Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

2016 Let's do it ! στον δήμο Καρύστου.

 Σήμερα ήταν ίσως η τελευταία μέρα του let's do it, μιας και οι δράσεις έχουν ξεκινήσει πολύ πριν, και θα συνεχιστούν και αργότερα σε ορισμένα σημεία.
Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες των συλλόγων που πήραν μέρος και βλέπουμε ότι μεγάλο βάρος δόθηκε φέτος στα μονοπάτια των γύρω χωριών,
 όπως και οι παραλίες.
Ακόμα και τα σχολεία έκαναν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχέση με το περιβάλλον για να έχουμε αυριανούς συνειδητοποιημένους πολίτες.
 Ο καιρός βοήθησε και καμαρώσαμε και μεις ,που για διάφορους λόγους δεν πήγαμε, τους φίλους συμπατριώτες μας και έκαναν την καλή τους πράξη για το περιβάλλον και το σύνολο.
 Με την ευχή  να υπολογίζουμε όλοι την σημασία της αγάπης και φροντίδας για το περιβάλλον , αποχαιρετούμε το φετινό let's do it!

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου-Κοτσίκειου στο
«Let’s do it» - Κάρυστος 2016
Στα πλαίσια του προγράμματος « Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece» το σχολείο μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν τον σεβασμό του περιβάλλοντος και βέβαια του σχολικού τους περιβάλλοντος.
Ζωγραφική στους τοίχους του προαύλιου χώρου του 1ου Δ. Σχ. Καρύστου.
• Ζωγραφική σύνθεση με παιδιά που παίζουν χαρούμενα ανάμεσα σε δένδρα, λουλούδια και παράξενα φυτά. Ζώα, πουλιά, πεταλούδες και μέλισσες συμπληρώνουν ευχάριστα την εικόνα.
Υλικά: πλαστικά χρώματα.
Συμμετοχή μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης.
• Ζωγραφική σύνθεση, αντίγραφο μινωικής τοιχογραφίας, με θέμα «Το ποτάμι». Θήρα 17ος αιώνας π. Χ. Παράξενα ζώα και πτηνά πλαισιώνουν τα νερά του ποταμού. Υδρόβια φυτά και διακοσμητικά στοιχεία.
Υλικά: πλαστικά χρώματα.
Συμμετοχή μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης.
• Κατασκευή σκιάχτρου.
Υλικά: ξύλα, παλιά και φθαρμένα ρούχα, λινάτσα, άχυρο και υφάσματα.
Συμμετοχή μαθητών της Ε’ και Στ’ τάξης.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Εικαστικών Μάρθα Τζαβάρα. Συμμετείχε η καθηγήτρια Αγγλικών Κωνσταντίνα Σχίζα.
Άλλες δράσεις:
• Δημιουργία αυτοσχέδιου τραγουδιού «Σώστε τα ζώα, σώστε τα δάση».
Στίχοι: Μάρθα Τζαβάρα.
Μουσική: Ηρώ Πλακιά.
Τραγουδούν οι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Δ1.
Μουσική παίζουν: Κιθάρα - Ηρώ Πλακιά.
Μπεντίρ – Μαρούσα Μπρόνου.
• Δημιουργία χειροποίητων πινακίδων με απόσπασμα από τραγούδι, από τους μαθητές του Δ1 και τη δασκάλα τους Μαρούσα Μπρόνου.
• Ατομικές και ομαδικές καλλιτεχνικές εργασίες από τους μαθητές του Δ2 (ζωγραφιές, αφίσες, κολάζ, ανάγνωση παραμυθιών) με τη δασκάλα τους Ελένη Δεμερτζίδου.
Πιο αναλυτικά:
Κατασκευή αφίσας «Η Ανακυκλωσούλα».
Κολάζ με τα απειλούμενα είδη ζώων.
Διαβάσαμε το παραμύθι «Η κυρα-Φύση και ο κακός ρύπος» και το
παραμύθι «Η ανακύκλωση και οι φίλοι της».
Ας αγαπήσουμε τη φύση που μας περιβάλλει. Και τότε θα την προστατεύσουμε από τις βάρβαρες επεμβάσεις και κακοποιήσεις μερικών ανθρώπων. Ας τη διατηρούμε καθαρή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και τη ζωή μας σε ισορροπία, γιατί πρέπει να ξέρουμε πως, αν καταστραφεί η φύση, αυτόματα θα πάψουμε να υπάρχουμε κι εμείς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...