Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Σεμινάριο για το μαθητικό άγχος από την Hillside press.

 Το απόγευμα της Κυριακής η εκδοτική εταιρεία Hillside press, μας χάρισε ένα σεμινάριο για το μαθητικό άγχος.
Πολλοί οι λόγοι που μπορούν να δημιουργήσουν μια καθόλου ευχάριστη κατάσταση στους μαθητές όμως για να ήμαστε ειλικρινείς και να μιλάμε μέσα από τις εμπειρίες μας, το αν έχουν τα παιδιά άγχος για το σχολείο, πρέπει όχι μόνο οι γονείς αλλά και το σχολείο, το κάθε σχολείο να παίρνει το μερίδιο της ευθύνης του.
Πολλά ειπώθηκαν και πολλές μαμάδες είπαν τους προβληματισμούς τους.
Το σύστημα, οι ανάγκες, οι προσδοκίες, οι αναμετρήσεις κλπ.
Με το χέρι στην καρδιά που λέμε, θα σας πω κάτι που δεν θα αρέσει και αφορά τα σχολεία.
Ένας λόγος που δημιουργείται άγχος στα παιδιά είναι όταν βλέπουν να υποτιμάται η κοινή λογική και να παραβαίνονται απλοί κανόνες δικαίου.
Το να παίρνει αποβολή ένα παιδί για ένα παράπτωμα την ώρα που για το ίδιο παράπτωμα χαρίστηκαν σε ένα άλλο , η την κάλυψη άσχημης συμπεριφοράς η απαράδεκτης ορισμένων, κάνει τα παιδιά να χάνουν τον σεβασμό τους συνολικά στο σχολείο.
Γιατί το σχολείο είναι ένα σύνολο, δεν είναι ο κύριος τάδε και η κυρία δείνα. Χωρίς να το θέλουν αξιόλογοι καθηγητές και δάσκαλοι μπαίνουν στον μυαλουδάκι τους σε μια άδικη εξίσωση για αυτούς.
Οι καιροί είναι για όλους πάρα πολύ δύσκολη. Τα περιθώρια για να αναπλήρωση λαθών που γίνονται μέσα στην τάξη, σε μιά άλλη τάξη έξω από το σχολείο, είναι πάρα πολύ στενά, έως ακατόρθωτα για πολλούς.
Ο σεβασμός μειώνει το άγχος γιατί δεν δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. Όταν ο σεβασμός χάνεται η μειώνεται, τότε αρχίζουν οι αναρωτήσεις, οι αναλύσεις, οι δυσπιστίες, και ενίοτε οι απορρίψεις.
Όταν ένας καθηγητής η δάσκαλος έχει απορριφθεί σαν άξιος σεβασμού από τα παιδιά, τότε δημιουργείται άγχος για την αποτελεσματικότητα του στην μαθητική διαδικασία.

Θα μου πεις, γιατί δεν μιλάς για τον κλάδο σας?
Μα γιατί στην περίπτωση των κέντων ξένων γλωσσών τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Έχει ο γονιός την ευχέρια να αλλάξει αμέσως το περιβάλλον που ίσως αγχώνει η δυσαρεστεί το παιδί η τον ίδιον, ενώ στο σχολείο δεν το έχει ,και αυτό από μόνο του δημιουργεί πίεση.
Νομίζω ότι το χαλί που μαζεύει από κάτω διάφορα, πρέπει να τιναχτεί καλά καλά και θα μειωθεί κατά πολύ το άγχος και των γονιών και των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 60-64 στο Νοσοκομείο Καρύστου.

 Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό στην Κάρυστο των 60-64. Το Νοσοκομείο μας ονομάζεται  ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ (20). Ο πρώτος εμβολιασμός έχει κλεί...