Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φάνη Σπανού στον Δήμο Κύμης-Aλιβερίου.

Δελτίο τύπου.   
Επίσκεψη στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου πραγματοποίησε την Τρίτη 19 και την Παρασκευή 22 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Φάνης Σπανός συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Δημήτρη Βουρδάνο.
Αρχικώς επισκέφτηκαν το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Μπουραντά, όπου παρουσία των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, τον ενημέρωσαν για τα έργα και τις δράσεις που εξελίσσονται στα όρια του Δήμου από την Περιφέρεια, ενώ συζήτησαν νέες προτάσεις και ζητήματα προς επίλυση. Επισημάνθηκαν οι μεγάλες κοινές προτεραιότητες Περιφέρειας και Δήμου σε σχέση με το διαμήκη και οριζόντιο οδικό άξονα της Εύβοιας και συγκεκριμένα οι παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, καθώς και ο δρόμος Λέπουρα - Στόμιο που θα οδηγεί στο νέο λιμένα Κύμης. Η μελέτη για το συγκεκριμένο δρόμο μεταφέρθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας, οπότε θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και σύντομα να ολοκληρωθεί. Ακόμη, επισημάνθηκε η ανάγκη επανεκκίνησης του φράγματος Μανικίων και τα ζητήματα βλαβών του υφιστάμενου οδικού εθνικού και επαρχιακού δικτύου, τα οποία θα αντιμετωπισθούν το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα από δύο έργα συντήρησης οδικού δικτύου Κεντρικής Εύβοιας συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Εξάλλου, ήδη εκτελούνται ο περιβάλλων χώρος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης, η οδός Ζάρακες - παραλία Αλμυροποτάμου, το ΣΧΟΑΠ Δυστίων, το κλειστό γυμναστήριο Αλιβερίου, τα δύο έργα πρόσβασης προς το Μετόχι από Στρόπωνες και από Κύμη, καθώς επίσης και η μελέτη προστασίας παράκτιας ζώνης Πλατάνας. Άμεσα, δε, ξεκινούν το έργο συντήρησης του Κέντρου Υγείας Αλιβέριου, η μελέτη καθορισμού αιγιαλού στην Πλατάνα, η γεωτεχνική και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και τέλος οι διακοπείσες μελέτες διευθέτησης των χειμάρρων Μανικιάτη, Αλιβερίου και Αυλωναρίου.
Στη συνέχεια και παρουσία των οικείων Αντιδημάρχων, συναντήθηκαν με τον εμπορικό σύλλογο Αλιβερίου. Ακολούθως, συναντήθηκαν με προέδρους κοινοτήτων, συλλόγους και πολίτες των Κριεζών και του Δύστου στα Κριεζά, των Ζαράκων και του Αργυρού στους Ζάρακες, των Κονιστρών, Αγίου Βλασίου, Κουρουνίου, Διρευμάτων, Καδίου, Γιάννηδων και Ταξιάρχη στις Κονίστρες. Κατόπιν, επισκέφτηκαν τους Κήπους και το Μονόδρι, τον Άγιο Λουκά, όπου συναντήθηκαν και με εκπροσώπους από τους Παραμερίτες και το Τραχήλι, το Παρθένι παρόντων και των προεδρείων Θαρρουνιών και Παναγιάς και τον Άγιο Ιωάννη.
Τη δεύτερη ημέρα επισκέφτηκαν αρχικώς τον Αντιδήμαρχο Κύμης. Ακολούθως και παρουσία του Αντιδημάρχου συναντήθηκαν με τον εμπορικό σύλλογο Κύμης και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και το Νοσοκομείο Κύμης, όπου συναντήθηκαν με το διοικητή και το προσωπικό. Κατόπιν μετέβησαν στα Βίταλα παρουσία εκπροσώπων και του Μετοχίου και στο λιμάνι Κύμης που σήμερα ολοκληρώνει ο ΟΛΝΕ όπου συναντήθηκαν με το λιμενάρχη. Ακολούθησαν συναντήσεις στην Πλατάνα με εκπροσώπους και της Ποταμίας, στους Ανδρονιάνους με εκπροσώπους των Καλημεριάνων, της Ενορίας και του Πύργου και στον Οξύλιθο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε, παρουσία και πάλι του τοπικού Αντιδημάρχου, στη δημοτική ενότητα Αυλωναρίου, αρχικά στο Αυλωνάρι όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των κοινοτήτων και των συλλόγων Αυλωναρίου, Αγ. Γεωργίου, Πυργίου, Οριού, Ωρολογίου και Οκτωνιάς και τέλος στο Νεοχώρι με εκπροσώπους από τα Περιβόλια, το Γαβαλά και την Αχλαδερή.
 Σε όλες αυτές τις συναντήσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες για ζητήματα όπως τα τεχνικά έργα, αλλά και δράσεις ανάπτυξης του Τουρισμού, του Πολιτισμού και του Πρωτογενούς Τομέα. Επισημάνθηκαν ακόμη ζητήματα χρηματοδότησης δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων, αλλά και αγροτικής οδοποιίας και καθαρισμού ακτών, για τα οποία ο Φάνης Σπανός ενημέρωσε πως έχουν ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο grader και ακτοκαθαριστής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Ο Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: "Στο μεγαλύτερο γεωγραφικά Δήμο της Εύβοιας οι ανάγκες είναι τεράστιες. Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα, ο μόνος τρόπος να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος από αυτές είναι η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης και η ιεράρχηση προβλημάτων και προτεραιοτήτων από τους πολίτες προς τις διοικήσεις. Ακόμη, η ισορροπία ανάμεσα στα μικρά καθημερινά ζητήματα και στις μεγάλες στρατηγικές επιδιώξεις και βέβαια η ειλικρινής αντιμετώπιση των ανθρώπων και των προβλημάτων. Σε αυτούς τους άξονες κινείται η δράση και οι επιδιώξεις μας και είμαστε ευτυχείς να βρίσκουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια το Δήμο και την τοπική κοινωνία. Άλλωστε, κοινός στόχος όλων μας είναι μόνο η καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...