδύναμα στην ιδιωτική εκπαίδευση, πιέζει για απελευθέρωση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, οι επικουρικές σταματούν με μια τρομερή άλλη ληστεία των χρημάτων μας,
μπαίνει πρόστιμο 5000 ευρώ για 5 καλαμπόκια στην μακρινή επαρχία, σε μια γιαγιά χωρίς εισόδημα, και η κ. Γεροβασίλη δηλώνει ότι τα ανακουφιστικά μέτρα θα έρθουν αργότερα.

Αργότερα αργότερα, θα έρθουν και 2 κότερα, που έγραφε ο Μποστ.
Ο Ολάντ έφυγε και πήρε μαζί του και τους επιχειρηματίες που ήρθαν για τα αποφάγια των Γερμανών και των Κινέζων..
Τα νερά, τις μεταφορές, τους δρόμους,...και κάτι κουνούπια που πετάνε στους βάλτους, και αυτά κάτι θα βρουν να τα κάνουν..
Η παράσταση ανεβαίνει καθημερινά στο θέατρο Ευρώπη, όπως δήλωσε ο Ολάντ, με ενιαία διεύθυνση και επιμερισμό ρόλων..
Και η Ελλάδα όλη, ήδη μοιάζει με τον ρόλο της γιαγιάς με τα καλαμπόκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...