Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΚαρύστουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου. Αποτέλεσε μια πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Από τη συγκέντρωση δόθηκε μήνυμα προετοιμασίας για τα επόμενα βήματα αγωνιστικής κλιμάκωσης, για να απαντήσουμε ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Καρύστου ο οποίος αναφέρθηκε στις περικοπές στις συντάξεις και στο νέο ασφαλιστικό. Απεύθυνε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του συλλόγου.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Δ. Παρασκευάς, μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία:
«Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προετοιμάζει το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου.

Ετοιμάζονται δηλαδή νέα μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα των δύο πρώτων μνημονίων. Αυτά τα νέα μέτρα έχουν να κάνουν με νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, με κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, με νέους φόρους, με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Μπροστά σ’ όλα αυτά η κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μας λένε να κάνουμε υπομονή. Πως τα μέτρα είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας, πως θα παρθούν ισοδύναμα για να αποκαταστήσουν την κοινωνική αδικία.
Λένε ψέματα!
Μιλώντας για ισοδύναμα θέλουν να κερδίσουν χρόνο. Να βάλουν μια μερίδα εργαζομένων ενάντια σε μια άλλη για το ποιος θα πληρώσει περισσότερο. Η αλήθεια είναι  πως με τα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα» θα πάρουν τα λεφτά και πάλι από το λαό αλλά με άλλο τρόπο. Για παράδειγμα το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα είναι η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και για τα μικρού κυβισμού αυτοκίνητα.
Όταν μιλά για ανάπτυξη η κυβέρνηση δε λέει ποιόν πραγματικά αφορά. Κρύβουν πως η ανάπτυξη θα κτιστεί πάνω στα ερείπια των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού, με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων, με την καταστροφή των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και κτηνοτρόφων.
Αποδεικνύεται πως κέρδη για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες και ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών δεν πάνε μαζί.
Ειδικά σε περίοδο κρίσης, όπως τώρα, αυτή η αντίθεση μεγαλώνει με συνέπεια να μην ικανοποιούνται όχι οι σύγχρονες αλλά ούτε και οι στοιχειώδεις ανάγκες για μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικά είναι τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία.
Ο αγώνας μας είναι πολύ σκληρός και άνισος. Έχουμε απέναντι μας αυτούς που μας κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους, τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ και τις άλλες ενώσεις του κεφαλαίου. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι.
Απέναντι σ’ αυτή τη σύγχρονη «Ιερή  Συμμαχία» πρέπει να αντιτάξουμε την μεγάλη μας δύναμη, την οργάνωση μας. Οργάνωση παντού σε κάθε χώρο και κλάδο.
Όλοι μαζί με ψηλά το κεφάλι να μπούμε στη μάχη, να μην υποχωρήσουμε, κλείνοντας τα αυτιά μας στις Σειρήνες του συμβιβασμού, του δήθεν ρεαλισμού. Να μην περιμένουμε άλλο υποψήφιους «μεσσίες» να μας σώσουν, να μας απαλλάξουν από τα προβλήματά μας.
Να μην απαιτήσουμε τίποτα λιγότερο από τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Όσο είμαστε ο καθένας μόνος του ο εχθρός μας θα μοιάζει ανίκητος.
Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν στις 71 συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας γιατί εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε όλο τον πλούτο της κοινωνίας!
Με την οργάνωσή μας μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Ο λαός μας και οι άλλοι λαοί το έχουν αποδείξει με την πάλη τους πολλές φορές!
Κόντρα σε όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους, ο δικός μας μονόδρομος είναι να διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!»
Κάρυστος, 12 Νοέμβρη 2015
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!