Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αιγιαλεία vs Αιγίλεια και Davos, όνειρα θερινής νυχτός.

Χαμός με τα σχέδια του υπουργού σε ότι αφορά το Στυρονήσι για να γίνει εκεί το θερινό Davos, και ενώ στην αρχή λέω, ' κοίτα να δεις μεγαλεία ξαφνικά΄ και χάρηκα πολύ, μετά τον άκουσα να αναπτύσσει τα όνειρα του σε συνέντευξη..
Όλα θα μπορούσε να πει κανείς, πήγαιναν καλά, μέχρι που τον άκουσα να λέει ότι έχει μια ιδέα να φέρει διάσημους τραγουδιστές όπως την Μπιονσέ και πίσω να πέφτουν φωτογραφίες από την Ελλάδα, και αυτό θα ήταν μέρος της τουριστικής μας προβολής.
Εκεί κτύπησε ένα κουδουνάκι ότι κάτι δεν πήγαινε και πολύ καλά..και τα όνειρα του υπουργού μάλλον παρά είναι μεγάλα χωρίς πραγματική βάση.

Λεφτά δεν έχουμε να βάλουμε και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όλους όσους ΘΑ συμμετέχουν να χτίσουν μόνοι τους τα καταλύματα τους κλπ.
Αυτό νομίζω ότι γίνεται πολύ περίπλοκο όταν φτάνουμε στα συνεδριακά κέντρα και άλλες υποδομές, και πραγματικά ελπίζω να μην πουν στο υπηρετικό προσωπικό να κτίσει μόνο του τα καταλύματα του..τέλος πάντων, πολλά δεν κολλάνε και άρχισα να ψάχνω στο γκουγκλ τα όνειρα του υπουργού.
DAVOS
Που λέτε, έφτασα στο Ιόνιο στο νησί Οξιά που αγόρασε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, η τουλάχιστον μια Λιβανέζικη Εταιρία που οι Καταριανοί είναι μέτοχοι, και τώρα υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες που θυμήθηκαν ότι έχουν αξιώσεις και άλλα πολλά προβλήματα.
Παρόλα αυτά, ήταν και κει το όνειρο για το θερινό Davos, και ...όλα τα προσκόμματα οδήγησαν την σκέψη τους στο ταπεινό νησάκι στον ταπεινό μας τόπο.
Βλέπω ότι υπάρχει ενθουσιασμός και είναι ωραίο βέβαια να υπάρχει ένα όνειρο  έστω και αν δεν είναι δικό μας που λέει ο λόγος, και τουλάχιστον μάθαμε και πέντε πράγματα για το Στυρονήσι..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.10.15 

Τα σχέδια του αναπληρωτή ΥΠΕΞ για δημιουργία θερινού «Νταβός», σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου και η προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα.

Είναι οριστικό: το νησάκι Οξιά, για το οποίο κινήθηκε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, προκαταβάλλοντας μάλιστα και ένα σεβαστό ποσό, τελικώς, δεν έχει άδεια οικοδόμησης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αναστροφή της πώλησης και η κατάληξη αυτής της ιστορίας.


Το ίδιο πρόβλημα, με βάση το τρέχον νομικό καθεστώς, αντιμετωπίζουν σχεδόν στο σύνολο τους όλα τα μικρά νησάκια του Αιγαίου και του Ιονίου, που βγαίνουν προς πώληση. Μόνο που στις άλλες περιπτώσεις, η πώληση δεν είχε φτάσει σε τόσο προχωρημένο στάδιο.

Μετά απ' όλα αυτά είναι απορίας άξιον κάποια εξαιρετικά στη σύλληψη, αλλά αμφίβολα στην υλοποίηση σχέδια, όπως αυτό που προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία ενός θερινού «Νταβός», σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου.

Την πατρότητα του διεκδικεί ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας. Όπως λέει, θέλει να συγκεντρώσει εκεί αποστολές απ΄ όλο τον κόσμο και να τις «φιλοξενεί», επί μονίμου βάσεως, σε εγκαταστάσεις που οι ίδιες θα φτιάξουν και θα συντηρούν.

Τα οφέλη θα είναι προδήλως οικονομικά, υποστηρίζει, αν και το σχέδιο του έχει ακόμα πολλές ατέλειες. Το σημαντικότερο; Αν και ο ίδιος υποστηρίζει το αντίθετο, δεν έχει επιλεγεί το ...νησί.

Ωστόσο, ακόμα κι αν έχει επιλεγεί, θα μπορεί να προχωρήσει; Γιατί, αν είναι να συμβεί ό,τι και με την περίπτωση της Οξιάς - καθόλου "τραβηγμένο" ως σενάριο - τότε καλύτερα να μείνει άλλη μια άσκηση επί χάρτου.
, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ

Πηγή: http://voria.gr/index.php/article/i-oxia-to-therino-ntavos-ke-ta-schedia-tis-kivernisis

Οξεία Εχινάδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Συντεταγμένες: 38°18′07.50″N 21°06′26.70″E
Οξεία
Γεωγραφία
Αρχιπέλαγος Ιόνιο Πέλαγος
Νησιωτικό σύμπλεγμα Εχινάδων
Αριθμός νήσων 20
Έκταση 4,223 km2
Υψηλότερη κορυφή 421
Χώρα
Περιφέρεια Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Νομός Κεφαλληνίας
Δημογραφικά
Πληθυσμός 0 (απογραφής 2001)
Η Οξεία και Οξυά είναι νησίδα του Ιόνιου Πελάγους, και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά. Έχει έκταση 4,223 τ. χλμ. και είναι ακατοίκητη[1]. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Ιθάκης.
Το νησί είναι ιδιόκτητο και έχει εκμισθωθεί στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Ορεινό καταφύγιο της Όχης. Ιστορικά στοιχεία.

  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης Αρχική   /  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ   /  Karystion Blog   /  Το ορεινό καταφύγιο της Όχης   Το ορεινό καταφύγι...