Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Περί ευεργεσίας .

Οι καιροί σκοτεινιάζουν και η κάθε λιακάδα παίρνει άλλη διάσταση στην σημασία της.
Κάθε τι καλό που γίνεται, μοιάζει με τις Αλκυονίδες μέρες τον Χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι ο ήλιος είναι δεδομένος και περιοριζόμαστε μόνο στο κατά πόσο ζέστη η αέρα έχει.

Κάποιες λιακάδες στην κοινή ζωή, είναι οι μικρότερες η μεγαλύτερες ευεργεσίες και προσφοράς στην κοινή ζωή, η ο ένας προς τον άλλον που συνήθως είναι αφανείς και ανώνυμες.

Σαν παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις δωρεές στα σχολεία μας που έρχονται ακόμα και από την Αμερική.
Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω 2 από τους δωρητές που επέμεναν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
Είτε να βαφτούν οι τάξεις, είτε για τις υποτροφίες των παιδιών, είτε για συμμετοχή στα προγράμματα των εκδρομών τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αλλά ακόμα και εδώ, δίπλα μας, άνθρωποι προσφέρουν όχι μόνο εργασία, αλλά και χρήμα για να γίνουν πράγματα αναγκαία και επείγοντα. Να κυλάει ο τροχός και να λειτουργεί η μηχανή μέχρι να βρεθεί ο απομηχανής Θεός που θα την φτιάξει.

Είναι θλιβερό να διαβάζουμε και να ακούμε μια συνεχή απαξίωση των πάντων, μια ισοπέδωση κάθε προσπάθειας , την ώρα που χρειαζόμαστε να πιαστούμε από την κάθε καλή πράξη ακόμα και για να πάρουμε θάρρος.

Είναι αξιοθαύμαστοι και αξιέπαινοι όλοι τους και προσωπικά αισθάνομαι πάντα συγκίνηση όταν γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους, ειδικά αυτούς που ζουν τόσο μακρυά και θα μπορούσαν απλά, να βλέπουν την Κάρυστο μόνο σαν έναν τόπο που περνούν τις διακοπές τους.

Δεν είναι λοιπόν μόνο οι δωρητές όσοι έχουν αποδημήσει εις Κύριον, αλλά και  άνθρωποι  που κάθονται  δίπλα μας πιθανόν στο καφενείο, και ίσως όταν μιλάμε απαξιωτικά , απλά να μην λένε τίποτα κάνοντας νόημα σε όποιον ξέρει, να μην απαντήσει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!