Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Πολιτιστικός Σύλλογος " ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" στην Αγία Παρασκευή, κλείνει τα 4 χρόνια του και γιορτάζει !

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως φέτος ο σύλλογος μας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, κλείνει 4 χρόνια λειτουργίας!!! Ωστόσο, επειδή είναι καθημερινή και οι υποχρεώσεις είναι πολλές για τον καθέναν μας, θα γιορτάσουμε τα γενέθλια μας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.00 στο κέντρο εκδηλώσεων «Ο Φωτογράφος» στην Παιανία (Πάροδος Αγίας Μαρίνας 3)!!
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε τα 4 χρόνια ζωής του συλλόγου μας και να γλεντήσουμε!!!
Η τιμή κατ’άτομο είναι 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.
Θα υπάρχει επίσης και παιδικό μενού το οποίο είναι στα 10 ευρώ.
Σαφώς και από κανένα γλέντι του συλλόγου μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός και το τραγούδι!!! Γι’αυτό ετοιμαστείτε να γλεντήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί παρέα ως το βράδυ!!! 
Για την καλύτερη διευκόλυνση της οργάνωσης, καλό θα ήταν από σήμερα να δηλώνετε εάν και πόσα άτομα από την οικογένεια και τους φίλους σας θα παρευρεθείτε στα ΓΕΝΕΘΛΙΑ, είτε στο μάθημα του παραδοσιακού χορού, είτε στα τηλέφωνα: 

6975804236 ( Τσιαμπαλής Θωμάς )
6945404992 ( Κόλλια Μαρία ).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 και έχει έδρα την Αγία Παρασκευή – Αθήνα. 

Το όνομα που δόθηκε στο Σύλλογο «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» έχει τις ρίζες του βαθιά κρυμμένες στην αρχαία Ελλάδα, η οποία σαν ομπρέλα αγκαλιάζει όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς - από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και την Μικρά Ασία.

Με αφετηρία την αρχαία Ελλάδα και βασικά στοιχεία όπως η δύναμη, η ένταση και το πάθος του χορού ξεπήδησε μέσα από τους αιώνες το όνομα «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ», για τους οποίους υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Εμείς επιλέξαμε αυτή που περικλείει, όλα τα παραπάνω. 

«ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»: Ιερείς της θεάς Κυβέλης (θεά της άγριας φύσης και της γονιμότητας) οι οποίοι τη λάτρευαν χορεύοντας με μανιώδη φανατισμό και εντυπωσιακές κινήσεις ολόκληρου του σώματος, ακατάπαυστα μέχρι το πρωί.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου, είναι η διάσωση των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών και η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των επιπέδων καθώς και τμήμα χορωδίας. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, διδάσκονται τους χορούς και τα τραγούδια, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στην περιοχή τους, μετά από λεπτομερή καταγραφή του τοπικού ιδιώματος από τον εκλεκτό δάσκαλο χορού Ιάκωβο Πελέκη και τη δασκάλα χορωδίας Έφη Βαϊρλή.

Στις δράσεις του Συλλόγους συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, φεστιβάλ και χορευτικές – θεατρικές παραστάσεις, η συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, κ.λπ. Ο Σύλλογος επιδιώκει τη διαρκή επαφή των μελών του με την τοπική κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων, τη στενή συνεργασία και το συντονισμό με φορείς και συλλόγους με παρεμφερείς σκοπούς σε τοπικό, διαδημοτικό ή και πανελλήνιο επίπεδο. 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

- E-mail: syllogos.koryvantes@gmail.com


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ?
Ο χρήστης ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε…
Kατά πρώτον, καλημέρα, Κατά δεύτερον, οι αναγνώνστες μου δεν είναι μόνο στο χωριό μας αγαπητέ.Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, αλλά είναι ΠΑΝΤΟΥ, και κυρίως στην Αττική, Σε όλη την Αττική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!