Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

O Πολιτιστικός Σύλλογος " ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ" στην Αγία Παρασκευή, κλείνει τα 4 χρόνια του και γιορτάζει !

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως φέτος ο σύλλογος μας, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, κλείνει 4 χρόνια λειτουργίας!!! Ωστόσο, επειδή είναι καθημερινή και οι υποχρεώσεις είναι πολλές για τον καθέναν μας, θα γιορτάσουμε τα γενέθλια μας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.00 στο κέντρο εκδηλώσεων «Ο Φωτογράφος» στην Παιανία (Πάροδος Αγίας Μαρίνας 3)!!
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε τα 4 χρόνια ζωής του συλλόγου μας και να γλεντήσουμε!!!
Η τιμή κατ’άτομο είναι 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.
Θα υπάρχει επίσης και παιδικό μενού το οποίο είναι στα 10 ευρώ.
Σαφώς και από κανένα γλέντι του συλλόγου μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός και το τραγούδι!!! Γι’αυτό ετοιμαστείτε να γλεντήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί παρέα ως το βράδυ!!! 
Για την καλύτερη διευκόλυνση της οργάνωσης, καλό θα ήταν από σήμερα να δηλώνετε εάν και πόσα άτομα από την οικογένεια και τους φίλους σας θα παρευρεθείτε στα ΓΕΝΕΘΛΙΑ, είτε στο μάθημα του παραδοσιακού χορού, είτε στα τηλέφωνα: 

6975804236 ( Τσιαμπαλής Θωμάς )
6945404992 ( Κόλλια Μαρία ).

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) ιδρύθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2011 και έχει έδρα την Αγία Παρασκευή – Αθήνα. 

Το όνομα που δόθηκε στο Σύλλογο «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» έχει τις ρίζες του βαθιά κρυμμένες στην αρχαία Ελλάδα, η οποία σαν ομπρέλα αγκαλιάζει όλους τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς - από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και την Μικρά Ασία.

Με αφετηρία την αρχαία Ελλάδα και βασικά στοιχεία όπως η δύναμη, η ένταση και το πάθος του χορού ξεπήδησε μέσα από τους αιώνες το όνομα «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ», για τους οποίους υπάρχουν διάφορες παραδόσεις. Εμείς επιλέξαμε αυτή που περικλείει, όλα τα παραπάνω. 

«ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ»: Ιερείς της θεάς Κυβέλης (θεά της άγριας φύσης και της γονιμότητας) οι οποίοι τη λάτρευαν χορεύοντας με μανιώδη φανατισμό και εντυπωσιακές κινήσεις ολόκληρου του σώματος, ακατάπαυστα μέχρι το πρωί.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου, είναι η διάσωση των παραδοσιακών χορών και τραγουδιών και η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Σύλλογος διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των επιπέδων καθώς και τμήμα χορωδίας. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, διδάσκονται τους χορούς και τα τραγούδια, όπως ακριβώς παρουσιάζονται στην περιοχή τους, μετά από λεπτομερή καταγραφή του τοπικού ιδιώματος από τον εκλεκτό δάσκαλο χορού Ιάκωβο Πελέκη και τη δασκάλα χορωδίας Έφη Βαϊρλή.

Στις δράσεις του Συλλόγους συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, φεστιβάλ και χορευτικές – θεατρικές παραστάσεις, η συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, κ.λπ. Ο Σύλλογος επιδιώκει τη διαρκή επαφή των μελών του με την τοπική κοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων, τη στενή συνεργασία και το συντονισμό με φορείς και συλλόγους με παρεμφερείς σκοπούς σε τοπικό, διαδημοτικό ή και πανελλήνιο επίπεδο. 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

- E-mail: syllogos.koryvantes@gmail.com


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ?

sofiascomments είπε...

Kατά πρώτον, καλημέρα, Κατά δεύτερον, οι αναγνώνστες μου δεν είναι μόνο στο χωριό μας αγαπητέ.Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, αλλά είναι ΠΑΝΤΟΥ, και κυρίως στην Αττική, Σε όλη την Αττική.

Δημοσίευση σχολίου