Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

2016 ευχές για τον νέο χρόνο για μικρούς και μεγάλους.

Πολλές πολλές ευχές για το νέο έτος, με υγεία ,γιατί αν υπάρχει υγεία όλα τα άλλα μπορούν με κάποιο τρόπο να ξεπεραστούν.

Αυτόν τον καιρό, ακούμε συνέχεια για νέους νόμους, για νέα ήθη για νέες πραγματικότητες που ήταν αδιανόητα πριν λίγα χρόνια.
Πως μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουμε την ζωή μας η χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα η να έρθουμε σε δύσκολη θέση χωρίς να το θέλουμε?
Το σύμφωνο συμβίωσης, οι νόμοι για την ομοφοβία για όποιον έχει αντίρρηση στις αρχές αυτές, οι νόμοι και οι υποχρεώσεις για τα ζώα και τα κατοικίδια, τα δικαιώματα της φύσης σύμφωνα με την Χάρτα της Γης που ακόμα δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστή, ανατρέπουν πάρα πολλά στην ζωή μας και επιβάλλουν νέες συμπεριφορές.
Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά για τους καθημερινούς ανθρώπους γιατί όπως λέει και η παροιμία, "Δεν μαθαίνει ο γέρος λύκος νέα περπατησιά", για αυτό χρειάζεται μια αμοιβαία κατανόηση και να μην αρπάζουν τον κόσμο από τον λαιμό με το παραμικρό.

Προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου με την πρακτική να προσπαθεί το κράτος με νόμους να επιβάλλει ιδεολογίες, τρόπο ζωής , ηθική κλπ.
Δηλαδή η ηθική δεν είναι δουλειά του κράτους και όταν η ηθική γίνεται δουλειά της αστυνομίας, τότε έχουμε τον χειρότερο φασισμό.
Έχουν διαλυθεί τα πάντα και όλα έχουν καταλήξει σε τροπολογίες και νομικές γραμμές μαζί με άνευ προηγουμένου τρομοκρατία προς κάθε έναν που δεν συμφωνεί η τολμά να δηλώσει κάποιες ενστάσεις η έστω φιλοσοφική προσέγγιση.
Αντί για αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο να ξαναδούμε και να ξανακαλλιεργήσουμε τους απλούς κανόνες ευπρέπειας και συμπεριφοράς που έχουμε ξεχάσει κατά πολύ.

Θα σας πω μερικούς και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος να τους βρει λάθος, που πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά.

1, Η ομορφιά στον άνθρωπο είναι η συμπεριφορά του και το καλύτερο στολίδι του είναι η γλώσσα του, όπως επίσης, Να μην έχεις πιο μεγάλη γλώσσα από το μπόι σου.
2. Κοντά τα χέρια σου. ( δηλ, δεν αγγίζουμε δεν κτυπάμε δεν πειράζουμε κανέναν χωρίς την συγκατάθεση του).
3. Το Αγαπάτε αλλήλους. Η μεγαλύτερη εντολή όλων που δεν ξεχωρίζει κανέναν και για κανέναν λόγο.
4. Η ιδιωτική ζωή δεν πρέπει να γίνεται δημόσια.
5. Αγαπάμε τα ζώα και τα προστατεύουμε, Όπως μας μάθαινε η μαμά μας και η δασκάλα μας στο νήπιο, το τραγουδάκι του Ιωάννη Πολέμη,

ΤΑ ΖΩΑ

Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα,
μην τάχα σαν εμένα
κι εκείνα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δε θα τ' αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.
Ακόμα κι όταν βλέπω
πως τα παιδεύουν άλλοι,
εγώ θα τρέχω πάλι
με θάρρος σταθερό, 
θα προσπαθώ με χάδια
τον πόνο τους να γιάνω
κι ό,τι μπορώ θα κάνω
να τα παρηγορώ. 

Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους κανόνες που το κάθε παιδί πρέπει να μαθαίνει και να ζει με αυτούς από πολύ πολύ μικρό και μετά πολλοί από τους νόμους  είναι περιττοί. 
Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι από την νομολογία,αλλιώς ειδικά στο Ισλάμ που μαθαίνουν το πως κόβουμε τα χέρια στους κλέφτες, δεν θα υπήρχαν, αλλά όπως βλέπουμε και υπάρχουν και αυξάνονται.
Στις δυσκολίες της ζωής, μια από τις απαντήσεις είναι να ξαναδούμε το που στηρίζεται η συμπεριφορά και η ψυχολογία μας και τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα χρειάζονται περισσότερο από μας τους μεγαλύτερους μια γερή βάση να στηριχτούν .

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου