Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αδέσποτη ζωή.

Τα σκυλάκια έχουν γίνει αγαπημένο θέμα των social media και όλοι εκατομμύρια άνθρωποι φαίνεται να χαίρονται τα στημένα η όχι video, δηλώνοντας την άδολη απεριόριστη και αδιαμφισβήτητη αγάπη τους.

Πράγματι, τα αγαπάμε τα σκυλάκια μας, και τολμώ να πω ότι δεν αγαπώ όλους τους σκύλους ανεξαιρέτως, αλλά τα δικά μου, και όσα ξέρω και με ξέρουν και υπάρχει κάποια αμοιβαία...εκτίμηση.
Το κάθε ζώο, έχει και αυτό τον χαρακτήρα του, και όπως δεν κάνω χαρούλες προς τον κάθε ξένο, έτσι κρατάω επιφυλακτική στάση προς τον κάθε άγνωστο, τετράποδο η δίποδο.
Από την άλλη όμως, το κάθε παιδάκι γίνεται ένα καμίνι και μας λιώνει την καρδιά, είτε το ξέρουμε είτε όχι, όταν το βλέπουμε να υποφέρει, να κουβαλάει τα παιχνίδι του ακόμα και αν ζει μια άστεγη ζωή κυνηγημένο σε ξένη χώρα.

Πως λιγόστεψε έτσι ο κόσμος? Πως έγινε τόσο μικρός και δεν χωράνε πια οι άνθρωποι πουθενά?

H χώρα μας δέχθηκε να δημιουργηθεί καταυλισμός, ένας η περισσότερος για 50000 χιλιάδες πρόσφυγες.
Ήδη έχουν περάσει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι αυτό τον χρόνο με τις ροές να μεγαλώνουν.
Τι θα γίνει αν δημιουργηθεί μια τεράστια αποθήκη ψυχών χωρίς μέλλον στην Ελλάδα?

Τα προβλήματα μεγαλώνουν και φτάνουν στα όρια τους με αναμενόμενες αλλά και  μη αποτρέψιμες εξελίξεις.

Η ανάγνωση ιστορικών κειμένων που αφορούν τις βίαιες μεταφορές πληθυσμών δεν έχουν τίποτα καλό να πουν για να ελπίσουμε ότι όλα όσα σχεδιάζουν θα είναι ειρηνικά και διαχειρίσιμα.

Οι άνθρωποι, οι κυβερνήσεις τελικά, τίποτα δεν μαθαίνουν από την ιστορία. Το μόνο που κάνουν είναι να βρίσκουν "λύσεις" εδώ και τώρα προς το συμφέρον τους και μόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!