Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Εϊσαι δάσκαλος η έτσι νομίζεις?

Σήμερα είναι η μέρα των δασκάλων..
Ζούμε σε μια εποχή που όλοι ονομάζονται δάσκαλοι ότι και να μαθαίνουν τους άλλους.
Είναι βλέπεις πιο σοβαρή κουβέντα από το εκπαιδευτής που είναι και το σωστό σε πολλές από τις δεξιότητες που διδάσκονται.

Έτσι έχουμε δάσκαλους σε όλα , σε ένα εξισωτικό και ισοπεδωτικό σύστημα αξιών ..

Διαβάζω τα σημερινά άρθρα για το τι σημαίνει δάσκαλος και δασκάλα, και τα μοιράζεται ο κόσμος εντυπωσιασμένος από τις όμορφες κουβέντες και τα μεγάλα νοήματα.

Ο ίδιος κόσμος που πιστεύει στο " Έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι", ο ίδιος κόσμος που επιλέγει τους δασκάλους ανάλογα τις παρέες και τις κοινωνικές υποχρεώσεις...
Ο ίδιος κόσμος που επιμένει ότι " δεν στέλνω το παιδί μου να το μάθεις τρόπους", και να μην ασχολείσαι αν τα παιδιά είναι στεναχωρημένα η έχουν προβληματισμούς.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ! σου λένε και σου γυρίζουν θυμωμένα την πλάτη γιατί στο μυαλό τους η διδασκαλία είναι μόνο μια μηχανιστική διαδικασία κασετοφώνου, χωρίς συναισθήματα, χωρίς εξάρσεις, χωρίς να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά.

Τι σόι δάσκαλος είναι αν δεν τα παίρνει προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω..Προσπαθώ 30 χρόνια και ακόμα δεν μπορώ.

Έχουμε την παιδεία που μας αξίζει γιατί κρίνουμε τους δασκάλους και την παιδεία με άλλα κριτήρια από αυτά που ορίζουν το νόημα..
Σκληρό αλλά αληθινό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...