Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι νέοι albanides στις Ελληνικές τραχανοπλαγιές.

Τα μέλη της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιούργησαν ο πρώην υπουργός και οι συνεργάτες του πρέπει να πληρώνουν 60 ευρώ τον χρόνο σε λογαριασμό φυσικού προσώπου που συστήνεται με δύο επώνυμα

Με πάγια τραπεζική εντολή και σε λογαριασμό φυσικού προσώπου που συστήνεται με δύο επώνυμα θα κατατίθενται τα 5 ευρώ τον μήνα που ζητά το «1101», του οποίου ηγείται ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Χίλιοι οι εγγεγραμμένοι έως τώρα, με τους δημιουργούς του να φιλοδοξούν ότι θα γίνουν 50.000, ήτοι 250.000 ευρώ κάθε μήνα στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν του έφταναν τα 60.000 δολάρια αμοιβή για τις ομιλίες του, τώρα ο κ. Βαρουφάκης και οι υπόλοιποι 1100 ζητάνε και 5 ευρώ από κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για «αμερόληπτη και αντικειμενική δημοσιογραφία» και μάλιστα σε ένα site χωρίς περιεχόμενο! Η πλατφόρμα «1101» σύμφωνα με τους δημιουργούς της έχει αναπτυχθεί ως ένα σύγχρονο κοινωνικό δίκτυο. Θα είναι μια πλατφόρμα, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, όπου τα μέλη θα μπορούν να μιλούν μεταξύ τους, να δικτυώνονται και να δρουν για «ουσιαστικά ζητήματα», όπως σημειώνουν. Οχι όμως δωρεάν, διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, «η δημοσιογραφία είναι ακριβή».Τα σημεία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στα οποία βεβαιώνεται η διπλή υπόσταση του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού

Ωστόσο, ο τρόπος βάσει του οποίου καλούνται τα μέλη του «1101» να συνδράμουν οικονομικά προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για τη λειτουργία του δημιουργεί διάφορα ερωτήματα. Οι νέοι συνδρομητές ειδοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσω email ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να ρυθμίσουν το ταχύτερο δυνατό είναι η πληρωμή της συνδρομής τους. Πέντε ευρώ τον μήνα μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής στην τράπεζα της αρεσκείας τους.

Εντολή που μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε μέσω e-banking, είτε στο γκισέ των υποκαταστημάτων για όσους δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία. Τα χρήματα, σύμφωνα με το email, θα κατατίθενται στον λογαριασμό ενός φυσικού προσώπου και όχι σε κάποιον εταιρικό λογαριασμό, όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Και μάλιστα χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να μην αμελήσεις την πάγια εντολή στην τράπεζα. Μπορείς να το κάνεις είτε από το γκισέ της τράπεζας, είτε, αν έχεις πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να κάνεις απλά μια μεταφορά προς τον λογαριασμό», αναφέρεται στο σχετικό email.Το απαντητικό email
Το «ΘΕΜΑ» συμπλήρωσε την ειδική φόρμα εγγραφής που είχε αναρτηθεί στο site ενημέρωσης «The Press Project». Επειτα από μερικές ώρες αναμονής ελήφθη το απαντητικό email που μας καλωσόριζε στα ενδότερα του «1101».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποφάσισες να γίνεις μέλος των 1101», αναφέρεται στον πρόλογό του. «Είμαστε αποφασισμένοι με τη δική σου συνδρομή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε την ενημέρωση στην Ελλάδα», προσθέτουν.

Και αμέσως παρακάτω υπάρχει η υπενθύμιση για την άμεση τακτοποίηση της οφειλής μας, εφόσον επιθυμούσαμε να ενταχθούμε στο 1101, του οποίου προΐσταται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με τη διευκρίνιση: «Δεν είμαστε κάποιος μεγάλος οργανισμός και χρειαζόμαστε και τη δική σου βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια».

Και επειδή ακόμα δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου των συνδρομητών για το αν έχουν ενεργοποιήσει ή όχι την πάγια τραπεζική εντολή των 5 ευρώ, οι συντελεστές της πλατφόρμας ζητούν να ενημερωθούν με την αποστολή ενός email.  Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το ότι τα χρήματα, όπως αναφέραμε πιο πάνω, δεν κατατίθενται σε έναν εταιρικό λογαριασμό αλλά στον τραπεζικό λογαριασμό ενός φυσικού προσώπου. Συγκεκριμένα, στο όνομα Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Αυτό το ονοματεπώνυμο παρουσιάζεται ως δικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς (ήταν η τράπεζα που επιλέξαμε για πληρώσουμε τη συνδρομή).

Στο εύλογο ερώτημα προς τους διαχειριστές της πλατφόρμας «ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου καλούμαστε να πληρώσουμε τη συνδρομή για να γίνουμε μέλη του κινήματος», μία εκ των διαχειριστών, ονόματι Θέα Μανούρα, απαντά ότι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι ο Κώστας Εφήμερος, ένας εκ των εμπνευστών του «1101» και ιδιοκτήτης της εταιρείας πληροφορικής bitsandbytes, η οποία λειτουργεί και portal για το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις της διαχειρίστριας, ο Κώστας Εφήμερος έχει δύο επώνυμα, αφού, όπως εξηγεί, «έχει και δεύτερο κατοχυρωμένο επώνυμο».

Ενα δεύτερο εύλογο ερώτημα αφορά την παροχή απόδειξης για την πληρωμή της πάγιας μηνιαίας συνδρομής. Και σ’ αυτή την περίπτωση η διαχειρίστρια Θέα Μανούρα απαντά ότι «από τη στιγμή που θα είναι πάγια η εντολή 5 ευρώ κάθε μήνα, θα σας εμφανίζεται στον αναλυτικό λογαριασμό σας» και ότι αν χρειαζόταν, είναι σε θέση να κόψουν μια συνολική απόδειξη. Συγκεκριμένα απαντά: «Σε ό,τι αφορά την απόδειξη, κανονικά είναι αρκετός ο αναλυτικός λογαριασμός, αλλά αν θέλετε συνολική απόδειξη για το ποσό για τον λογιστή σας, θα σας κόψουμε απόδειξη και θα μας δώσετε μια διεύθυνση για να σας την αποστείλουμε».

Απόδειξη που λογικά θα κοπεί από τον δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο καταθέσαμε τα χρήματα, δηλαδή από τον κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που εμφανίζεται και ως Κώστας Εφήμερος. Σύμφωνα με τους διαχειριστές, ήδη έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 1.000 συνδρομητές, άρα στον τραπεζικό λογαριασμό του κ. Παπαδόπουλου -ή του κ. Εφήμερου, αν προτιμάτε- θα κατατεθούν 5.000 ευρώ. Στόχος του «1101» είναι οι 1.000 να γίνουν σύντομα 50.000, ώστε στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της bitsandbytes να μπαίνουν κάθε μήνα 250.000 ευρώ!

Σχόλια

18

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!