Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γυμνάσιο Καρύστου, παράπονα και καταλήψεις.

Χτες το βράδυ έμαθα ότι τα παιδιά του Γυμνασίου ήταν στον χώρο του σχολείου και σκεφτόντουσαν να κάνουν κατάληψη. Τελικά, θα έφευγαν την νύχτα και θα επέστρεφαν το πρωί.
Περνώντας από εκεί συνάντησα μια μαθήτρια  Γυμνασίου και την ρώτησα γιατί κάνουν κατάληψη.
Το μικρό κοριτσάκι κρύβει μια αγωνίστρια μέσα της και με πολύ ζήλο άρχισε να μου απαριθμεί τους λόγους, σημειώνοντας  ότι σήμερα είναι μέρα απεργίας και καταλήψεων.
"Και τι θα γίνει αν χάσουμε 3 ώρες που έχουμε για να φωνάξουμε για όλες τις άλλες που δεν γίνονται και δεν έχουμε καθηγητές?"

Μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση ότι αν και δεν με ήξερε, ούτε ρώτησε γιατί της κάνω όλες αυτές τις ερωτήσεις, παρά μιλούσε για την κατάσταση στο σχολείο και ότι την ενοχλεί.
Αυτό δείχνει ότι τουλάχιστον μερικά παιδιά, πραγματικά νοιάζονται και με όλη τους την καρδιά θέλουν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο.Εκτός από τους καθηγητές, τα υπόλοιπα παράπονα και αιτήματα θα λυνόντουσαν αμέσως και πολύ εύκολα αν υπήρχε τόλμη και συνεννόηση μεταξύ όλων των υπευθύνων για την λειτουργία του σχολείου.
Με την ευκαιρία της μικρής αυτής κουβέντας με το παιδί , όπως και πολλές με άλλα,  θα πρέπει να πούμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων επιβάλλεται ειδικά αυτές τις μέρες που οι γονείς δεν μπορούν να στραφούν προς ιδιώτες , να προσέχουν ποιοι είναι μέσα στις τάξεις και αν είναι ακατάλληλοι, να χρησιμοποιούν τα μέσα που τους παρέχει η υπηρεσία.
Το "αγαπάμε τα παιδιά", είναι μια κουβέντα, το τι κάνουμε για αυτό, είναι μια άλλη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!