Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Οι φυλές της Εύβοιας.

Που λες πατριώτη σε αρκετούς έχω κατά καιρούς αναφέρει την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των δήμων του νησιού και την σε ένα μέτωπο επικοινωνίας με τους βουλευτές και γενικότερα το κράτος.
Σκεφτόμουν ότι αν υπήρχε ένας άνθρωπος κατάλληλα  καταρτισμένος , έστω και αν δεν είναι εκλεγμένος, από κάθε δήμο, να είχε συνεργασία με την περιφέρεια, τους βουλευτές και το επιμελητήριο. Έτσι θα ήμασταν πιο δυνατοί στο να διεκδικούμε τα αιτήματα όλων αλλά του κάθε ένα ξεχωριστά. Εν τοιαύτη περιπτώσει, όσο αφορά τον τουρισμό, τώρα πια υπάρχουν γραφεία ειδικά ακόμα και για προώθηση δήμων και πόλεων, επομένως οι αγαπητοί εκλεγμένοι μπορούν να έχουν τους καλύτερους συμβούλους και να μην κάνουν πατάτες που τις χρυσοπληρώνουμε ξανά και ξανά, και χωρίς αποτέλεσμα από πάνω.
Σε κάθε τέτοια αναφορά η απάντηση ήταν πάντα η ίδια, ότι ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ..

Ωραία λες και σκέφτεσαι...ότι οι βουλευτές δηλαδή τι σόϊ άνθρωποι είναι και μπορούν να συνεννοηθούν με όλους? Και όχι μόνο οι βουλευτές, αλλά και οι κάθε εκλεγμένοι που ασχολούνται όχι μόνο με το νησί αλλά και πιο πέρα.
Τι είδους άνθρωποι είναι στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα Πανελλαδικά? Με την ίδια λογική, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι εξωγήινος.

Μη τσιμπάς πατριώτη, δεν ήμαστε ΆΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ίδιος ήμαστε. Τώρα αν τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θεωρούνται τόσο πια ξεχωριστά τι να πω?
Σκέψου ότι συμπέθερος πας και βλέπεις άλλη νοοτροπία στο κάθε σπίτι, αλλά αυτό τι σημαίνει?
Δεν θα γίνει ο γάμος επειδή δεν συμφωνείς με την συμπεθέρα ?

Ήμαστε Έλληνες, ήμαστε Ευβοείς και ήμαστε ο κάθε ένας στο χωριό του άνετα στο σπίτι του και πάντα όταν πάει αλλού, φέρεται καλύτερα. "Τότε όλοι λένε, ΑΑΑΑ! άλλοι άνθρωποι αυτοί!"

Eπειδή αυτό το θέμα με την απομόνωση του κάθε μέρους του νησιού και την έλλειψη της συνολικής αντίληψης του νησιού,το έχω σκετφτεί πάρα πολύ, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν ένα πολύ ωραίο κόλπο των ανίκανων βουλευτών τόσα χρόνια, για να μας έχουν και έτσι στο χέρι.

Χωρισμένους, απομονωμένους  φτωχούς και με τέτοιες χαζές ιδέες, ότι ήμαστε ...άλλος κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φυτευτική περίοδος - Μην ξεχνάμε τα οπωροφόρα... Γράφει ο Σταμάτης Σεκλιζιότης.

 Ένας πάρα πολύ ωραίο άρθρο που θα ενδιαφέρει πολλούς που σκέφτονται να φυτέψουν νέα δέντρα σε αγρούς και κήπους.  Φυτευτική περίοδος - Μην ...