Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Συμπάσχουμε με την Γαλλία και καλά κάνουμε.Όχι, δεν έβαλα την Γαλλική σημαία στο προφίλ μου, αλλά αυτό δεν μετριάζει ούτε το σοκ ούτε την θλίψη για όσα έγιναν.
Η Γαλλία και η Γαλλική σημαία σημαίνουν πολλά πράγματα για μένα προσωπικά.
Η Γαλλική Επαναστάση μπορεί να μοιάζει μακρινή, αλλά το Παρίσι και οι στιγμές που έζησα εκεί, ήταν μόλις πριν λίγο καιρό.
Οι φίλοι Γάλλοι, ο αδελφοποιημένος δήμος, η μόλις πριν λίγες μέρες συμμετοχή μας σε Γαλλική έκθεση, τα γνωστά μου παιδιά που φοιτούν εκεί, όλα μοιάζουν οικεία και πολύ πολύ κοντά μας.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά και τόσοι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν με πολύ κόπο να τα κάνουν δύσκολα και μπερδεμένα.
Όταν πεθαίνει κάποιος γνωστός μας, πάμε στην κηδεία, αν είναι συγγενής το πένθος είναι αβάσταχτο, και μου φαίνεται ότι κάπως ήταν από πολλούς να μας μαλώσουν που ...πήγαμε στην κηδεία..μεταφορικά, των δικών μας γνωστών και όχι σε όποια κηδεία γίνεται αυτή την στιγμή στον κόσμο όλο.
Δεν υπάρχει στιγμή στην ιστορία του ανθρώπου που η βία και η ειρήνη δεν πήγαιναν δίπλα δίπλα.
Δεν υπάρχει στιγμή πολιτισμού που δεν στηρίχτηκε σε κάποια αδικία που δεν χρηματοδοτήθηκε από φανερό και κρυφό χρήμα, που δεν πόνεσε τους ανθρώπους είτε έτσι είτε αλλιώς.
Αυτή η επιλεκτική μνήμη , το μένος εναντίον της δύσης στης οποίας τον πολιτισμό με αυταπάτες πιστεύουμε ότι ανήκουμε, με τρομάζει πάρα πολύ για το μέλλον μας γενικά, αλλά κυρίως στο θέμα των στόχων των ισλαμιστών που έχουν για μας.
Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε μας πόλεμο τους εμφύλιους τους είχαμε εύκολους και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το πως, αφού μια απλή αυθόρμητη κίνηση συμπαράστασης έβγαλε στην επιφάνεια τόσο πάθος και μένος.

Πολλές οι αιτίες, πολλές οι αφορμές και πίσω από όλα τα πετροδόλαρα και οι πηγές, αλλά έχουμε φτάσει για όσους το έχουν καταλάβει, και οι άλλοι θα το καταλάβουν πολύ σύντομα, σε ένα κομβικό σημείο, και θα πρέπει να διαλέξουμε το εδώ και το εκεί.
Με ποια πλευρά ήμαστε?
Θα υποστηρίξουμε τις αξίες που δυτικού πολιτισμού η θα μας καταπιεί το μαύρο Ισλάμ?
Θα αναλύουμε τα λάθη των μεγάλων δυνάμεων η θα πάρουμε σθεναρή θέση απέναντι στον σκοταδισμό?
Όταν ο Μεσαίωνας προελαύνει πόση άνεση χρόνου υπάρχει για φιλοσοφίες και εσωτερικές αψιμαχίες ?
Νομίζετε ότι στο ΙΡΑΝ , η στο Αφγανιστάν, περίμεναν ότι θα ζούσαν αυτό που ζουν?
Οι πολιτισμένοι δυτικής σκέψης εξαφανίστηκαν από την βία των Ταλιμπάν και πολλές χώρες, η μία μετά την άλλη στην μέρες μας παθαίνουν το ίδιο.
Αντί αυτό να μας βάλει σε μια διαδικασία επιφυλακής και αυτοάμυνας, εμείς ήμαστε ανέμελοι ότι ήμαστε στο απυρόβλητο και τίποτα δεν θα αλλάξει στον τρόπο της ζωής μας με τις αξίες που ξέρουμε.
Όμως όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί μέσα στις χιλιετίες εξαφανίστηκαν από την βαρβαρότητα, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Θα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον πολιτισμό που έχουμε, η θα μας παρασύρει το εκδικητικό μίσος για τα λάθη των μεγάλων δυνάμεων  στο πλευρό των καταστροφέων μας?

Στο ΙΡΑΝ μόλις πριν λίγους μήνες σε επιδρομή σε σπίτι μετά από τηλεφώνημα, σκότωσαν εν ψυχρό 15 έφηβους επειδή είχαν πάρτι και χόρευαν.
Αυτόν τον πολιτισμό θέλετε?
Σίγουρα όχι.

Διάβασα κάπου ότι αν ένας ΚΟΥ ΚΟΥΧ ΚΛΑΝ είναι Χριστιανός, τότε ο ΙΣΙΣ είναι μουσουλμάνος.
Μεγάλη ανοησία  ..
Το Ισλαμικό Κράτος, είναι ΚΡΑΤΟΣ, με έδαφος και αυτή την στιγμή με παγκόσμια επιθετική στρατηγική.
Που είναι η ΚΟΥΚΟΥΧ ΚΛΑΝ?
Κάτι λίγοι γραφικοί στις εσωτερικές πολιτείες της Αμερικής που παρακολουθούνται στενά από τις υπηρεσίες.

Στο εδώ και στο τώρα, όχι ο δυτικός πολιτισμός, αλλά ΚΑΘΕ πολιτισμός δέχεται επίθεση.
Για αυτό και οι επιθέσεις στον Λίβανο, στο Σουδάν , στην Κένυα και στις Φιλιππίνες.

Χτες το βράδυ στην Νιγηρία, σε αγορά! Φυσικά η Μπόκο Χαράμ το παρακλάδι των ΙΣΙΣ στην Αφρική.
http://www.topontiki.gr/article/149925/32-nekroi-kai-80-traymaties-apo-vomvistiki-epithesi-se-lahanagora-sti-nigiria#.VkunWpEe660.facebook
Συμπάσχουμε με την Γαλλία, συμπάσχουμε για τον συμβολισμό των επιθέσεων και καλά κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...