Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Δήμο Καρύστου


Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου τέθηκε το μεγάλο και σοβαρό θέμα της ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο Δήμο Καρύστου ως εξής:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
εισηγούμενος το 2ο ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο ο οποίος έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο Δήμο Καρύστου και τα πρόσφατα περιστατικά των κλοπών και διαρρήξεων που έχουν λάβει χώρα σε πολλά σπίτια και καταστήματα κατοίκων του Δήμου και τελευταία σε περίπτερα της Καρύστου και τουΜαρμαρίου.

Κατόπιν πρότεινε να γίνει έντονη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επισήμανε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Μαρμαρίου είναι κλειστός και το Υπουργείο πληρώνει το ενοίκιο χωρίς να υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός. Τόνισε επίσης την μεγάλη έκταση που έχει ο Δήμος μας και τον μεγάλο αριθμό διάσπαρτων εξοχικών κατοικιών.

Ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος Ελευθέριος λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε πως οι κλοπές και οι διαρρήξεις στον Δήμο Καρύστου έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Πρότεινε να ενισχυθούν με προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου και ο Αστυνομικός Σταθμός Στύρων και να λειτουργήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Μαρμαρίου ώστε να μπορούν να γίνονται περιπολίες. Κατόπιν κάλεσε τους πολίτες να βοηθήσουν στο έργο της Αστυνομίας και πρότεινε να ζητηθεί και η συνδρομή του Λιμεναρχείου στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας με συχνές περιπολίες στην ζώνη ευθύνης τους.

Ο αντιδήμαρχος κ. Γκεμίσης Ιωάννης επισήμανε πως οι αστυνομικοί αργούν να έλθουν στην Δ.Ε. Στυρέων από την Κάρυστο όταν κληθούν και ότι πρέπει να τοποθετηθούν δύο (2) αστυνομικοί στον Αστυνομικό Σταθμό Στύρων για να μπορούν να εκτελούν τις βάρδιες. Επίσης ζήτησε οι αστυνομικοί να μην περιορίζονται μόνο στο να κόβουν κλήσεις παράβασης ΚΟΚ αλλά να επικεντρώνονται στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου , έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του αρ. 65 του Ν. 3852/10 , μετά από διαλογική συζήτηση, ο μ ο φ ω ν α εξέδωσε το εξής ψήφισμα διαμαρτυρίας:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου και στον Αστυνομικό Σταθμό Στύρων που έχουν σαν αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής.  

Ζητούμε την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου και του Αστυνομικού Σταθμού Στύρων με επαρκές προσωπικό και την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μαρμαρίου.

Ζητούμε την συνδρομή του Λιμεναρχείου στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας με συχνές περιπολίες στην ζώνη ευθύνης τους.

Ζητούμε να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες ούτως ώστε να αρθεί το αίσθημα της ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες του Δήμου Καρύστου.
nea styta news.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου