Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Αντιρρησίες συνείδησης χωρίς συμμάχους.

Για κάποιο λόγο ο όρος αντιρρησίες συνείδησης, αποδίδεται αποκλειστικά σε αναρχοαριστερά ρεύματα και κυρίως, αν δεν κάνω λάθος, σε όσους δεν θέλουν να πάνε στρατό.

Όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που αρνούνται να συμμορφωθούν στην καταχώριση τους σαν αριθμός στο κράτος και έτσι αρνούνται  να έχουν ΑΜΚΑ.
Δεν είναι μικροί οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν δουλέψει χρόνια, έχουν πληρώσει το κράτος για χρόνια, έχουν έστω και με το ζόρι αφήσει στα ταμεία τους το μέλλον των δύσκολων χρόνων της περασμένης τους ηλικίας και τι γίνεται?
Τους κλέβουν κανονικά και τους αναγκάζουν να πεθαίνουν και υπάρχει πρόβλημα και στην ταφή.. γιατί χωρίς ΑΜΚΑ, πως θα πεθάνεις?

Δεν έχει καμιά σημασία αν πιστεύουν ότι είναι χάραγμα αντίχρηστου η όχι. Αν θέλουν η ταυτότητα τους και το όνομα τους να είναι αρκετό. Το ευαίσθητο κράτος δεν ενδιαφέρεται αν ο γάμος ας πούμε είναι κάτι πάρα πάνω από τακτοποίηση οικονομικών για άτομα του ιδίου φύλλου, όμως εντελώς περιέργως δεν μπορεί να κάνει μια ρύθμιση για τους ανθρώπους που  έχουν άλλη άποψη και το σπουδαιότερο, έχουν πληρώσει και τους κρατά τα χρήματα τους.
Είναι άλλη μια περίπτωση που μας δείχνει τελικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσο κάνεις ότι σου λένε και πέρα από αυτό, δεν είσαι παρά ένας ανύπαρκτος αριθμός.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στις παροχές υγείας είναι η ύπαρξη αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Με μόνη την επίδειξη του ΑΜΚΑ, παρέχεται πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φυτευτική περίοδος - Μην ξεχνάμε τα οπωροφόρα... Γράφει ο Σταμάτης Σεκλιζιότης.

 Ένας πάρα πολύ ωραίο άρθρο που θα ενδιαφέρει πολλούς που σκέφτονται να φυτέψουν νέα δέντρα σε αγρούς και κήπους.  Φυτευτική περίοδος - Μην ...