Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος περιοδειών στην Εύβοια και Σκύρο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Ευβοίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Χαλκίδα, 28-04-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας ολοκλήρωσε τον κύκλο των περιοδειών στην Εύβοια και στη Σκύρο επισκεπτόμενος τις ημέρες Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη μαζί με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο, την Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Μπουρμά, τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη στο δημοτικό κατάστημα της οδού Ληλαντίων, όπου συνομίλησαν παρουσία και των Αντιδημάρχων για τα έργα και τις δράσεις που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και άπτονται των ενδιαφερόντων του Δήμου. Ο Φάνης Σπανός αφότου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, αναφέρθηκε στη διαφαινόμενη τελεσφόρηση της τεράστιας διαχρονικής και συλλογικής προσπάθειας για τη δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου "Παράκαμψη Χαλκίδας - Νέας Αρτάκης". Ακόμη αναφέρθηκε στο "Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας" που ολοκληρώνεται με πόρους εξασφαλισμένους από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Επιπλέον και μεταξύ άλλων, στα υπό ανέγερση σχολικά κτίρια Δημοτικού Κανήθου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, στα επικείμενα έργα οδικών συντηρήσεων εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και στο προς άμεση δημοπράτηση έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας.
Ακολούθως επισκέφτηκαν τη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίου, αρχικά στο Δημοτικό κατάστημα Βασιλικού, όπου παρουσία του Αντιδημάρχου, του Περιφερειακού συμβούλου Κώστα Βαρδακώστα, δημοτικών συμβούλων, φορέων και πολιτών, συνομίλησαν για έργα και δράσεις ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος της περιοχής Ληλαντίου, με κορυφαία την επικείμενη δημοπράτηση της μελέτης για την αποκατάσταση της αρδευτικής διάταξης του ποταμού Λήλαντα. Ακολούθως, μετέβησαν στο Μύτικα, στα Φύλλα, στη Λάμψακο και στον Άγιο Νικόλαο, όπου επίσης είχαν συναντήσεις με τις τοπικές κοινότητες, φορείς και πολίτες.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας και συγκεκριμένα στο Βαθύ, στο Φάρο, στην παραλία Αυλίδας και στο Καλοχώρι-Παντείχι. Εκεί, παρόντος και του Αντιδημάρχου, συζήτησαν για τα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας, καθώς επίσης και για ζητήματα περιβάλλοντος.
Τη Μ. Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης και συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Ακολούθησε επίσκεψη στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης και συνάντηση με αλιείς και με το Ναυτικό Όμιλο και τέλος συνάντηση με πολίτες στην περιοχή του Βατώντα. Τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν αφορούσαν στο οδικό δίκτυο και σε επαγγελματικά ζητήματα όπως η αλιεία, οι έδρες των ταξί και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδώνας, όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους αρχικώς επισκέφτηκαν τη Δροσιά και εν συνεχεία τα Λουκίσια, όπου και συνάντησαν τις τοπικές κοινότητες, συλλόγους και πολίτες της περιοχής. Ως σημαντικότερα ζητήματα τέθηκαν το οδικό δίκτυο, το προς συμβασιοποίηση έργο βραχοπροστασίας στο Κοκόσι, το ΓΠΣ Ανθηδώνας και η αγροτική και τουριστική ανάπτυξη.
Ο Φάνης Σπανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ολοκληρώνοντας την περιοδεία μας στις περιφερειακές κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων κλείνουμε ταυτόχρονα ένα μεγάλο κύκλο επισκέψεων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Έχοντας διανύσει το ένα τρίτο της θητείας μας, έχουμε δρομολογήσει ή ολοκληρώσει μια σειρά από δράσεις στο επίπεδο των τεχνικών έργων, στην Επιχειρηματικότητα, στον Τουρισμό, στον Πρωτογενή τομέα, αλλά και σε καθετί που απασχόλησε και απασχολεί τους συμπολίτες μας πέρα από τα στενά όρια των τυπικών αρμοδιοτήτων, αλλά  και των δομικών αδυναμιών του κεντρικού κράτους. Αυτές τις δράσεις επικοινωνήσαμε στους ανθρώπους, αφενός μεν για να γίνουν γνωστές, αφετέρου δε και κυριότερα για να συλλέξουμε τις προτάσεις, τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις τους, να τις κάνουμε εργαλείο δουλειάς και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Πλούσιοι λοιπόν σε προσλαμβάνουσες βγαλμένες απευθείας από τις τοπικές κοινωνίες της Εύβοιας, συνεχίζουμε να δουλεύουμε για όλα τα μικρά και μεγάλα που έχουμε μαζί πιστέψει και σχεδιάσει."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...