Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

"Ναυτικός Όμιλος Καρύστου" Αναμνήσεις και στιγμές.

Το 2005 δεν μοιάζει και τόσο μακρινό όταν θυμάμαι την πρόσκληση του ΝΟΚ, να πάμε στο γήπεδο για να μας δείξουν το νέο άθλημα που θα στελέχωνε τα τμήματα του.

Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί με γονείς, γέμισαν τις εξέδρες και οι στόχοι που είχαν στηθεί γέμισαν από τα βέλη μικρών παιδιών που ενθουσιάστηκαν από το άθλημα.

Ο Χρήστος τότε ήταν πολύ μικρό παιδάκι, αλλά από μικρός τα πήγαινε καλά με το τόξο και αν το έβαζε στο μυαλό του, θα μπορούσε να φτάσει στους Ολυμπιακούς, χωρίς υπερβολή.

Θυμάμαι πιο πίσω στον χρόνο τα σκάφη που άνοιγαν πανί και γέμιζαν τον κόλπο της Καρύστου όταν είχαν ιστιοπλοϊα.
Γέμιζε τότε η παραλία δίπλα στον παλιό μώλο με πανιά και παιδιά που πλατσούριζαν χαρούμενα γύρω από τα σκάφη.
Από εκείνη την περίοδο η Χαρούλα μας γνώρισε τις χαρές του αθλήματος και τώρα έχει ανοίξει πανιά που της ομορφαίνουν την ζωή.

Ο μικρός μου γιος , τότε πήγαινε τζούντο και θυμάμαι τόσες διοργανώσεις αλλά και μετάλλια που έχει φέρει και αυτό το άθλημα στην πόλη μας.

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή μου είναι παράπλευρα συνυφασμένη με την παρουσία του ΝΟΚ από τότε που ιδρύθηκε.
Παιδιά, συγγενείς, μαθητές, γνωστοί, έχουν ενταχθεί στα τμήματα του, έχουν γαλουχηθεί με το πνεύμα του αθλητισμού και όλες τις τόσο ωφέλιμες εμπειρίες για την ανάπτυξη της ψυχολογίας τους και της διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να συνεισφέρουν τόσο πολύ και δίνουν τόσα πολλά στα παιδιά μας.

Η Κάρυστος μπορεί να είναι μικρή, αλλά έχει μεγάλους αθλητές που νομίζω ότι θα έπρεπε να βραβευθούν σε μια ωραία εκδήλωση από την πόλη μας. Άλλωστε ήταν μια δέσμευση για την μέρα των συλλόγων που σίγουρα ο ΝΟΚ  πρέπει να έχει μια περίοπτη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...