Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Καρυστινά νέα στα Καρυστινά.

Να με συμπαθάς βρε πατριώτη, αλλά έχω κολλήσει με τα λαογραφικά μας και την διάλεκτο και μου βγαίνουν αυθορμήτως και αβιάστως, μπορώ να πω λόγια που τάχαμε ξεχάσει κάμποσο , αλλά όχι και τελείως για να λέμε και του στραβού το δίκιο.
Και αφού λέμε του στραβού το δίκιο, να μη πούμε και αυτουνού που βλέπει να μην έχει παράπονο?

 Τα νέα μας το λοιπόν, είναι ότι  πήραν άδεια για νέα ΑΠΕ, δηλ αιολικά πάρκα, που όλοι μας λένε που δεν θα πάνε αλλά δεν μας δείχνουν και έναν χάρτη με το που θα πάνε, να ξέρουμε και μεις τα τι και τα πως και να μην ανησυχούμε αν πάμε για καλό η πάμε κατά ήλιου.

Σε όσες συντήσεις γίνονται, ακούγονται προβληματισμοί, και πολύς κόσμος ανησυχεί και γω μαζί, αλλά άκρη δεν βγάζουμε. Θάθελα να δω με τα βρουβά μου τον χάρτη που στο καλό θα μπουν ..Δεν θέλω και πολλά νομίζω γιατί το γράφω χρόνια και ζαμάνια, ότι δεν πάνε μαζί και χέρι χέρι ο τουρισμός και τα παραπανίσα ΑΠΕ που θα έρτουνε στον τόπο μας. Ήμαστε λίγοι κουμπάρε..δεν ακουγόμαστε, πάρτο απόφαση να μη στεναχωριέσαι πάρα πάνω.

Άλλα νέα είναι ότι ο βιολογικός τελειώνει στο Μαρμάρι και τώρα ήρχε η ώρα της λυπητερής για να συνδεδούν και τα σπίτια κλπ, αλλά σαν νάπεσε κομμάτι βαριά η καμπάνα και εδώ ταιριάζει ,σαν νάναι καλύτερα να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι?
Τι γελάς βρε? Έτσι δεν λέγανε για την οικονομία?
Εδώ είναι για την κυριολεξία..
Μακάρι να βρεθεί μαι κάποια λύση για όλο τον κόσμο να μπορεί να συνδεδεί να γλυτώσει τους βόθρους και τα...παξιμάδια.

Τη Κυριακή έχουμε πάλι επισκέψεις. Το Επιμελητήριο θάρθει να τους γνωρίσουμε και από κοντά, να τους ταρτάρουμε και ένα νερατζάκι που λέει ο λόγος, να πούμε τα τι μας και τα πως μας, να μας πούνε ΚΑΙ  αυτοί για τουρισμό , και να πάνε στο ευχή του Χριστού και της Παναγίας στη βάτρα τους πάλι.

Ο καιρός άνοιξε και σηκώνουμε το σπίτια, αλλά ο καιρός θα χαλάσει λέει το Πάσχα και θα κάνει μέσρι χιόνι. Για αυτό αφείστε έξω κάνα μπουφανάκι μη δεν έχουμε να πάμε στην Ανάσταση και ξυλιάσουμε.
Αυτά πατριώτη και καλό απόγεμα νάχεις.

3 σχόλια:

Σπιτζαετός είπε...

Συγγνώμη πού απαντώ τόσο καθυστερημένα, αλλά τώρα είδα τό άρθρο.Λοιπόν εδώ καί
λίγο καιρό ΥΠΑΡΧΕΙ χάρτης αναλυτικός μέ τά αιολικά πάρκα που θα μπούν (άν γίνουν)
στό βούνό Όχη καί στό Καβοντόρο.Σχεδιάζονται βέβαια καί άλλα στο Γιαννίτση,Στείρα
κλπ αλλά αυτά δεν είναι στο χάρτη.Αυτός ο χάρτης αφορά τήν περιοχή ΝΑΤURA της
Νότιας Καρυστίας.Πάντως επειδή γίνεται τής τρελής,περιμένουμε νεώτερα από το
υπουργείο Ενέργειας,.Όσα καί νά γίνουν θα είναι γιά κακό τού τόπου κυρίως επειδή
θά ανοίξουν δρόμους πρός απάτητες κορυφές.
Ό χάρτης είναι δημοσιευμένος στό blog notios evoikos ,από τή μηχανικό Β.Βαρελά,
μαζί με ένα ενδιαφέρον κείμενο.

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το έχω αναρτήσει σε πιο πρόσφατη ανάρτηση και σε πολλές άλλες μπας και ξεστραβωθούνε αλλά που...

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙ είπε...

είναι όλα στην ετικέτα ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Η επόμενη ανεμογεννήτρια, είναι του γείτονα σου στο χωράφι σου.

Το κόλπο γκρόσο της εποχής λέγεται, Ενεργειακή κοινότητα.  Η Ενεργειακή Κοινότητα, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται μια πάρα πολύ καλή περιβαλλοντι...