Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Λ.Ε Νότιας Καρυστίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Φίλες και Φίλοι,

Η Λαϊκή Ενότητα Ν. Καρυστίας, τα μέλη και οι φίλοι της δίνουμε το παρόν μαζί με όλους τους πολίτες της περιοχής μας αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες-κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους και προπάντων την νεολαία, για την οργάνωση του αγώνα με πρώτο στόχο την ακύρωση των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Επιδιώκουμε την ανατροπή όλων των πολιτικών που θυσιάζουν τις ζωές μας στο όνομα του Ευρώ, που το έχουν καταστήσει εθνικό μύθο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών ελίτ. Αυτοί που ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο και εξαθλιώνουν τον λαό με εργαλείο ένα χρέος για το οποίο ο λαός δεν ευθύνεται, αλλά και που σε τελική ανάλυση δεν είναι βιώσιμο. Εργαλείο τους όμως είναι και ένα πολιτικό σύστημα σε παρακμή, που με ιδιοτελή υπεροψία, συντάσσεται με τους δανειστές τοκογλύφους, για την διατήρηση των καρεκλών της εξουσίας.


Αυτές οι ώρες δεν μπορεί να αφιερώνονται από τους πολίτες στην παθητική παραλυτική ενατένιση της τραγωδίας, η οποία συχνά επενδύεται από τους ίδιους με οργή, απογοήτευση, γκρίνια, και αγανάκτηση προς πάσα κατεύθυνση και ακόμη συχνότερα με την μοιρολατρία του "όλοι ίδιοι είναι, τίποτε δεν γίνεται και δεν υπάρχει άλλη λύση, γι' αυτό ας βολευτούμε στην σιγουριά της εξαθλίωσής μας και έχει ο Θεός...” Σήμερα όμως, όλες οι οι ζωντανές και ανυπότακτες ριζοσπαστικές, αριστερές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του ελληνικού λαού, οφείλουν να στρατευτούν σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο. Σε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ που θα φέρει στο προσκήνιο μια νέα εθνική, δημοκρατική, κοινωνική και ταξική αντίσταση του ελληνικού λαού, ικανή να σαρώσει τα άθλια μέτρα και τα μνημόνια που τα γεννά η κρίση ενός παρηκμασμένου μονεταριστικού καπιταλιστικού συστήματος και που μετατρέπουν αυτόν τον τόπο σε έρημη χώρα. Ενός σχιζοφρενή Νεοφιλελευθερισμού  ο οποίος στο όνομα της πλήρους ομογενοποίησης των αγορών, αλλά και των λαών, επιφέρει εξαθλίωση της κοινωνίας, οικονομικό μαρασμό των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, κατάρρευση της ηθικής, της δικαιοσύνης, παρακμή του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος καθώς και πολλές άλλες μορφές παρακμής. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική μέριμνα υποβαθμίζονται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που η Ε.Ε και  το Δ.Ν.Τ. επιβάλλουν. 

Με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό Ν/Σ που κατέθεσε  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, επιβάλλονται άκρως αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,4δις (3% του ΑΕΠ) που θα πλήξουν σκληρά μισθωτούς και συνταξιούχους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Τα 1,8δις αφορούν περικοπές συντάξεων, 1,8δις άμεσους φόρους και ακόμη 1,8δις έμμεσους φόρους. Επί πλέον, σύμφωνα με τα "τεκταινόμενα", θα ψηφιστούν και επί πλέον μέτρα (εφεδρικό Μνημόνιο) ύψους 3,6δις ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό των βαρών στα 9δις...!!!

Πριν η χώρα βρεθεί σε κατάσταση μη αναστρέψιμη, οφείλουμε όλοι και όλες να βρεθούμε μαζί σε ένα νέο ΕΑΜ, των σύγχρονων περιστάσεων και των συνθηκών του 2016, και μπορούμε να σαρώσουμε τους νέο μνημονιακούς παραδομένος  κυβερνώντες και τους παλαιομνημονιακούς καιροφυλαχτούντες, που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες  στην θέση του χαλίφη.
Η Πολιτική Επιτροπή της ΛΑ.Ε.  Ν. Καρυστίας καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλον τον λαό να πυκνώσουν τις γραμμές της, να δώσουμε τον αγώνα ενωτικά, μαζί με όλες τις δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την φτώχεια, την δυστυχία, τους πολέμους, τον ρατσισμό, και τον ναζισμό. Τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς πείνα, ανεργία, δυστυχία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Όλο και περισσότεροι/ες  μέχρι να πλημμυρίσει η Ελλάδα με τον λαό και την νεολαία σ' ένα πάνδημο συναγερμό, όπως στην κατοχή και όπως στο πρόσφατο μεγάλο "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος. Αν το πιστέψουμε και το επιδιώξουμε μπορούμε. Ναι το μπορούμε, γιατί εδώ που φτάσαμε έχουν κοπεί οι γέφυρες της επιβίωσής μας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Και μη ξεχνάμε κορυφώνουμε τους αγώνες μέχρι τις 15 Μαΐου  μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης, με σημαία τις ολονύκτιες κινητοποιήσεις της Γαλλίας, στην οποία όλοι/ες συμμετέχουμε ολόθερμα, πρώτα απ´ όλα οι νέοι και νέες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!